Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 11:25:35 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Η ερώτηση του δημ. συμβούλου Κιλκίς Γιώργου Αμανατίδη στη συνεδρίαση της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου «έβγαλε»  ειδήσεις. Ο κ. Αμανατίδης παρότι απουσίαζε ο Δήμαρχος Δημ. Σισμανίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ρώτησε για τον αριθμό των προσφύγων σε Χέρσο και Νέα Καβάλα καθώς και για την πρόοδο των εργασιών δημιουργίας του εξαγγελθέντος κέντρου φιλοξενίας στο Χωρύγι.

Η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου περιμετρικά του Αγίου Γεωργίου είναι από τα έργα που επείγουν καθώς η ολοκλήρωσή του θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες εντός της πόλης του Κιλκίς και θα επιτρέψει σειρά παρεμβάσεων τόσο επί της 21ης Ιουνίου όσο και στο Κήπο – Πάρκο, μετά  την διάσπαση της Βενιζέλου.

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Παιονίας κ. Γκουντενούδη, πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 21:52

Πανέτοιμοι οι δάσκαλοι - Μπάχαλο με τα εμβόλια!

Συντάκτης:

Με μικροεντάσεις και ενστάσεις πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των συλλόγων γονέων στο Πολύκαστρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων σε πρωινά και απογευματινά τμήματα στην Αξιούπολη και το Πολύκαστρο.

Από το Δήμο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 Με αφορμή  ρεπορτάζ και σχόλια που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό Τύπο την περασμένη εβδομάδα αναφορικά με το αποθεματικό του Δήμου Κιλκίς  και  με σκοπό την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστικού κοινού και ευρύτερα   των πολιτών του Δήμου Κιλκίς, το Γραφείο Δημάρχου διευκρινίζει επί του θέματος τα εξής:

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 19:39

Εγκαίνια νέας γέφυρας Τερπύλλου

Συντάκτης:

Ένα μεγάλο οδικό έργο σε αντιδιαστολή με τον προϋπολογισμό του υλοποιήθηκε από το Δήμο Κιλκίς στην περιοχή της Τερπύλλου.

Πρόκειται για την κατασκευή νέας γέφυρας στον οικισμό η οποία συνέδεσε την έδρα της Δημοτικής Κοινότητας Κρουσσών με επτά χωριά στη δυτική ορεινή πλευρά της. Ειδικότερα εξασφαλίστηκε η ασφαλής οδική πρόσβαση προς τους οικισμούς Πλαγιοχωρίου, Κοκκινιάς, Μελισσουργειού, Παροχθίου, Ποντοκερασιάς, Αγίου Μάρκου και Αγίου Αντωνίου.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 20:38

Ενημέρωση Βεργίδη για τον αγωγό TAP

Συντάκτης:

Τον υπεύθυνο Ενημέρωσης Τοπικών Κοινωνιών για τον αγωγό Φυσικού Αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) κ. Απόστολο Λεμονίδη δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Οκτωβρίου και είχε ως σκοπό την ενημέρωση του κ. Βεργίδη για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του αγωγού και ιδιαίτερα κατά το τμήμα διέλευσης από τον Νομό Κιλκίς.

Τη διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ α.ε. θα επισκεφθεί το πρωί (9 π.μ.)  της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης για να ενημερωθεί και επισήμως από την εταιρεία για τις εξελίξεις που δρομολόγησε η ΕΓΝΑΤΙΑ με την προκήρυξη κατασκευής διοδίων στην ΠΑΘΕ, μεταξύ των οποίων και στους Ευζώνους.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 22:59

Σιωνίδης: Να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε

Συντάκτης:

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή γύρω από την Ειδομένη και κατά μήκος του Αξιού ''προειδοποιούσε'' για το ανεξέλεγκτο επακόλουθο. Αυτό, φυσικά, αφορά την εμφάνιση ανθρώπων από το πουθενά, οι οποίοι περνώντας από τα γύρω χωράφια ήπλιζαν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα. Η σποραδικότητα των περιπτώσεων πύκνωνε συνεχώς καθώς και τα δελτία της Αστυνομίας για συλλήψεις διακινητών των λαθρομεταναστών.

Από τη Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώθηκαν τα αναθεωρημένα αποτελέσματα του νόμιμου πληθυσμού της χώρας, όπως προέκυψαν από την απογραφή που διενεργήθηκε από 10-25 Μαίου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαίου 2011, τα οποία και παρουσιάζουν σήμερα οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.