Quantcast
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023, 4:47:47 πμ

Αυτοδιοίκηση

Μία ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή πραγματοποιήθηκε φέτος στον Παιδικό Σταθμό της Νέας Σάντας.
Οι μικροί λιλιπούτιοι μας ταξίδεψαν σ’ ένα Κυκλαδίτικο νησί, υποδυόμενοι με μεγάλη επιτυχία τους ψαράδες, τους ντόπιους, τις τουρίστριες και τους καφετζήδες, αφήνοντας άφωνο το κοινό τους. Τα υπέροχα σκηνικά, τα κουστούμια, η βάρκα, τα δίχτυα με τα ψάρια, δημιούργησαν μια υπέροχη ψευδαίσθηση μέσα στην οποία χάθηκαν οι ευσυγκίνητοι θεατές.

Με επιτυχία υλοποιείται από το Δήμο Κιλκίς  το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο στοχεύει στην ομαλή μετάβαση αστέγων, 26 ατόμων συνολικά (εννέα οικογενειών) που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης, μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.

Σε ασκήσεις μικροπολιτικής εντάσσει ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης τις κατηγορίες που έμμεσα ή άμεσα του απηύθυναν με τις πρόσφατες ανακοινώσεις τους ο προϊστάμεος της Πρωτοβάθμιας Εκαπαίδευσης στο ν. Κιλκίς Αριστείδης Παπαδόπουλος και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ,

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝΚΙ), ως υποψήφια Ομάδα Τοπικής Δράσης, έχει ξεκινήσει μια ευρεία σειρά ενεργειών διαβούλευσης και ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού και των φορέων με σκοπό την προετοιμασία ενός ρεαλιστικού και βιώσιμου τοπικού προγράμματος «Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (CLLD) για την Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020.

Όπως είχαμε προεξοφλήσει, η εκκένωση των άτυπων κέντρων μεταναστών στα σύνορα δεν έλυσε το πρόβλημα. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν μεν τε κέντρα άλλων νομών, αλλά το όνειρο της λαθραίας  εξόδου από την χώρα δεν έσβησε.

Μετά από πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιονίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι εγκρίθηκε η επανίδρυση και η λειτουργία, από το σχολικό έτος 2016 – 2017, δύο (2) Σχολικών Μονάδων στο Δήμο μας, το 3/Θ Δημοτικό Σχολείο Γοργόπης και το 2/Θ Δημοτικό Σχολείο Τούμπας (ΦΕΚ 1826/22.06.2016, ΤΕΥΧΟΣ Β’).

Η ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Σισμανίδης για το προωθούμενο από τον ίδιο και τον Δήμαρχο Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη σχέδιο για δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο νομό, με κατάργηση των δυο κέντρων σε Χέρσο και Νέα Καβάλα, μαζί με τη θέση που εξέφρασε ότι δυστυχώς-  και για εκείνον - το σύστημα διοίκησης είναι δημαρχοκεντρικό οδήγησε σε μια ουσιαστική πρώτη συζήτηση.

Την Κυριακή 29 Μαϊου και ώρα 12.15 ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από συνεργάτη του αν. Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με σκοπό τον καθορισμό συνάντησης μεταξύ τους.

Ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝΚΙ), πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του Δημάρχου Παιονίας, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 με την παρουσία των Οινοποιητικών Επιχειρήσεων και των Συνεταιρισμών Αμπελουργών του Δήμου.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη σύναψη διακοσίων ενενήντα εννέα (299) συµβάσεων προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ α’ βαθµού, για χρονικό διάστηµα έως οκτώ (8) µήνες.
Για το δήμο Κιλκίς εγκρίθηκαν 25 θέσεις και για το δήμο Παιονίας 4 θέσεις.