Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 9:02:57 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Την φιλεργατική της πολιτική επιβεβαίωσε η κυβέρνηση, παρατείνοντας πριν ένα μήνα τις συμβάσεις 28 οχταμηνιτών υπαλλήλων της καθαριότητας – συνολικά 4.000 πανελλαδικά- για ένα ακόμα έτος, αλλά «φόρτωσε» τη σχετική δαπάνη στις πλάτες του δήμου!
«Είναι απαράδεκτο, δεν μπορούν με χρήματα του δήμου να ασκούν κοινωνική πολιτική» κατήγγειλε ο Δήμαρχος Δημ. Σισμανίδης την απόφαση αυτή και ειδικότερα την οικονομική της διάσταση καθώς ο δήμος καλείται να εξοικονομήσει 507.000 ευρώ μέσα στο 2016 για να πληρώνει τους εν λόγω υπαλλήλους, η θητεία των οποίων έληγε, πριν την παράταση, στο τέλος της χρονιάς.

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 20:49

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαυρονέρι

Συντάκτης:

Την  Κυριακή 20.12.2015 και ώρα 12,00 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μέ προσκληση της τοπικής προέδρου κ. Καρακίδου,  στο πολιτιστικό κέντρο του Μαυρονερίου, για την πρόθεση της πολιτείας να κλείσει το αστυνομικό τμήμα.
Στη συγκέντρωση κλήθηκαν να παραστούν και οι τοπικοί  βουλευτές. 

Μαθητές της τρίτης τάξης του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς πήραν μολύβι και χαρτί και κατέγραψαν χρήσιμες πληροφορίες  για  την ονοματοδοσία των οδών της πόλης του Κιλκίς και για το περιβάλλον, επισκεπτόμενοι την προηγούμενη εβδομάδα το Δήμο Κιλκίς.

Χρ. Γκουντενούδης: “...οι κάτοικοι της περιοχής, ο δήμος, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και όλοι οι εθελοντές ήταν παρόντες στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ειδομένη και έδειξαν μεγάλο ανθρωπισμό καθώς οι περισσότεροι στην περιοχή είναι απόγονοι προσφύγων ... Όχι στην επέκταση του καταυλισμού. Ούτε μία στο εκατομμύριο, γιατί σκέπτονται κάπως έτσι, λες και εμείς δεν είμαστε άνθρωποι. Δεν πρόκειται να αφήσω να αγανακτήσουν οι κάτοικοι και να αφήσουν το χωριό τους. Όπως είπα, θα με κρεμάσουν ανάποδα. Αν φτάσουμε σε τέτοια σημεία, δυστυχώς θα φτάσουμε και σε ακρότητες».

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 17:37

Προσλήψεις στον Οργανισμό του δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Νομικό Πρόσωπο «Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς», ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως 31-07-2016, συνολικά δύο (2) ατόμων, ενός (1) ΔΕ Μαγείρων και ενός (1) ΥΕ Βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών του.

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς στο φύλλο του Σαββάτου 12-12-2015.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Παιονίας πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων που αφορούν τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου Παιονίας.
Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον Δ/ντή του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Γκουγκουλή Ανδρέα, όπου ο κος Γκουντενούδης εξέθεσε προφορικά και εγγράφως κάποια σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Παιονίας.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 21:39

Ο Φιλοζωικός διαψεύδει το δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Κιλκίς θέλοντας να ενημερώσει έγκυρα τους πολίτες του Κιλκίς σχετικά με την «περίφημη» απόφαση της Πενταμελούς Επιτροπής αδεσπότων ζώων του Δήμου Κιλκίς, που διακινείται από την πλευρά του Δήμου, αναφέρει τα εξής:

Του Χρήστου Καναρόπουλου

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και πλημμυρισμένη από συναισθήματα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, αφιερωμένη στην Στρώμνιτσα, με την οποία έκλεισε η "αυλαία" των πολιτιστικών εκδηλώσεων εορτασμού των πολιούχων της πόλεως του Κιλκίς, Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων.

Το κλίμα εξαρχής ήταν σχετικά ήρεμο καθώς είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρόταση της ΜΚΟ για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα 40 στρέμματα του Γαλλικού κρίθηκε αρνητικά, δηλαδή η περιοχή κρίθηκε ακατάλληλη. Έτσι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την οποία έσπευσαν να παρακολουθήσουν περί τους 100 πολίτες της ευρύτερης περιοχής Γαλλικού κύλησε ήρεμα καθώς όλοι συμφωνούσαν: Η περιοχή είναι ακατάλληλη.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 21:44

Παρουσίαση ιστορικού λευκώματος Δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

H ιστορία ενός αιώνα από την επική μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς, καταγεγραμμένη για πρώτη φορά σε λεύκωμα του Δήμου Κιλκίς, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Γυναικοκάστρου.