Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 8:19:37 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 12:02

Απόλυση των πρώτων 13 συμβασιούχων στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Την αντισυνταγματικότητα του νόμου με τον οποίο η κυβέρνηση υποχρέωσε τους δήμους να παρατείνουν την εργασία των συμβασιούχων μέχρι το τέλος του 2017 επικαλούνται οι δήμαρχοι της χώρας που προχωρούν σε απολύσεις των συμβασιούχων.

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 20:36

AquamII: Η ποιότητα του νερού στο επίκεντρο σχεδιασμού της ΔΕΥΑΠ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτινων πόρων του Δήμου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί μέσω του έργου AQUAMII. Το έργο αποτελεί συνέχεια του AQUAMIτου οποίου η άριστη υλοποίηση συνέβαλε τα μέγιστα στην εξασφάλιση της έγκρισης του διαδόχου του.  Το έργο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων, σε διασυνοριακό επίπεδο με την προμήθεια εξοπλισμού για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού, υποδομές για τη βελτίωση του δικτύου και υποδομές για την αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης.

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 20:12

Δέσμευση ΟΣΕ για αποκατάσταση των ζημιών στο Μικρόδασος

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Βεργίδη και συνοδεία του Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παιονίας κ. Μπερπερίδη αλλά και του Προέδρου της Τ.Κ. Μικρού Δάσους κ. Λαρχανίδη, επισκέφθηκαν την περιοχή στην οποία υλοποιείται η σύμβαση και το έργο της ΕΡΓΟΣΕ, όπου και οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και ένα μεγάλο τμήμα αυτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 20:11

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τσογγίδη

Συντάκτης: Eidisis.gr

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης και αποχώρησης από την παράταξη της πλειοψηφίας κατέθεσε στο δήμο Κιλκίς ο μέχρι πρότεινος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, Γιάννης Τσογγίδης. Στη δήλωσή του αναφέρει:
“Με την παρούσα δηλώνω οτι αποχωρώ από τον Συνδυασμό της πλειοψηφίας ΑΝΟΔΟΣ – 7ΠΟΛΙΣ  και καθίσταμαι από σήμερα ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κιλκίς.

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 20:41

Σισμανίδης: Φροντίζουμε και αγαπάμε το Πάρκο - Κήπος

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με αφορμή σχόλιο που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα ''Πρωινή'' (7.4.2017 αριθ. φύλλου 4362) και ''Ειδήσεις'' (12.4.2017 αριθ. φύλλου1255), με τίτλο ''Εμπράκτως να την αγαπήσουμε'', το οποίο αναφέρεται σε υποτιθέμενη έλλειψη ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς για το κεντρικό πάρκο της πόλης, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Ο Δήμος Παιονίας συμμετέχει ως εταίρος σε Κοινωνική Σύμπραξη με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 20:38

Hμερίδα Ενημέρωσης για Διαχείριση Προσφυγικών ροών

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 06 Απριλίου 2017 στο Δημαρχείο Παιονίας, ημερίδα ενημέρωσης της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και των κατοίκων της Παιονίας για το πρόγραμμα επιμόρφωσης προσφύγων – μαθητών, «Ξένιος Ζεύς».

Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 21:29

Σισμανίδης: «Καιρός να ξαναγαπήσουμε την πόλη μας»

Συντάκτης: Eidisis.gr

Άρθρο του Δημάρχου Κιλκίς Δημ. Σισμανίδη στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

 

Όταν μιλάμε συνήθως για αστικό τοπίο, στη νεοελληνική πραγματικότητα, η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας είναι κακοπαθημένα κτήρια, απέραντο γκρίζο, έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, ηχορύπανση, κακοφωτισμένοι δρόμοι. Με δύο λόγια, υποβάθμιση του αστικού χώρου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 21:23

Γκουντενούδης με Μουζάλα και Μπαλάφα στην Αθήνα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου και την Τρίτη 4 Απριλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης βρέθηκε στην Αθήνα για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη αλλά και την περικοπή θεσμοθετημένων πόρων από την αυτοδιοίκηση και τη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από την κυβέρνηση.

Πρώτο σε αξιολόγηση με 68 μονάδες εγκρίθηκε το διασυνοριακό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της λεκάνης Δοϊράνης, που υπέβαλαν η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, οι Δήμοι Κιλκίς και Δοϊράνης της πΓΔΜ στα πλαίσια του νέου INTERREG, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
H σοβαρή αυτή εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα σε Περιφέρεια ακι  δήμο Κιλκίς να θέσουν τις βάσεις για την αλλαγή τοπίου στη Δοϊράνη. Κι αυτό γιατί η έγκριση του νέου σχεδίου έρχεται να προστεθεί στην ανακαίνιση που έγινε πρόσφατα στο Μουσείο Λίμνης και στη θέληση της Περιφέρειας να στηρίξει την όλη προσπάθεια.