Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 1:05:31 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Η ανεξέλεγκτη και πέραν παντός μέτρου σώρευση προσφύγων στο ν. Κιλκίς με όσα συμπαρομαρτούντα, προκαλεί την αντίδραση των αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α. Βεργίδη, Δημάρχου Κιλκίς Δ. Σισμανίδη και Δηγμάρχου Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη που με κοινή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που κοινοποιούν σε όλο τον πολιτικό κόσμο, αναφέρουν και ζητούν τα εξής:

Εκδήλωση γεμάτη με μηνύματα αισιοδοξίας, δημιουργίας και προκοπής πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, με την πρωτοβουλία του δήμου Παιονίας να προχωρήσει στη βράβευση προσώπων, συλλόγων και επιχειρήσεων που διακρίθηκαν και προέβαλαν την Παιονία κατά τη διάρκεια του 2015 σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Η εκδήλωση «Έργων Διάκρισις – Παιονία 2016» αποτελεί την απαρχή ενός νέου θεσμού που φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για μία μακροπρόθεσμη σχέση μεταξύ του Δήμου Παιονίας και των ανθρώπων που με το έργο τους προβάλλουν την περιοχή, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά του εντός και εκτός Ελλάδας.

Στις 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Παιονίας με εκπροσώπους της  Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και του Συνδέσμου Εθελοντών Σαμαρειτών Γερμανίας (ASB) με αφορμή τη δωρεά του ασθενοφόρου στο Δήμο Παιονίας, το οποίο μέσω προγραμματικής σύμβασης με το ΕΚΑΒ, θα εξυπηρετεί το Δήμο και γενικά το Νομό σε ότι αφορά τα νοσηλευτικά περιστατικά. Το σημείο παραμονής θα είναι το Κ.Υ. Πολυκάστρου.

Άγνωστοι εισήλθαν στο παλαιό κτήριο του Δημαρχείου Κιλκίς, όπου στεγάζονται η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, και αφαίρεσαν δύο μονάδες υπολογιστών από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης,  μια οθόνη υπολογιστή από παρακείμενο γραφείο υπαλλήλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και τα κλειδιά υπηρεσιακού οχήματος, μάρκας Fiat Punto, που βρισκόταν στο πάρκινγκ του νέου Δημαρχείου και χρησιμοποιείται για τις υπηρεσιακές της ανάγκες της εν λόγω υπηρεσίας.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα για τη Γυναίκα είναι πολύ ιδιαίτερη, καλούμαστε δε να την τιμήσουμε με ένα τρόπο διαφορετικό μα και πιο επίκαιρο από ποτέ. Κι τούτο γιατί ένα ακόμη ευάλωτο θύμα εκμετάλλευσης, βίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων του, έχει πάρει την τραγική μορφή της γυναίκας πρόσφυγα. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, περισσότερο από το 35% των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη είναι γυναίκες και παιδιά, που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα καθώς στο μακρύ ταξίδι που πραγματοποιούν πέφτουν συχνά θύματα βίας αλλά και εμπορίας ανθρώπων.
Εδώ και αρκετούς μήνες, σύσσωμη η κοινωνία του νομού μας, παρά την μακρά και οξεία οικονομική κρίση μα και το δυσανάλογο βάρος που επωμίστηκε, δείχνει έμπρακτα και καθημερινά την αλληλεγγύη και το ανθρώπινο πρόσωπό της στους βασανισμένους πρόσφυγες που φθάνουν στο Κιλκίς, ανοίγοντας φιλόξενα την αγκαλιά της και καταρρίπτοντας τα σύνορα του κοινωνικού αποκλεισμού που θέτουν τις γυναίκες πρόσφυγες στο περιθώριο.

Σε μια εξαιρετική κίνηση προχώρησε ο δήμος Κιλκίς με την υποστήριξη των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού για να απαλύνουν τις δυσκολίες που περνάνε οι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας του Χέρσου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο Aντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας – Διαχείρισης Πρασίνου Χριστόφορος Πιπερίδης και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Mωϋσίδου, υπεύθυνη για θέματα πολιτικής προστασίας, διένειμαν στους πρόσφυγες είδη ρουχισμού και υπόδησης, που συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού.

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 22:34

Έφεραν την άνοιξη στον Κήπο – Πάρκο!

Συντάκτης:

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  έφεραν την άνοιξη στον Κήπο – Πάρκο!
Το πρωί της Πέμπτης, με μεγάλη επιμέλεια και με τα απαραίτητα σύνεργα (τσαπάκια, ποτιστήρια) φύτεψαν λουλούδια σε παρτέρια -  αποκριάτικες κατασκευές, σε σημεία της αναπλασμένης περιοχής Κήπου – Πάρκου, στους πεζοδρόμους της οδού Καλούδη και της 25ης Μαρτίου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς. Η δράση ''Το πρώτο λουλούδι της άνοιξης'' συνεχίστηκε για δεύτερη φορά με την πρόθυμη συμμετοχή των μαθητών που τους συνόδευαν ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλέξανδρος Γρόζος και εκπαιδευτικοί.
Τα λουλούδια (πανσέδες, μαργαρίτες, βολβοί τουλίπας) προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Κλιμάκιο της ΠΚΜ, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Ιωάννας Τζάκη, μετέβη το πρωί του Σαββάτου στην Ειδομένη, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη, πραγματοποίησε αυτοψία στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών και διέθεσε τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για την υποστήριξή τους. Τα είδη προσέφεραν αφιλοκερδώς επιχειρήσεις της Κ. Μακεδονίας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για «εξαιρετικά δύσκολες έως απάνθρωπες, παρά τις προσπάθειες των εθελοντικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων και των τοπικών φορέων, συνθήκες διαβίωσης» των περίπου 14.000 προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στην περιοχή της Ειδομένης, ενώ τόνισε πως πλέον περίπου το 60% των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας έχουν εγκατασταθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 21:05

Δημόσια σύγκρουση Σισμανίδη - Τσογγίδη

Συντάκτης:

Δημόσια και σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη Τσογγίδη, είχαμε στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Χέρσο για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Οι σχέσεις των δυο πολιτικών ανδρών δεν ήταν και οι καλύτερες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η σύγκρουσή τους γίνεται δημόσια και μάλλον το επεισόδιο αυτό θα έχει και συνέχεια.
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε μεταξύ των δυο ανδρών έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την ίδρυση  κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ''Μαζαράκη'' στο Χέρσο του Δήμου Κιλκίς,   προβάλλοντας ως βασικό λόγο τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο κρίσιμο διάστημα  με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.