Quantcast
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, 1:07:47 μμ

Αυτοδιοίκηση

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για τα εμβληματικά έργα της ΔΕΥΑΚ, των οποίων την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο αποκάλυψαν οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς:

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μας εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς σε Κιλκίς και Παιονία στη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Με την παρουσία μας έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς εκφράσαμε στη Διοίκηση του Δήμου την αγανάκτηση μας για τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση επέκταση του ωραρίου Παιδικών Σταθμών, μετατρέποντας τους σε πάρκινγκ παιδιών.

Με αίσθημα ευθύνης και τιμής σας ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας με το συνδυασμό του Δημάρχου μας Κωνσταντίνου Σιωνίδη στις εκλογές του 2023.

Η απόφασή μου αυτή καθορίστηκε από την άψογη συνεργασία που έχω μαζί του, στην τρέχουσα θητεία μας ,και από την εξίσου αποδοτική επικοινωνία μας για κάθε τομέα ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε.

Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς την Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Στις 6μ.μ. το συμβούλιο θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη –όπως προβλέπει ο νόμος- την «Έγκριση Ισολογισμού Δήμου Κιλκίς, για το οικονομικό έτος 2021».

Αμέσως μετά, στις 7μ.μ. θα γίνει η δεύτερη συνεδρίαση με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη, κυρίως είναι οι αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη, ενώ η θα γίνει ενημέρωση για το Κουκλοθέατρο και τη ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Από την Δευτέρα 17-10-2022 μέχρι και την Δευτέρα 31-10-2022 οι πολίτες των οποίων οι επιχειρήσεις επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα της 17ης Σεπτεμβρίου 2022 στην Τοπική Κοινότητα Πολυπέτρου, του Δήμου Παιονίας, της Π.Ε Κιλκίς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ζημιάς, προκειμένου να τύχουν της προβλεπόμενης επιχορήγησης, σύμφωνα με το νόμο 4797/2021 περί κρατικής αρωγής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, (800 χλμ.) με αντικατάσταση στηθαίων, πινακίδων σήμανσης, ενεργοβόρων λαμπτήρων, καθώς και ενός “πλέγματος” εργασιών συντήρησης των οδικών αξόνων και κοπής ανεπιθύμητης βλάστησης.

Υπάρχει διακοπή της υδροδότησης στο ΝοτιοΑνατολικό τμήμα του οικισμού του Αγίου Πέτρου δήμου Παιονίας, για την επισκευή έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.
H αποκατάσταση της υδροδότησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥ Παιονίας, θα γίνει έως τις 11.30π.μ.

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διαγωνιστική διαδικασία των δυο εμβληματικών έργων της ΔΕΥΑ Κιλκίς συνολικού προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ και πλέον απομένει πριν ξεκινήσουν οι εργασίες η συμβασιοποίησή τους με τους ανάδοχους εργολάβους.
Οι δυο διαγωνισμοί είχαν εγκριθεί νωρίτερα και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσουν το έργο τους οι μπουλντόζες είναι ανοιχτός.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 21:07

Με επιτυχία η εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Γουμένισσας

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, την οποία οργάνωσε το ΝΠΔΔ Υγείας Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο Καφέ Αντίδοτο στην Γουμένισσα.

Η αυτοδιοικητική μας  παράταξη  «Παιονία της Προόδου», κατέστησε σαφές από την προγραμματική  ακόμα  διακήρυξη, ότι ως διοίκηση  του δήμου, θα διεκδικούσαμε από την πολιτεία ,για τον δήμο και τους δημότες όλα αυτά που δικαιούμαστε, λόγω των προβλημάτων που μας δημιούργησε η κρίση του «προσφυγικού».