Quantcast
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 8:16:33 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αυτοδιοίκηση

Από τη Μονάδα Ευκαρπίας Δήμου Κιλκίς του προγράσμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:

Με αφορμή το δημοσίευμά σας στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ (αρ. φύλλου 1245, 01/02/2017, σελ.19) και με τίτλο ¨Ευαισθησία¨ αναφέρεστε στην αίσια έκβαση μιας πολυπροβληματικής περίπτωσης του δήμου μας και συγκεκριμένα: “Θα θυμάστε το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε πριν δύο μήνες για τις άθλιες συνθήκες ζωής μιας μάνας με το γιο της στην Αντιγόνεια. Χαιρόμαστε διότι αποδείχθηκε ευαισθησία, κινητοποιήθηκαν κάποιοι και η μάνα βρίσκεται ήδη στο Γηροκομείο Κιλκίς, ενώ εντός των ημερών θα φιλοξενείται εκεί και ο γιος της. Μακάρι κάθε που γράφουμε για κάποιο εξόφθαλμο πρόβλημα ή αδικία να επιδεικνύεται ανάλογη κινητοποίηση”.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς πραγματοποίησαν ο απερχόμενος Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «Πόντος» κ.Πέτρος Δεμέστιχας και ο διάδοχός του στην ηγεσία της ταξίαρχος κ.Πάρις Καπράβελος. Ο κ.Δεμέστιχας προαχθείς στον βαθμό του υποστρατήγου αναλαμβάνει Επιτελάρχης στην 1η Στρατιά (Λάρισα). Στη συνάντηση ήταν παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Π.Θωμαϊδης.

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 20:34

Η απουσία του Βασίλη από τους διακριθέντες

Συντάκτης:

«Ακρίτας όντας έλαμνεν  ση μάκρο χωραφέαν, επέγνεν κι έρτουν κι έλαμνεν τη μερα πέντε αυλάκια επήεν κι έρθεν κι έσπειρεν εννέα κότα(ε) σπόρον…»
Στον παραπάνω δημώδη ακριτικό στίχο του Πόντου ο Διγενής Ακρίτας παρουσιάζεται να οργώνει και να σπέρνει.
Κάτι ανάλογο σαν άλλος Ακρίτας κάνει εδώ και σαράντα χρόνια, ένας συμπολίτης μας. Όχι, αυτός δεν είναι γεωργός, αυτός οργώνει το χωράφι της ζωής και για σπόρο έχει την προσφορά και τον εθελοντισμό.

Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων στην “ΚΑΠΝΙΚΗ Μιχαηλίδης”  επιχειρεί ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες ενώ και το εργασαικό τους μέλλον είναι άδηλο.

Όταν, ως Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας  κάναμε πέρυσι την πρώτη μας συνεστίαση, καλέσαμε του εν ενεργεία συναδέλφους μας των ΟΤΑ τιμής ένεκεν και παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων δεν σκέφθηκε να καλέσει τους συνταξιούχους απόμαχους της δουλειάς στην κοπή της πίττας τους και τη συνεστίαση, που ως εργαζόμενοι  που πρόσφεραν στους δημότες του Κιλκίς και κάποιοι από αυτούς πολλά στο Σύλλογο.
Όχι μπρε «για να φάμε τσάπα», αλλά να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να ενώσουμε τις φωνές και τον αγώνα για την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας διαχρονικά. Δεν πειράζει, ας είναι καλά…

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 20:00

Τιμήθηκαν όσοι, έργω, τιμούν την Παιονία

Συντάκτης:

Την Κυριακή 5 Μαρτίου έλαβε χώρα η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση βράβευσης διακεκριμένων προσώπων, συλλόγων και επιχειρήσεων του Δήμου Παιονίας που με την πράξη τους και την πρακτική τους έκαναν γνωστό το Δήμο πέρα από τα στενά διοικητικά του όρια αλλά και πέρα από τα όρια της πατρίδος μας.

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 19:58

Τονικίδης κατά Σισμανίδη

Συντάκτης:

Σε όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που ανέλαβαν ή συνεχίζουν σε θέσεις ευθύνης μετά τις πρόσφατες δημαιρεσίες, τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο τους.
Η Δημοτική Αρχή μετά από δυόμιση χρόνια αδράνειας και ουσιαστικής απραξίας είναι  καιρός να σχεδιάσει ένα ξεκίνημα για το καλό των δημοτών .Έστω και μέσα από Διοικητικά σχήματα ισορροπιών ,παλινδρομήσεων και εσωπαραταξιακών διενέξεων. Είναι καιρός να αναλωθούν όλες οι δυνάμεις για κάτι στοιχειωδώς σημαντικό στο Δήμο Κιλκίς.


Ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας στις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ο δικηγόρος Δημήτρης Κυριακίδης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς κατά τις δημαιρεσίες της 5ης Μαρτίου 2017, μετά από πρόταση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

Στο νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς για τα επόμενα 2,5 χρόνια εκτός του κ. Κυριακίδη αντιπρόεδρος θα είναι ο δικηγόρος Θέμης Ανθρακίδης, από την παράταξη του Παύλου Τονικίδη, ενώ γραμματέας επανεκλέχτηκε η κα Αντωνιάδου από την παράταξη της κας Ρούσσου.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Κυριακίδης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς κατά τις δημαιρεσίες της 5ης Μαρτίου 2017, μετά από πρόταση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

Στο νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς για τα επόμενα 2,5 χρόνια εκτός του κ. Κυριακίδη αντιπρόεδρος θα είναι ο δικηγόρος Θέμης Ανθρακίδης, από την παράταξη του Παύλου Τονικίδη, ενώ γραμματέας επανεκλέχτηκε η κα Αντωνιάδου από την παράταξη της κας Ρούσσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο μέχρι χθες πρόεδρος, Γιάννης Τσογγίδης, ενώ τις διαδικασίες εκλογής κράτησε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Βαφειάδης.