Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 6:43:02 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη, η Διοίκηση του Δήμου πρότεινε και ψήφισε αύξηση των τιμολογίων του νερού σε όλα τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων εκτός της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς από 1/1/2018.
Η πρόταση αυτή έρχεται να εφαρμόσει νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σύμφωνα με τον οποίο οι ισολογισμοί των ΔΕΥΑ πρέπει να είναι τουλάχιστον ισοσκελισμένοι. Ενώ η αιτιολόγηση της Διοίκησης του Δήμου είναι ότι οι Δημοτικές Ενότητες (πλην του Κιλκίς) έχουν φθηνότερο τιμολόγιο, άρα θα πρέπει να αυξηθεί για να καλυφθεί το κόστος.

Ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της καθαριότητας στο εμπορικό κέντρο της πόλης του Κιλκίς τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Διοίκηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα.
Εξετάστηκαν τρόποι για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και της εφαρμοζόμενης ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της οποίας η Αντιδημαρχία Καθαριότητας διαβεβαίωσε ότι εάν χρειαστεί θα τοποθετηθούν περισσότεροι κώδωνες κοντά σε καταστήματα καφέ και εστίασης για την απόρριψη γυάλινων φιαλών.

Ο κ. Γιάννης Τσογγίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ορισμένες σημαντικές αποφάσεις όπως η έγκριση του ισολογισμού του 2016, η έγκριση του τεχνικού προγράμματος του 2018 και η έγκριση του προϋπολογισμού του 2018 πέρασαν η μεν πρώτη με οριακή απόλυτη πλειοψηφία  21 ψήφων, οι δε δύο άλλες με 20 και 19 ψήφους που σημαίνει με σχετική πλειοψηφία.

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 20:06

Διαμοίρασαν τα "ιμάτια" της 21ης Ιουνίου

Συντάκτης:

Σε μια από τις πλέον "τοξικές" συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η είδηση δεν προήλθε από τον κατ΄εξοχήν θέμα της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος 2018.  Αλλά από την εμπεδωμένη αίσθηση ότι το έργο της αναβάθμισης της 21ης Ιουνίου παραπέμπεται στις ελληνικές Καλένδες.

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 15:54

Προετοιμασία για ενδεχόμενη βαρυχειμωνιά

Συντάκτης:

Την προγραμματισμένη συνεδρίαση, ενόψει της χειμερινής περιόδου, πραγματοποίησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και σύντομο χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη Ανδ. Βεργίδη, ο οποίος ευχόμενος έναν χειμώνα χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα, επεσήμανε την μεγάλη σημασία του άρτιου συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων του νομού στην αντιμετώπισή τους.

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 22:34

Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κιλκίς

Συντάκτης:

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ώρα 18.οο το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται τα ακόλουθα θέματα:

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 09:14

Διακοπή υδροδότησης ΤΩΡΑ στην πόλη του Κιλκίς

Συντάκτης:

Η ΔΕΥΑ Κιλκίς "ενημερώνει τους καταναλωτές των περιοχών 21ης Ιουνίου (από την περιχή των TAXI), Καραγιαννοπούλου, Σαλαμίνος, Πόντου, Καυκάσου, Καμπάνη, Παπακυριαζή, Κ. Νικοτσάρα και των γύρω περιοχών του Δήμου Κιλκίς ότι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 από τις 09.00 έως τις 13.00 θα γίνει διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών ύδρευσης.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών."

"Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017 θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους βάσει του Ν.4483/2017, με ευνοϊκούς όρους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Εφόσον οι εν λόγω καταναλωτές  δεν αξιοποιήσουν την παραπάνω ευκαιρία, μετά λύπης μας, ενημερώνουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα προβλεπόμενα νόμιμα μέτρα προς είσπραξη των οφειλών με βάση την αρχή της ίσης αντιμετώπισης των δημοτών και σε επίτευξη του κοινωφελούς έργου της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς."

Με την ολοένα και αυξανόμενη καθημερινή προσέλευση οφειλετών του Δήμου Κιλκίς στις οικονομικές υπηρεσίες συνεχίζεται η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών τους που γίνεται με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους βάσει του Ν. 4483/17.
Σύμφωνα με στοιχεία της Αντιδημαρχίας Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών από τις 10 Αυγούστου μέχρι σήμερα 1.186 δημότες  έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις βεβαιωμένων οφειλών.

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 19:40

Καποδίστριας vs Καλλικράτη

Συντάκτης:

Η δυσαρέσκεια από τη δυσκινησία του κεντρικού καλλικρατικού δήμου Κιλκίς και η καταλογιζόμενη σε αυτόν παραμέληση των αναγκών τους ωθεί πολίτες του βορινού τμήματος του δήμου να αναλάβουν πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη δημιουργία χωριστού δήμου.
Ενόψει της κινητικότητας περί τον Καλλικράτη την περασμένη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μουριών συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για το μέλλον  της περιοχής τους 11 πρόεδροι και σύμβουλοι  τοπικών κοινοτήτων.