Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 5:27:50 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων έλειξαν πριν ένα και παραπάνω μήνα , αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Επειδή η κτηνοτροφία είναι αιμοδότης της τοπικής οικονομίας και αγοράς ,  προτείνω στην διοίκηση του δήμου να αφιερώσουμε μία ειδική συνεδρίαση του σώματος μόνο με το κτηνοτροφικό πρόβλημα.

Η προσπάθεια που γίνεται εδώ και χρόνια για την επανασύσταση του Δήμου Γουμένισσας πιθανά να έχει μπει στην τελική της φάση, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών προθέσεων για αλλαγές –θεσμικές και χωροταξικές- στον «Καλλικράτη».

Με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη ορίστηκαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι ως εντεταλμένοι σύμβουλοί του, ως εξής( αντιγράφουμε από την απόφαση)( :
1. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. ΜΕΜΕΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ορίζεται Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος στους τομείς Καθαριότητας, Ανακύκλωσης , Διαχείρισης - Κίνησης- Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων (Αρμοδιότητες Γραφείου Καθαριότητας- Αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης υλικών, Αρμοδιότητες Γραφείου Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων,  Αρμοδιότητες Γραφείου Διαχείρισης Κίνησης Οχημάτων και Μηχανημάτων)  όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου καθώς επίσης και την περισυλλογή αδέσποτων ζώων, εντός των ορίων στην Δημοτική Ενότητα Πολυκάστρου και Ευρωπού.

Η παρουσία του Γρηγόρη Αυξεντίου ήταν επιβλητική σε όλη την ατμόσφαιρα ως ζωντανή μνήμη, ως  υπόδειγμα ανδρείας και γενναιότητας, ως  σύμβολο αγώνα και αντίστασης στη Βρετανική κατοχή για την υπεράσπιση των πάτριων εδαφών της Κύπρου, κατά τη διάρκεια των διήμερων τιμητικών εκδηλώσεων, που διοργάνωσε για τον Κύπριο αγωνιστή ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο Λύσης Κύπρου και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α 1955 – 1959.

Από τη Μονάδα Ευκαρπίας Δήμου Κιλκίς του προγράσμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:

Με αφορμή το δημοσίευμά σας στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ (αρ. φύλλου 1245, 01/02/2017, σελ.19) και με τίτλο ¨Ευαισθησία¨ αναφέρεστε στην αίσια έκβαση μιας πολυπροβληματικής περίπτωσης του δήμου μας και συγκεκριμένα: “Θα θυμάστε το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε πριν δύο μήνες για τις άθλιες συνθήκες ζωής μιας μάνας με το γιο της στην Αντιγόνεια. Χαιρόμαστε διότι αποδείχθηκε ευαισθησία, κινητοποιήθηκαν κάποιοι και η μάνα βρίσκεται ήδη στο Γηροκομείο Κιλκίς, ενώ εντός των ημερών θα φιλοξενείται εκεί και ο γιος της. Μακάρι κάθε που γράφουμε για κάποιο εξόφθαλμο πρόβλημα ή αδικία να επιδεικνύεται ανάλογη κινητοποίηση”.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς πραγματοποίησαν ο απερχόμενος Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «Πόντος» κ.Πέτρος Δεμέστιχας και ο διάδοχός του στην ηγεσία της ταξίαρχος κ.Πάρις Καπράβελος. Ο κ.Δεμέστιχας προαχθείς στον βαθμό του υποστρατήγου αναλαμβάνει Επιτελάρχης στην 1η Στρατιά (Λάρισα). Στη συνάντηση ήταν παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Π.Θωμαϊδης.

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 20:34

Η απουσία του Βασίλη από τους διακριθέντες

Συντάκτης:

«Ακρίτας όντας έλαμνεν  ση μάκρο χωραφέαν, επέγνεν κι έρτουν κι έλαμνεν τη μερα πέντε αυλάκια επήεν κι έρθεν κι έσπειρεν εννέα κότα(ε) σπόρον…»
Στον παραπάνω δημώδη ακριτικό στίχο του Πόντου ο Διγενής Ακρίτας παρουσιάζεται να οργώνει και να σπέρνει.
Κάτι ανάλογο σαν άλλος Ακρίτας κάνει εδώ και σαράντα χρόνια, ένας συμπολίτης μας. Όχι, αυτός δεν είναι γεωργός, αυτός οργώνει το χωράφι της ζωής και για σπόρο έχει την προσφορά και τον εθελοντισμό.

Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων στην “ΚΑΠΝΙΚΗ Μιχαηλίδης”  επιχειρεί ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες ενώ και το εργασαικό τους μέλλον είναι άδηλο.

Όταν, ως Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας  κάναμε πέρυσι την πρώτη μας συνεστίαση, καλέσαμε του εν ενεργεία συναδέλφους μας των ΟΤΑ τιμής ένεκεν και παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων δεν σκέφθηκε να καλέσει τους συνταξιούχους απόμαχους της δουλειάς στην κοπή της πίττας τους και τη συνεστίαση, που ως εργαζόμενοι  που πρόσφεραν στους δημότες του Κιλκίς και κάποιοι από αυτούς πολλά στο Σύλλογο.
Όχι μπρε «για να φάμε τσάπα», αλλά να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να ενώσουμε τις φωνές και τον αγώνα για την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας διαχρονικά. Δεν πειράζει, ας είναι καλά…

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 20:00

Τιμήθηκαν όσοι, έργω, τιμούν την Παιονία

Συντάκτης:

Την Κυριακή 5 Μαρτίου έλαβε χώρα η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση βράβευσης διακεκριμένων προσώπων, συλλόγων και επιχειρήσεων του Δήμου Παιονίας που με την πράξη τους και την πρακτική τους έκαναν γνωστό το Δήμο πέρα από τα στενά διοικητικά του όρια αλλά και πέρα από τα όρια της πατρίδος μας.