Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 9:36:45 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Την πολυαναμενόμενη ΑΠΟΦΑΣΗ της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου -ΠΡΑΚΤΙΚΑ 9ΗΣ ΓΕΝ.ΣΥΝ. 10.5.2017 (ΘΕΜΑ Β’)- για το θέμα της παράτασης των συμβάσεων δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με την απόφαση:

- Κρίνεται ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων (άρθρο 16 του νόμου 4429/2016) είναι αντίθετες στις διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος,

- Κατά πλειοψηφία κρίνεται αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 98 του Συντάγματος) και η ρύθμιση του άρθρου 25 του ν. 4456/2017 για την πληρωμή των συμβασιούχων

- Αναγνωρίζεται ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 21:35

Ανάδειξη αντιπροσώπων στους δημοτικούς υπαλλήλους

Συντάκτης: Eidisis.gr

Για την ανάδειξη Αντιπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, και την εκλογή Εκπροσώπων για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στο Δήμο Κιλκίς που πραγματοποιήθηκαν στις 1/6/2017 εκλέχθηκαν  οι παρακάτω:  

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 22:38

Πως να ρυθμίσετε τα χρέη σας στη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με την Απόφαση 142 της 9ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς (ΑΔΑ: 6ΙΚ8ΟΛΚ8-ΗΦΕ) αποφασίστηκε ο τρόπος διακανονισμού μεγάλων οφειλών των καταναλωτών της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς με μερική απαλλαγή από την καταβολή των προσαυξήσεων.
Ο τρόπος ρύθμισης των καθυστερούμενων οφειλών θα γίνεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
και τους παρακάτω όρους:

Από τον πρώην Δήμαρχο Αξιούπολης Γιάννη Πολυχρονίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
Κύριε Διευθυντά,
για την αποκατάσταση της αλήθειας σε άρθρο που δημοσιεύσατε την περασμένη Τετάρτη 7 Ιουνίου, ίσως από λανθασμένη πληροφόρηση, σας παρακαλώ   να καταχωρίσετε τη θέση μου.
Πρωτίστως ευχαριστώ για τα επαινετικά σχόλια προς το πρόσωπό μου. Η Αξιούπολη ΝΑΙ είχε και έχει τα προσόντα να γίνει και πάλι Δήμος.

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 23:39

Ένταξη και ολοκλήρωση έργου για αποχέτευση Πολυκάστρου

Συντάκτης: Eidisis.gr

Εγκρίθηκε η πρόταση για χρηματοδότηση στο Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη συνέχισή του έργου: «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων δομημένης περιοχής οικισμού Πολυκάστρου».   
Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Παιονίας και Φορέας Υλοποίησης ο Δήμος Παιονίας.

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 21:27

Και στο βάθος ζητείται διάδοχος

Συντάκτης: Eidisis.gr

Κοντά τρία χρόνια αφότου ανέλαβε τις τύχες του δήμου Κιλκίς   η παράταξη του Δημάρχου  Δημήτρη Σισμανίδη και δεν πρόκαμαν οι σύμβουλοι να βρεθούν όλοι μαζί ενώπιος ενωπίω και να "τα πουν" με τον ηγέτη του συνδυασμού.  Χρόνος πολύς και σωρεύτηκαν ουκ ολίγα παράπονα για έλλειψη ενημέρωσής τους από τον κ. Σισμανίδη και έλλειμμα συνεργασίας με τους  κατά καιρούς αντιδημάρχους.

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 21:26

Κ. Κιλτίδης: ΤΩΡΑ νέος δήμος με έδρα τη Γουμένισσα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με απόλυτο τρόπο συντάσσεται με το αίτημα της γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής της για δημιουργία αυτοτελούς δήμου με έδρα τη γουμένισσα ο πρώην βουλευτής και υπουργός  Κώστας Κιλτίδης.
Σε δήλωσή του ο κ. Κιλτίδης αναφέρει:
Είχα τοποθετηθεί έγκαιρα ότι με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" θα οδηγηθούμε αναπόδραστα στην περαιτέρω ερημοποίηση της υπαίθρου.  Δυστυχώς επαληθεύτηκα λίγα μόλις χρόνια αφότου με τον "Καλλικράτη" αναδείχθηκαν η ανεπάρκεια και η ζημιογόνα για την περιφέρεια λειτουργία αυτού του μοντέλου αυτοδιοίκησης.

Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 22:55

Έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Άνω Πόλης

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε δρόμους της Άνω Πόλης του Κιλκίς που παρουσίαζαν μια προβληματική εικόνα  εξαιτίας των πρόσφατων εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο με νέους αγωγούς από πολυαιθυλένιο. Τα έργα αποκατάστασης υλοποιούνται σταδιακά αυτή την περίοδο ώστε το επίχωμα να αποκτήσει τις απαραίτητες καθιζήσεις για να μη δημιουργηθούν δυσλειτουργίες στο οδόστρωμα.

Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 22:28

Πλημμύρισε ο Σ.Σ. Μουριών λόγω γέφυρας του ΟΣΕ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Για χρόνια ταλαιπωρούνταν το κέντρο του Σ.Σ. Μουριών με τα νερά που κατέβαιναν από το Μπέλλες να πλημμυρίζουν ακόμη και τα καταστήματα. Ο δήμος Κιλκίς πρόσφατα ολοκλήρωσε το έργο που απαιτούνταν και το κέντρο του οικισμού γλύτωσε από τις πλημμύρες.
Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως το έργο έγινε και λειτούργησε άριστα και οι πλημμύρες στο κέντρο αποφεύχθηκαν.

Διέρρηξαν τις σχέση τους με τον συνδυασμό του Δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Βαφειάδης και Χρήστος Τερζητάνος.

Με δηλώσεις τους αποστασιοποιήθηκαν από την παράταξη και δηλώνουν πλέον ανεξάρτητοι εντός του συμβουλίου, ακολουθώντας το δρόμο του Γιάννη Τσογγίδη.