Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 3:02:13 μμ

Αυτοδιοίκηση

Ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο Περικλής Κολότσιος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς έδωσε τη μάχη όρθιος και χαμογελαστός και έφυγε πλήρης τιμών και κυρίως αγάπης με την οποία τον τίμησαν οι Κιλκισιώτες.

Είτε εντός είτε εκτός ευρώ τα θύματα της κρίσης στο ν. Κιλκίς μετρώνται σε χιλιάδες και η ανακούφιση κατά το δυνατόν των πληγών επαφίεται και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Της οποίας οι πόροι είναι περιορισμένοι, αλλά σωτήριος μπορεί να αποδειχθεί ο ρόλος της εφόσν αξιοποιήσει στο μέγιστο τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανακούφισης της ανθρωπιστικής κρίσης και κυρίως των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Με μεγάλη συμμετοχή υπαλλήλων του Δήμου Κιλκίς ολοκληρώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο αναφορικά με τη διαπολιτισμική επιμόρφωση δημοσίων υπαλλήλων που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών ή χειρίζονται θέματα που σχετίζονται με αυτούς.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 20:55

Πρόσληψη πέντε εργατών στο δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Μετά από εισήγηση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Πολιτικής Προστασίας  κου Γαρόπουλου Ελευθέριου το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας αποφάσισε προσλήψεις δίμηνης διάρκειας.

Εύσημα για το σεβασμό τους στην ιστορική αλήθεια και τις ευχαριστίες του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου Παιονίας γενικότερα εκφράζει προς την Ολλανδία και την Αρμενία ο π΄ροεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γιάννης Παπαδόπουλος.

Με την αριθμ. 134/8-5-2015 Διάταξη Ειρηνοδίκη Κιλκίς που καταχωρήθηκε στα βιβλία αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Κιλκίς με α/α 17/11-6-2015 εγκρίθηκε το Καταστατικό και η λειτουργία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας.
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που συνεδρίασε αποφάσισε η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία να γίνουν μετά το πέρας τη θερινής περιόδου, δηλαδή τον Σεπτέμβρη, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς κ. Ηλ. Μπόλο είχαν συνάντηση ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημ. Σισμανίδης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Π. Τονικίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου ως συνέχεια της πρότασης που είχε καταθέσει ο κ. Τονικίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Τη σύσταση και λειτουργία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννης Ταχματζίδης, παρουσιάζοντας τον Πρόεδρο της εταιρείας, που είναι ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Κι εμείς που περιμέναμε να περάσει ο χειμώνας για να πάρουν μπρος τα έργα… Φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες μας. Ύστερα από τέσσερα χρόνια μέσα στα οποία το Ελληνικό Δημόσιο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατόρθωσαν να διεκπεραιώσουν μια απαλλοτρίωση(!), οι εργασίες για την κατασκευή  του  αυτοκινητόδρομου Νέας Σάντας-κόμβος Ασσήρου δεν ξεκινούν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει καταθέσει τα χρήματα της απαλλοτρίωσης το Δημόσιο για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες της απαλλοτριωθείσας γης.

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 18:30

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…»

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου ξεκίνησε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library και μας καλεί να ανακαλύψουμε από την αρχή, τους μαγικούς κόσμους που κρύβονται στη βιβλιοθήκη.
Η φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία έχει τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…»
Σας προσκαλούμε να ανακαλύψουμε μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μια βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει κρυψώνας θησαυρών, μηχανή του χρόνου, χάρτης, μουσείο, κουφάλα δέντρου και ότι άλλο…. Θα ανακαλύψουμε τη γοητεία της ανάγνωσης και τον κόσμο του βιβλίου, άλλα και το ρόλο των βιβλιοθηκών ως εργαστήρια άτυπων μορφών μάθησης.
Καλούμε  τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών να συμμετάσχουν στις δράσεις της Βιβλιοθήκης, που θα πραγματοποιηθούν από 18 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου.  (Παλαιολόγου 3- τηλ. 2343024166).
Δηλώστε συμμετοχή στις δραστηριότητες. Σας περιμένουμε!
Η συμμετοχή των παιδιών γίνεται κατόπιν προεγγραφής τους στο χώρο της Βιβλιοθήκης κι είναι δωρεάν. Δηλώστε έγκαιρα  συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα  22 Ιουνίου, 11:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Πάουλ  Κλέ
Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του Ελβετού ζωγράφου Πάουλ Κλέ, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.
Με τη νηπιαγωγό Ησαΐα Παπαδοπούλου
Για παιδιά 5 – 11 ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη  23 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης του κόσμου
Αποτυπώνουμε τη βιβλιοθήκη μας σαν ένα μεγάλο χάρτη. Έχει τα δάση του με τα παραμύθια τους, τις πεδιάδες και τις θάλασσες με τα βιβλία φυσικών επιστημών, τα βουνά του με τα βιβλία ιστορίας.
Με τη δασκάλα Στέλλα Μενεξιά  
Για παιδιά από 8  ετών. Με προεγγραφή

Πέμπτη  25 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου
Η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
Με τη νηπιαγωγό Θεανώ  Ηλιάδου
Για παιδιά 4 – 7 ετών. Με προεγγραφή

Παρασκευή  26  Ιουνίου, 10:30 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στην εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων. Τι ρούχα φοράμε, τι φαγητά τρώμε, πως χτίζουμε τις πυραμίδες, σε τι θεούς πιστεύουμε. Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.
Για παιδιά 7 – 11 ετών. Με προεγγραφή
Δευτέρα  29  Ιουνίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου
Η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
Με την καθηγήτρια αγγλικών Κωνσταντία Κοζανίτου
Για παιδιά 4 – 7 ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη 30 Ιουνίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη
Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, ζωγραφίζουμε βαλίτσες με το δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.
Με την νηπιαγωγό Θεανώ  Ηλιάδου
Για παιδιά 5 – 12 ετών. Με προεγγραφή

Τετάρτη  1  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου  και βγαίνουμε πάνω σ’ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών.  Ετοιμαζόμαστε για ρεσάλτο, μοιράζουμε τα λάφυρά μας, περνάμε μια μέρα αρμενίζοντας στις θάλασσες.
Με τη νηπιαγωγό Λαμπρινή Πασυντέλη
Για παιδιά 4 – 8 ετών. Με προεγγραφή

Πέμπτη  2  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα μουσείο προσωπικοτήτων
Με οδηγό τις βιογραφίες διάσημων προσώπων της ιστορίας φτιάχνουμε μια έκθεση με φωτογραφίες και αφηγήσεις για τα παιδικά τους χρόνια. Η έκθεση θα συμπληρωθεί από τις αφηγήσεις των παιδιών που μπορεί κάποτε να μείνουν στην ιστορία.
Με την καθηγήτρια αγγλικών Μαρία  Δροσουλάκη
Για παιδιά 8 – 12 ετών. Με προεγγραφή

Δευτέρα  6 Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια γέφυρα
Με ένα παιχνίδι γεφυρώνουμε τη λογοτεχνία με τα μαθηματικά, την τέχνη  με τις φυσικές επιστήμες, τη μαγειρική με τα παραμύθια.
Με τις καθηγήτριες φυσικής Βασιλική Παπαχρήστου, Παναγιώτα Αδάμου
Για παιδιά 7 – 12 ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη 7 Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας διάδρομος απογείωσης
Φτιάχνουμε  και απογειώνουμε τις δικές μας σαΐτες, χαρταετούς, αερόστατα και πυραύλους.
Με τις καθηγήτριες Φυσικής Βασιλική Παπαχρήστου, Παναγιώτα Αδάμου
Για παιδιά 7 – 12 ετών. Με προεγγραφή

Τετάρτη 8  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του Χρόνου – Η προϊστορία
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη  - μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στις σπηλιές των προϊστορικών ανθρώπων. Ζωγραφίζουμε στους τοίχους της σπηλιάς, ανάβουμε φωτιά και λέμε ιστορίες, βγαίνουμε για να κυνηγήσουμε  ένα μαμούθ.
Με τη νηπιαγωγό Μαρίνα Ντάντου
Για παιδιά 4 – 7  ετών. Με προεγγραφή

Τρίτη 14  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου Η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
Με τη νηπιαγωγό Ευγενία Σαριπανίδου
Για παιδιά 4 – 7 ετών. Με προεγγραφή

Τετάρτη 15  Ιουλίου, 10:00 - 11:30, το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα ραφείο λέξεων
Κεντάμε με πολύχρωμες κλωστές λέξεις πάνω σε μικρά κομμάτια από ύφασμα, τα ράβουμε μεταξύ τους και φτιάχνουμε την σημαία του καλοκαιριού
Με τη νηπιαγωγό Θεανώ Ηλιάδου
Για όλα τα παιδιά της βιβλιοθήκης. Με προεγγραφή