Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 11:37:54 πμ

Αυτοδιοίκηση

Γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς παρουσιαστήκαμε διά του εκπροσώπου μας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 8/5/2018.
Η παρουσία μας είχε ως σκοπό την διαμαρτυρία μας για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών μας στο νηπιαγωγείο με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χωρίς την εκ των προτέρων απαραίτητη διαβούλευση.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με κύριο θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Αν και ο καιρός έδειξε την περασμένη Πέμπτη  το άστατο πρόσωπό του, οι μαθητές της δ' και ε' τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Κιλκίς, αγνόησαν τη συννεφιά και έδωσαν όλη τους την ενέργεια στα παιχνίδια ανακύκλωσης. Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, που λειτούργησε με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) στον αναπλασμένο χώρο του Πάρκου – Κήπου, πλημμύρισε από ζωντάνια και χαρούμενες μουσικές ενώ οι εμψυχωτές του και τα διαδραστικά παιχνίδια μαγνήτισαν την προσοχή των μικρών δημοτών της πόλης που καταχάρηκαν τη συμμετοχή τους στις προσφερθείσες δραστηριότητές του.

Λυπάμαι διότι είμαι υποχρεωμένος να καταγγέλλω την ανοίκεια και αυταρχική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Κιλκίς Άκη  Πιπερίδη σε βάρος της εκπροσώπου των Παιδαγωγών  Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς κ. Παναγιώτα Γιάλλου.
Η κ. Γιάλλου διέπραξε το "αμάρτημα" να διαμαρτυρηθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση του δήμου αποδέχτηκε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 22:34

Γιατί λέμε ΟΧΙ στον “Κλεισθένη”

Συντάκτης:

Τοποθέτηση  Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, για το Πρόγραμμα ''Κλεισθένης''στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (8.5.2018).

 

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς στην ΠΕΔ Κ.Μ. αλλά και ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ανωτέρω περιφερειακού οργάνου είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ σε πλείστες συνεδριάσεις του συνδικαλιστικού μας φορέα και να ακούσω πολλές αντικρουόμενες θέσεις, τοποθετήσεις και απόψεις, οι οποίες είχαν ως γνώμονα όχι μόνο την αυτοδιοικητική διάθεση που πρέπει να διακρίνει κάθε αιρετό αλλά και το πολιτικό υπόβαθρο.

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, έλαβε χώρα η 101η ετήσια  καθιερωμένη εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ στο Χαμηλό του Δήμου Παιονίας.
Τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό, χοροστατούντος Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Με επιμέρους και κατά περιπτώσεις αποκλίνουσα  κριτική διατάξεων του "Κλεισθένη" το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς συντάχθηκε τελικά και ομόφωνα με το "ΟΧΙ" στο σχέδιο της κυβέρνησης για αναμόρφωση του "Καλλικράτη".
Το θέμα κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης 8 Μαίου όταν και πάλι συζητήθηκε λίγες μέρες μετά προγενέστερη συνεδρίαση όπου καταγρ4άφηκε επίσης η αρνητική θέση των συμβούλων.

Ο δήμος Κιλκίς ανακοινώνει την πλήρωση μίας θέσης Eιδικού Συνεργάτη Δημάρχου, κατηγορίας Π.Ε. ή Τ.Ε. σε θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, για την επικουρία του Δημάρχου Κιλκίς (στην ιεραρχική εξάρτηση του οποίου θα υπόκειται), για άσκηση επιτελικών καθηκόντων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και διατύπωση εξειδικευμένης γνώμης σε θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων.

Οι νέοι κάδοι της ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών έκαναν την εμφάνισή τους σε επίκαιρα σημεία της πόλης. Είναι ευμεγέθεις, έχουν γαλαζοπράσινο χρώμα, επαρκή χώρο αποθήκευσης και προσφέρονται  για την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Κατ'επανάληψη έχουμε τονίσει ότι οι μέρες και ώρες του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να επιλέγονται πιο προσεχτικά , ώστε να διευκολύνεται και ο κόσμος αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι για να παρευρεθούν.