Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 3:31:10 πμ

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Παιονίας προκήρυξε την διαδικασία για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης και το πιθανότερο είναι η σχετική ψηφοφορία να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι γνωστό πως για την επιλογή του απαιτείται η ψήφισή του από τα 2/3 των συμβούλων, από 18 δηλαδή δημοτικούς συμβούλους της Παιονίας.
Υπενθυμίζουμε πως οι δυο προσπάθειες που έγιναν και στην προηγούμενη θητεία είχαν αποβεί άκαρπες, όπως και στο Δήμο Κιλκίς όπου δεν καρποφόρησαν και οι δυο ψηφοφορίες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 22:06

Στο παρά ένα δεν εκλέχτηκε η Καλλισθένη Πάκα!

Συντάκτης:

Μία ψήφο πριν την εκλογή της έφθασε η δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα στη δεύτερη ψηφοφορία για το Συμπαραστάτη του Δημότη στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς το βράδυ της Παρασκευής.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 22:52

Βελτίωση των σχολικών δομών στο δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Μια ακόμα παραγωγική και χρήσιμη συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Παιονίας μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τους προέδρους σχολικών επιτροπών, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς της Παιονίας.

Δεν μπόρεσε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη στην αποψινή πρώτη ψηφοφορία με τη δικηγόρο Καλλισθένη Πάκα να έχει ένα σαφές προβάδισμα μεταξύ των έξι υποψηφίων για τη θέση αυτή.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 21:33

Ημερίδα από την ΠΕΔΚΜ στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στα πλαίσια της συνεχούς στήριξης των περιφερειακών – αγροτικών Δήμων, διοργανώνει ημερίδα την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας με θέμα: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Κοινωνίας στην Αγροτική Ανάπτυξη – Νέα ΚΑΠ 2014-2020: Προβλήματα εφαρμογής – Ευκαιρίες Ανάπτυξης»

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 21:32

Καλή χρονιά και καλή Σαρακοστή...

Συντάκτης:

Σε οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.
Η εκδήλωση λιτή αλλά ζεστή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στο αίθριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 21:31

Συνήγορο του πολίτη εκλέγει(;) ο Δήμος Κιλκίς

Συντάκτης:

Με την ευρεία πλειοψηφία των 3/5 του σώματος το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς καλείται σήμερα να εκλέξει τον Συνήγορο του δημότη – πολίτη σε μια προσπάθεια να συστοιχηθεί με τους περισσότερους δήμους της χώρας, όπου ήδη λειτουργεί ο θεσμός.
Σημειώνουμε ότι και στους δυο δήμους του νομού δεν κατέστη εφικ΄τη η εκλογή Συνήγορου του Πολίτη από τις προηγούμενες διοικήσεις και είτε λόγω αδυναμίας συγκρότησης της ευρείας πλειοψηφίας (Παιονία) είτε λόγω απροθυμίας της διοίκησης (Κιλκίς).

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 20:00

Αλλά..ΖΩ: Οι προτάσεις μας για τα αδέσποτα

Συντάκτης:

Όπως, ήδη έχουμε αναφερθεί, στο θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εδώ και μία δεκαετία  ο δήμος μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους θέματα, επιβάλλεται να επιλύονται και να αντιμετωπίζονται  με την  δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία, τόσο από πλευράς του δήμου όσο και των συμπολιτών μας εν γένει. Η συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων μας είναι αναγκαία.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 19:58

Μάρτιος, Μήνας Υγείας στο Δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Σημαντικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην υγεία, ως επιστημονική ενημέρωση αλλά και ως έκφραση του πολιτισμού και της τέχνης, διοργανώνονται το Φεβρουάριο και το Μάρτιο στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού.
Στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, ειδικότερα έχουν προγραμματιστεί:

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 19:53

Αίτηση Ανδρεανίδη για “Συμπαραστάτης του Δημότη”

Συντάκτης:

Αυτοπρόταση για επιλογή του ως “Συμπαραστάτης του Δημότη” από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνέρχεται  την Πέμπτη υπέβαλε ο κ. Χρήστος Ανδρεανίδης. Αναφέρει:
«Θεωρώντας ότι πληρώ τα κριτήρια που ορίζει ο Νόμος και μπορώ να συμπαρασταθώ στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που θίγονται από την Διοίκηση του Δήμου προτείνοντας προτάσεις βελτίωσης θέτω υποψηφιότητα για συμπαραστάτης του Δημότη.