Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 5:35:55 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Στην Αθήνα βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης καθώς είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης και φορείς.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στο υπουργείο, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας του εξέφρασε για μία ακόμη φορά την δέσμευση ότι το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας θα κλείσει. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεων των ιδιωτών κατοίκων Ειδομένης, Πολυκάστρου και Νέας Καβάλας οι οποίοι επλήγησαν από την πολύμηνη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας. Ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας και αναμένεται λίαν συντόμως η εκταμίευση του κονδυλίου.

Εγκρίθηκε από τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 με φορέα τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και υποτομέα τις Αθλητικές Υποδομές, των έργων: «Κατασκευή γηπέδου Αντισφαίρισης (tennis) στην Αξιούπολη» συνολικού προϋπολογισμού 95.000 ευρώ και «Αποπεράτωση τμήματος Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίου Πέτρου» συνολικού προϋπολογισμού 51.000 ευρώ.

Με δυο παρεμβάσεις – επιστολές του ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας θέτει προβλήματα που αφορούν τα μέλη του.
Η πρώτη επιστολή αφορά την επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών και σε επιστολή του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο Σύλλογος αναφέρει:

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης εκθέτει την αδικία που υφίσταται ο Δήμος Παιονίας από την κατανομή των ΚΑΠ και ζητεί την αύξηση της χρηματοδότησης. Στη σχετική επιστολή ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Οι Δήμοι της χώρας χρηματοδοτούν τις ανάγκες τους σε τακτική βάση μέσω των ίδιων πόρων που εξασφαλίζονται από τις εισπράξεις σύμφωνα με την συνταγματικά κατοχυρωμένη από το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος οικονομική αυτοτέλεια αλλά και από την κρατική επιχορήγηση μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικού, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας, που εδρεύει στον Ευρωπό- Ν. Κιλκίς και συγκεκριμένα του εξής, ανά ειδικότητα, αριθμό ατόμων:

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 20:26

Πότε θα έρθει το φυσικό αέριο στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου, σε περισσότερες από 50 περιοχές και δήμους της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε μεγάλα νησιά, αρχής γενομένης από εφέτος και με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023, περιλαμβάνουν τα επενδυτικά σχέδια των εταιριών διανομής.
Τα σχέδια για την ανάπτυξη της διανομής φυσικού αερίου, ανά την Ελλάδα, ανέπτυξαν σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας
Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) Θόδωρος Τερζόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Εταιρίας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπάκουρας.

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 20:16

Αχταρμάς με τους δρόμους

Συντάκτης:

Υπερβαίνει κάθε λογική επεξεργασία και εξήγηση. Ένα έργο που δημοπρατήθηκε επί δημαρχίας Μπαλάσκα και απεντάχθηκε από την κεντρική διοίκηση επειδή δεν πρόλαβε να συμβασιοποιηθεί, η αναμόρφωση της 21ης Ιουνίου, βρίσκεται ενώπιον του παραλυτικού για την επαναπροκήρυξή του διλήμματος: Ο δρόμος είναι δημοτικός ή επαρχιακός;

Αυτήν τη στιγμή είμαι αντιδήμαρχος, όταν πλησιάσουν οι εκλογές θα τα ξαναπούμε, απάντησε η κ. Κατερίνα Ζιούτα - Γιαννακούλα σε ερώτησή μας κατά πόσο οι φιλοδοξίες της ως βασικού στελέχους του συνδυασμού τόσο επί δημαρχίας Μπαλάσκα όσο και επί δημαρχίας Σισμανίδη, σταματούν στο σημερινό της αξίωμα. Με τον τρόπο αυτό  άφησε ολάνοιχτο "παράθυρο" για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του Κιλκίς επικεφαλής συνδυασμού οψέποτε γίνουν οι εκλογές. Και τούτο δοθέντος ότι ο νυν Δήμαρχος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία.

Συνεδριάζει  την 28η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19.00, το Δημοτικό  Συμβούλιο  Παιονίας  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1 Τροποποίηση οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας ΟΕΥ του ΝΠΔΔ Δήμου Παιονίας
2 Παραίτηση και ορισμός νέου μέλους Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας.
3 7η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. έτους 2017.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 21:31

Γιορτή Σταφυλιού στις Μουριές

Συντάκτης:

Οι Μουριές κατακτούν τις αγορές της Ευρώπης με τη ροζέ σουλτανίνα, την εκλεκτή ποικιλία επιτραπέζιου σταφυλιού Crimson.
Το τραγανό χωρίς κουκούτσι σταφύλι των Μουριών, που ωριμάζει αυτή την εποχή, θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν κάτοικοι και επισκέπτες στη Γιορτή Σταφυλιού, που διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουριωτών Κιλκίς το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του οικισμού.