Quantcast
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 8:51:40 πμ

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 22:36

Ο Δήμαρχος Παιονίας σε Βρυξέλλες και Νυρεμβέργη

Συντάκτης:

Σημαντικές επισκέψεις πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Παιονίας σε Βρυξέλλες και Νυρεμβέργη με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες της Παιονίας.
Δύο απορριμματοφόρα προστέθηκαν στο στόλο  των δημοτικών οχημάτων της Παιονίας, καθώς στις 2 Απριλίου στη Νυρεμβέργη υπεγράφη σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Δήμου Νυρεμβέργης και του Δήμου Παιονίας, με υπογράφοντες τους κκ Δρ. Norbert Schürgers, υπεύθυνου Αντιδημάρχου της Νυρεμβέργης και του Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη.

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 22:22

Η Δοϊράνη της… πλαστικούρας!

Συντάκτης:

Το έχουμε γράψει δυο φορές το τελευταίο διάστημα, αλλά δυστυχώς από την πλευρά του δήμου Κιλκίς δεν …εισακουστήκαμε. Τα νερά της Δοϊράνης έχουν …ξεφύγει εντελώς, φούσκωσε από περηφάνια η λίμνη και η παραλία της έφθασε στα παλιά της λιμέρια, αδιαφορώντας για την πολύχρονη αδιαφορία των παραγόντων μας, κόντρα σε πρωθυπουργούς και υπουργούς που την επισκέφτηκαν.
Όμως, μαζί με τα νερά της που έφθασαν μέχρι το Μουσείο Λίμνης του οικισμού της Δοϊράνης, ο βαρδάρης μας έφερε και εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια και σκουπίδια, που προφανώς ήταν διασκορπισμένα στις περιοχές που σκεπάστηκαν πλέον από τα νερά.

Ξεκίνησαν τη  Μεγάλη Δευτέρα, οι αιτήσεις το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε από τις 10.00 τη Μεγάλη Δευτέρα 6/4/2015 και λήγει στις 12:00 τη Δευτέρα 27/4/2015.

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ανακοινώνεται στους οφειλέτες του Δήμου Κιλκίς η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους στο πλαίσιο του Ν. 4321/2015. Βάσει αυτού του νομικού πλαισίου, οι οφειλέτες μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους (μέχρι και 100 μηνιαίες δόσεις) με προθεσμία υποβολής των αιτήσεών τους για την υπαγωγή στη ρύθμιση την 26η Μαΐου 2015.

Από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Κιλκίς προτίθεται να συνάψει σύμβαση με απευθείας ανάθεση, με ιδιοκτήτη κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου με αντικείμενο τη διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (άρθρο 17). Σημειώνεται ότι οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πρέπει να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται στο Ν. 4056/12 ο οποίος τροποποιήθηκε από το Ν. 4235/14.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 21:10

Ευχές Παύλου Τονικίδη στον Γιάννη Τσογγίδη

Συντάκτης:

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΙΛΚΙΣ-Δήμος Αξιών» Παύλος Τονικίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκ μέρους όλων των μελών της δημοτικής παράταξης «ΚΙΛΚΙΣ-Δήμος Αξιών» εκφράζω τις πλέον θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη, ύστερα από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.
Ο κ. Γ. Τσογγίδης αποτελεί ένα εξέχον και μάχιμο μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, και οι υπηρεσίες του είναι πολύτιμες για το καλό του τόπου μας.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 23:44

Κόντρες στην ΑΝ.ΚΙ

Συντάκτης:

Ο Περικλής Κολότσιος είναι από το Σάββατο 28 Μαρτίου ο νέος πρόεδρος  του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Κιλκίς καθώς στη σχετική ψηφοφορία υπερίσχυσε με 6 ψήφους έναντι 2 του ανθυποψήφιού του Αιμίλιου Νικολαΐδη.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 22:48

Απρίλιος, Μήνας Αγροτικής Οικονομίας και Ανάτασης

Συντάκτης:

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Απριλίου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς:
Τετάρτη 1η Απριλίου – 10:30 π.μ.
Ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) - Διοργάνωση Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης παρέστη  στην τελετή  παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ''Πόντος'' που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου ''Καμπάνης'' παρουσία και του Διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού  Υποστρατήγου Αντώνη  Νομικού.

H Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος απευθύνει σύσταση στους κατόχους οχημάτων που δε φέρουν κρατικές πινακίδες και τα έχουν εγκαταλείψει
 σε οδούς της πόλης του Κιλκίς να μεριμνήσουν για την άμεση απομάκρυνσή τους.