Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 1:16:29 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Η τακτική ετήσια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2016 στην πόλη του Κιλκίς και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλκίς  με τη συνεργασία Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων.  

Παρασκευή 6 Μαϊου (14:00) – Σάββατο 7 Μαϊου – Κυριακή 8 Μαϊου  (7:00 – 16:00)
 Διεθνής Αγώνας Ιππικής Αντοχής
Εγκαταστάσεις “Ράντσο” Κιλκίς
Δήμος Κιλκίς – Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας – F.E.I. -  Ιππικός Όμιλος Ράντσου Κιλκίς

Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 20:29

Στις Βρυξέλλες ο Κ. Σιωνίδης

Συντάκτης:

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Κώστας Σιωνίδης βρέθηκε στις 19 Απριλίου  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να συμμετάσχει σε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα“  

Η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων στη βελτίωση της ”, προσκεκλημένος της Ευρωβουλευτού κ. Μαρίας Σπυράκη.

Είτε με κρατική χρηματοδότηση, είτε με ένταξη σε προγράμματα και εν ανάγκη ακόμα και με ίδιους πόρους η αισθητική αναβάθμιση του Κιλκίς και ειδικότερα της 21ης Ιουνίου (από φανάρι σε φανάρι) θα γίνει. Αυτή τη δέσμευση ανέλαβε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνήλθε υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Τσογγίδη το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Θέμης Θ. Ανθρακίδης θα είναι ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παιονίας, ύστερα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Δήμο μετά την προκήρυξη της θέσης.
Ο πρώην  πρόεδρος του Νοσοκομείου Κιλκίς, που άφησε πίσω του σημαντικό έργο, ήταν μεταξύ πολλών υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση και επιλέχθηκε με βάση τα προσόντα του. Υπενθυμίζουμε ότι για τη θέση αυτή απαιτούνταν μεταπτυχιακός τίτλος και εμπειρία στη δημόσια διοίκηση. Ο κ. Ανθρακίδης είναι πτυχιούχος Οικονομικών με μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ ταυτόχρονα είναι και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Παιονίας ενισχύθηκε με την προμήθεια  ενός σύγχρονου πολυμηχανήματος αντιρρυπαντικής τεχνολογίας & ενός αναρροφητικού σαρώθρου για την εκτέλεση πάσης φύσεως περιβαλλοντικών έργων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη διαχείρισή του προς όφελος των δημοτών της ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Εξασφαλίσθηκε τελικά το επιδιωκόμενο κονδύλιο για την αποκατάσταση του δρόμου Γρίβα-Καστανερή, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές βλάβες λόγω κατολισθήσεων.
Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίνεται η διάθεση κονδυλίου ενός εκατομμυρίου ευρώ για την εκτέλεση των εργασιών στον παραπάνω οδικό άξονα. Το κονδύλιο, όπως προβλεπόταν, προήλθε από τις εκπτώσεις άλλων δημοπρασιών σε έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα αυτά είχαν δημοπρατηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Στην ίδια διαδικασία εντάσσεται και η εκτέλεση των εργασιών στον δρόμο Γρίβα-Καστανερή.

Ο Δήμος Κιλκίς,ως τελικός δικαιούχος, υλοποιεί το  πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 26 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ως άτομα που ζουν σε κατάσταση αστεγίας και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Την από μακρού χρόνου προειδοποίησή του ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όσα εγκληματικά διαδραματίζονται στην Ειδομένη και συνολικά στη διαχείριση του προσφυγικού στα όρια του Δήμου Παιονίας, υλοποίησε χθες Τετάρτη ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, στην οποία αναφέρει:

Την επιτακτική ανάγκη προσφυγής στη Δικαιοσυνη για όσα άνομα συμβαίνουν στην Ειδομένη και βλάπτουν συνολικά τους δημότες της Παιονίας τονίζει  ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κώστας Σιωνίδης σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.