Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 9:14:01 πμ

Αυτοδιοίκηση

Διαχειρίσιμη χαρακτηρίζουν την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, οι αρμόδιοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τουλάχιστον όσο οι ροές των προσφύγων παραμένουν στα σημερινά επίπεδα.
Ωστόσο ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης δηλώνει ανήσυχος για τη συνεχιζόμενη αύξηση των φιλοξενούμενων στη Νέα Καβάλα προσφύγων που ήδη ανέρχονται σε 510, όταν προ ολίγων εβδομάδων άγγιζαν τους 300, χωρίς να υπολογίζονται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενα σπίτια εντός του αστικού ιστού της πόλης του Πολυκάστρου.

Νέα εντεκάμηνη παράταση πήρε το πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' που υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς με απόφαση του υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, επισημαίνοντας τις νομοκές και ηθικές της ευθύνες και υποχρεώσεις, εκπέμπει ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών. Ο κ. Βεργίδης ζητά να κατασκευαστεί επιτέλους με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου (δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική λωρίδα) το τμήμα της ΠΑΘΕ από το Πολύκαστρο έως την Χαλάστρα.

Κοινή πρόταση για να ενταχθεί στο πρώτο στάδιο επεκτάσεων του μετρό Θεσσαλονίκης και το Ωραιόκαστρο, θα καταθέσουν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την επέκταση του έργου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σε συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου 2017 το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας  Γουμένισσας αποδέχτηκε  και ψήφισε την εισήγηση του προέδρου Σάκη Τραχανίδη για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών  ιστών  φωτισμού κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντίστασης.
Ο στόχος ήταν να ενισχυθεί ο φωτισμός στην είσοδο της πόλης και να γίνει εξοικονόμηση οικονομικών – ενεργειακών πόρων μέσα από την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Όσοι αναθαρήσαμε με την προ ημερών ανακοίνωση του βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά, ότι επιτέλους το ΤΑΙΠΕΔ θα εντάξει ως δεσμευτική την υποχρέωση του ανάδοχου παραχωρησιούχου της Εγνατίας Οδού  να κατασκευάσει πλήρη αυτοκινητόδρομο (δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα) στο τμήμα Πολυκάστρο-Χαλάστρα, ας  ...προσγειωθούμε.

Αρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ των δήμων αυτών βρίσκονται και οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας.

Ο αδελφοποιημένος με το Δήμο Κιλκίς Δήμος Λατσιών Κύπρου προτίθεται να φιλοξενήσει δωρεάν δέκα μαθητές της ε' και στ' τάξης Δημοτικών Σχολείων  του Δήμου Κιλκίς  στην θερινή δημοτική κατασκήνωσή του που λειτουργεί στην ορεινή κοινότητα Αγριδιών.
Η περίοδος φιλοξενίας είναι εξαήμερη ( σε σειρές από τις 25 Ιουνίου έως τις 6 Αυγούστου 2018) και  προτείνεται για τα παιδιά να συνοδεύονται από άτομο που θα εκτελεί χρέη ομαδάρχη.

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 23:01

Οικογενειακή γιορτή στο ΚΑΠΗ του Κιλκίς

Συντάκτης:

Μια πολύ ζεστή εκδήλωση πραγματοποίησε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) για τα μέλη του ΚΑΠΗ  λίγες μέρες πριν από τις γιορτές του Πάσχα στο α' εντευκτήριο του ΚΑΠΗ Κιλκίς.
Οι ηλικιωμένοι αντάλλαξαν ευχές, θυμήθηκαν παλιά πασχαλινά έθιμα και μοιράστηκαν την προσμονή των συγγενικών τους προσώπων για τις ημέρες του Πάσχα.

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Divani – Karavel πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου η έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων  Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)  και το κοινό έκτακτο συνέδριο του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).