Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 7:40:48 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Αθώοι κρίθηκαν για το σκάνδαλο των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Κιλκίς ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης και ο τότε υπάλληλος του δήμου Δημήτρης Ταταρίδης, από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς υπό το Δημήτρη Σισμανίδη δίνει προτεραιότητα στην υλοποίηση δύο σημαντικών υποδομών άθλησης στο Δήμο Κιλκίς.
Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη αυτή την εβδομάδα, σύμβαση μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Νίκου Ταχτσίδη και του αναδόχου Αλέξανδρου Μάντζαρη για έργα ενίσχυσης και αναβάθμισης των κλειστών γυμναστηρίων Κιλκίς και Νέου Αγιονερίου, συνολικού προϋπολογισμού 540.000ευρώ.

Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 19:25

Η πόλη του Κιλκίς ανθοφορεί

Συντάκτης:

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου έδιωξε το γκρίζο και έβαλε ζωηρές πινελιές στο αστικό τοπίο της πόλης, γεμίζοντάς το με λουλούδια.
Γεωπόνοι και εργαζόμενοι στο τμήμα περιβάλλοντος και συντήρησης πρασίνου, με την ευγενική συνδρομή και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κιλκίς, πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη παρέμβαση ανθοφύτευσης στο χώρο της ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου – Κήπου και στις οδούς  21ης Ιουνίου, 25ης Μαρτίου, Αγίου Γεωργίου, Εθνικής Αντίστασης, Κ. Γαβριηλίδη, Πόντου και Καλούδη. Πετούνιες, φλόγες, κατιφέδες, βιγόνιες και σκυλάκια φυτεύθηκαν στο Δημοτικό Πάρκο - Κήπο και σε παρτέρια και δενδροδόχους δίνοντας μια  λουδιασμένη όψη στην πόλη.

Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 21:16

Χαλασμένα φανάρια

Συντάκτης:

Συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Τετάρτη καθώς δυο δημοτικοί σύμβουλοι το έθεσαν μετ' επιτάσεως. Τα φανάρια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο έχουν χαλάσει με συνέπεια το πορτοκαλί να κυριαρχεί και να περιμένουν - ταλαιπωρούνται άσκοπα οι οδηγοί.
Όποιος εντέλλεται ας φροντίσει να επιδιορθωθούν. Kανένας ...αρμόδιος δεν περνά από αυτό το σημείο για να εντοπίσει το πρόβλημα;!

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, του Δήμου Παιονίας επισκέφθηκε o συντονιστής της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.) κ. Γρηγόρης Χρυσοστομίδης. Σκοπός της επίσκεψης του ήταν να γνωρίσει τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία καθώς και τους χώρους διεξαγωγής των δράσεων και γενικότερα το χώρο όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. 

Πολυμελής αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Εθνοφυλάκων  συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο πλαίσιο της επίσκεψής της σε σημαντικούς ιστορικούς χώρους του Δήμου Κιλκίς. 

Τα μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Δήμαρχο Κιλκίς για τη φιλοξενία που τους παρέσχε η Δημοτική Αρχή καθώς και για την ικανοποιητική λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου – Φυλακίου ''Γρηγόρης Αυξεντίου'' το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο λειτουργικούς κρίκους επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ Κιλκίς και Κύπρου.

Συντονισμένες δράσεις για την ανάδειξη του ιστορικού τουρισμού μνήμης υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια στοχευμένη προσπάθεια για την τουριστική αξιοποίηση περιοχών του λεγόμενου «Μακεδονικού Μετώπου» στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, οι οποίες είναι πλούσιες σε μνημεία και σημεία ιστορικού και στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Διεκδίκησης Νέου Δήμου στην Π.Ε. Κιλκίς με έδρα τη Γουμένισσα, σύσκεψη αιρετών εκπροσώπων της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας και των Τοπικών Κοινοτήτων με την προσθήκη αιρετών της Τοπικής Κοινότητας Πολυπέτρου μετά από δικό της αίτημα.
Η Συντονιστική Επιτροπή ενημέρωσε εξονυχιστικά για το ιστορικό, τις δράσεις, τις επαφές και τις δραστηριότητές της. Όρισε εξαρχής το λόγο της συγκέντρωσης:

Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 18:59

Πρόσληψη 34 ατόμων στο Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Την πρόσληψη με επιλογή τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων, με σύμβαση δίμηνης χρονικής διάρκειας, ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου ανακοίνωσε ο Δήμος Παιονίας.
Η αναλυτική ανακοίνωση του δήμου δημοσιεύεται στο φύλλο του Σαββάτου της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς.
Συγκεκριμένα, η πρόσληψη αφορά 7 άτομα, ΔΕ Οδηγοί απορριμματοφόρου και ανακύκλωσης, 25 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας- συνοδοί απορριμματοφόρου και 2 ΔΕ Ηλεκτρολόγοι.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Γουμένισσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και με τη συνέργεια της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου και της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε η επιστημονική παρουσίαση των εργασιών του
Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Διεπιστημονικής Συνεργασίας: «Αποκατάσταση και Επανάχρηση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων» με αντικείμενα ενδιαφέροντος το παλαιό μεταξουργείο Χρυσαλίς, 2 οικείες – οινοποιεία, 2 αστικά κτίρια της κεντρικής πλατείας και ο δημόσιος χώρος της πλατείας Θάνου Ζελέγκου.