Quantcast
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 8:21:20 πμ

Αυτοδιοίκηση

Κι εμείς που περιμέναμε να περάσει ο χειμώνας για να πάρουν μπρος τα έργα… Φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες μας. Ύστερα από τέσσερα χρόνια μέσα στα οποία το Ελληνικό Δημόσιο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατόρθωσαν να διεκπεραιώσουν μια απαλλοτρίωση(!), οι εργασίες για την κατασκευή  του  αυτοκινητόδρομου Νέας Σάντας-κόμβος Ασσήρου δεν ξεκινούν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει καταθέσει τα χρήματα της απαλλοτρίωσης το Δημόσιο για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες της απαλλοτριωθείσας γης.

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 18:30

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…»

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου ξεκίνησε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library και μας καλεί να ανακαλύψουμε από την αρχή, τους μαγικούς κόσμους που κρύβονται στη βιβλιοθήκη.
Η φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία έχει τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…»
Σας προσκαλούμε να ανακαλύψουμε μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μια βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει κρυψώνας θησαυρών, μηχανή του χρόνου, χάρτης, μουσείο, κουφάλα δέντρου και ότι άλλο…. Θα ανακαλύψουμε τη γοητεία της ανάγνωσης και τον κόσμο του βιβλίου, άλλα και το ρόλο των βιβλιοθηκών ως εργαστήρια άτυπων μορφών μάθησης.
Καλούμε  τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών να συμμετάσχουν στις δράσεις της Βιβλιοθήκης, που θα πραγματοποιηθούν από 18 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου.  (Παλαιολόγου 3- τηλ. 2343024166).
Δηλώστε συμμετοχή στις δραστηριότητες. Σας περιμένουμε!
Η συμμετοχή των παιδιών γίνεται κατόπιν προεγγραφής τους στο χώρο της Βιβλιοθήκης κι είναι δωρεάν. Δηλώστε έγκαιρα  συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα  22 Ιουνίου, 11:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Πάουλ  Κλέ
Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του Ελβετού ζωγράφου Πάουλ Κλέ, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.
Με τη νηπιαγωγό Ησαΐα Παπαδοπούλου
Για παιδιά 5 – 11 ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη  23 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης του κόσμου
Αποτυπώνουμε τη βιβλιοθήκη μας σαν ένα μεγάλο χάρτη. Έχει τα δάση του με τα παραμύθια τους, τις πεδιάδες και τις θάλασσες με τα βιβλία φυσικών επιστημών, τα βουνά του με τα βιβλία ιστορίας.
Με τη δασκάλα Στέλλα Μενεξιά  
Για παιδιά από 8  ετών. Με προεγγραφή

Πέμπτη  25 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου
Η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
Με τη νηπιαγωγό Θεανώ  Ηλιάδου
Για παιδιά 4 – 7 ετών. Με προεγγραφή

Παρασκευή  26  Ιουνίου, 10:30 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στην εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων. Τι ρούχα φοράμε, τι φαγητά τρώμε, πως χτίζουμε τις πυραμίδες, σε τι θεούς πιστεύουμε. Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.
Για παιδιά 7 – 11 ετών. Με προεγγραφή
Δευτέρα  29  Ιουνίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου
Η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
Με την καθηγήτρια αγγλικών Κωνσταντία Κοζανίτου
Για παιδιά 4 – 7 ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη 30 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη
Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, ζωγραφίζουμε βαλίτσες με το δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.
Με την νηπιαγωγό Θεανώ  Ηλιάδου
Για παιδιά 5 – 12 ετών. Με προεγγραφή

Τετάρτη  1  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου  και βγαίνουμε πάνω σ’ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών.  Ετοιμαζόμαστε για ρεσάλτο, μοιράζουμε τα λάφυρά μας, περνάμε μια μέρα αρμενίζοντας στις θάλασσες.
Με τη νηπιαγωγό Λαμπρινή Πασυντέλη
Για παιδιά 4 – 8 ετών. Με προεγγραφή

Πέμπτη  2  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα μουσείο προσωπικοτήτων
Με οδηγό τις βιογραφίες διάσημων προσώπων της ιστορίας φτιάχνουμε μια έκθεση με φωτογραφίες και αφηγήσεις για τα παιδικά τους χρόνια. Η έκθεση θα συμπληρωθεί από τις αφηγήσεις των παιδιών που μπορεί κάποτε να μείνουν στην ιστορία.
Με την καθηγήτρια αγγλικών Μαρία  Δροσουλάκη
Για παιδιά 8 – 12 ετών. Με προεγγραφή

Δευτέρα  6 Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια γέφυρα
Με ένα παιχνίδι γεφυρώνουμε τη λογοτεχνία με τα μαθηματικά, την τέχνη  με τις φυσικές επιστήμες, τη μαγειρική με τα παραμύθια.
Με τις καθηγήτριες φυσικής Βασιλική Παπαχρήστου, Παναγιώτα Αδάμου
Για παιδιά 7 – 12 ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη 7 Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας διάδρομος απογείωσης
Φτιάχνουμε  και απογειώνουμε τις δικές μας σαΐτες, χαρταετούς, αερόστατα και πυραύλους.
Με τις καθηγήτριες Φυσικής Βασιλική Παπαχρήστου, Παναγιώτα Αδάμου
Για παιδιά 7 – 12 ετών. Με προεγγραφή

Τετάρτη 8  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του Χρόνου – Η προϊστορία
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη  - μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στις σπηλιές των προϊστορικών ανθρώπων. Ζωγραφίζουμε στους τοίχους της σπηλιάς, ανάβουμε φωτιά και λέμε ιστορίες, βγαίνουμε για να κυνηγήσουμε  ένα μαμούθ.
Με τη νηπιαγωγό Μαρίνα Ντάντου
Για παιδιά 4 – 7  ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη 14  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου Η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
Με τη νηπιαγωγό Ευγενία Σαριπανίδου
Για παιδιά 4 – 7 ετών. Με προεγγραφή

Τετάρτη 15  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα ραφείο λέξεων
Κεντάμε με πολύχρωμες κλωστές λέξεις πάνω σε μικρά κομμάτια από ύφασμα, τα ράβουμε μεταξύ τους και φτιάχνουμε την σημαία του καλοκαιριού
Με τη νηπιαγωγό Θεανώ Ηλιάδου
Για όλα τα παιδιά της βιβλιοθήκης. Με προεγγραφή

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 18:17

...Μαλακά με τους ελέγχους στα μαγαζιά

Συντάκτης:

Θέματα της καθημερινότητας κυριάρχησαν στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15 Ιουνίου. Ήταν εξάλλου αυτά όπου ο διάλογος επικεντρώθηκε καθώς η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε θέματα ρουτίνας.

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η αποπομπή του κ. Γιάννη Αλίρη (Γουμένισσα) από την αντιδημαρχία, ύστερα και από το σοβαρότατο επεισόδιο που έλαβε χώρα μεταξύ του αντιδημάρχου Γουμένισσας με τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη, την περασμένη Παρασκευή κατά τη συνδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 22:25

Κιλκίς και Παιονία δεν έστειλαν ευρώ!

Συντάκτης:

Μία μέρα, μετά την πρόσφατη  απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, να μην εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Νόμο του Κράτους, που υποχρεώνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, επανεπιβεβαιώνοντας τη σχετική απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο αν. Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας αποκάλυψε ότι 290 εκ. ευρώ ταμειακών διαθεσίμων Δήμων και Περιφερειών έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μια αγκαλιά βιβλία χάρισε ο Δήμος Κιλκίς σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της περιοχής.
Παραμύθια, παιδικά, λογοτεχνικά, ιστορικά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες βρίσκονται πλέον στις βιβλιοθήκες του 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, του Νέου Αγιονερίου, των Μουριών καθώς και του Γυμνασίου Μουριών.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 23:34

Περίσσεψαν το πλήθος και η αγάπη

Συντάκτης:

Με την αγάπη τους τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς εγκαινίασαν το νέο Δημοτικό Κήπο-Πάρκο, τόνισε ο αντιδήμαρχος Δημ. Τσαντάκης.

Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η πρώτη εκδήλωση στο αναμορφωμένο Πάρκο-Κήπος του Κιλκίς, από τους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Μια εκπληκτική παράσταση, με την επιμέλεια του Γιάννη Χαριτίδη (για την οποία θα αναφερθούμε σε άλλο ρεπορτάζ), η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους κιλκισιώτες.

Από τον αντιδήμαρχο Παιονίας Γιάννη Αλίρη εστάλη απάντηση στην ανοιχτή επιστολή 31 κατοίκων της Γουμένισσας, όπου αναφέρει:
Κύριε Διευθυντά,

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς Ηλία  Μπώλο πραγματοποίησαν η Πρόεδρος Μαρία Τσοπούλου και μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς.
Το κλιμάκιο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς συνεχάρη τον κ. Μπώλο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του και με την ευκαιρία της συνάντησης  έθεσε υπόψη του ζητήματα που αφορούν την ευταξία της πόλης.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 23:22

Φωτιά στο ΧΥΤΑ, νέφος στο Κιλκίς!

Συντάκτης:

Μεγάλη φωτιά στο ΧΥΤΑ Κιλκίς το απόγευμα της Πέμπτης και ακόμη δεν έπιασαν οι καύσωνες! Η έντονη βροχή διέσωσε την κατάσταση. Εδώ και μήνες δεν σκεπάζονται τα σκουπίδια γιατί είναι για …επισκευή τα μηχανήματα του ΧΥΤΑ.