Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 5:32:35 μμ

Αυτοδιοίκηση

Οι αστυνομικοί οι οποίοι στελεχώνουν την Κινητή Αστυνομική Μονάδα του Δήμου Παιονίας (Κ.Α.Μ.) επισκέφθηκαν το Δήμαρχο κ. Γκουντενούδη και είχαν συνεργασία μαζί του συζητώντας για θέματα που αφορούν τη δημόσια τάξη και το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. Επίσης τους ευχήθηκε καλή συνεργασία για το καλό των δημοτών μας και όχι μόνο.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, που ξεκινάει τη λειτουργία της και στο Δήμο μας, είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς, οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη στενότερη συνεργασία μαζί τους και, κατ' επέκταση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 21:38

Σισμανίδης: Θετικό πρόσημο στο 2016

Συντάκτης:

Η οικονομική εικόνα που παρουσίασε ο Δήμος Κιλκίς το 2016 είχε θετικό πρόσημο στις συνολικές του λειτουργίες. Μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, απόρροια της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Κιλκίς κατατάσσεται στους ελάχιστους ΟΤΑ της χώρας που έχουν πλεονασματικά αποτελέσματα, αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα και επαρκές κεφάλαιο κίνησης, στοιχεία που συνομολογούν την ισχυρή και υγιή οικονομική οντότητά του και τις καλές  οικονομικές πρακτικές  που έχουν εφαρμοστεί από τη Δημοτική Αρχή με υπευθυνότητα, με συνέπεια και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και στους δημότες. Αθροιστικά, ο Δήμος Κιλκίς, βάσει αυτής της δυναμικής που αναπτύσσει στα οικονομικά του, καθίσταται ένας αξιόπιστος και φερέγγυος δημόσιος φορέας που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή τραπεζιτική αγορά.

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 20:50

Γκουντενούδης: Πρώτα δρόμος κι ύστερα διόδια

Συντάκτης:

Έτοιμοι να βγουν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία σταθμού διοδίων στους Ευζώνους είναι οι κάτοικοι της παιονίας με επικεφαλής τη δημοτική αρχή. "Δεν είμαστε γενικά και αόριστα κατά των διοδίων. Αντιδρούμε επειδή τα διόδια επιβλήθηκαν  σε ένα δρόμο χωρίς προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου, χωρίς δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και χωρίς διαχωριστικό στηθαίο" δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης που υπενθύμισε τα δεκάδες τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στο δρόμο από το Πολύκαστρο μέχρι τα Μάλγαρα, ιδιαίτερα στα τελευταία χρόνια με την αύξηση της κίνησης από τα Βαλκάνια και την Κ. Ευρώπη.

Στην Αθήνα βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης καθώς είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης και φορείς.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στο υπουργείο, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας του εξέφρασε για μία ακόμη φορά την δέσμευση ότι το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας θα κλείσει. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεων των ιδιωτών κατοίκων Ειδομένης, Πολυκάστρου και Νέας Καβάλας οι οποίοι επλήγησαν από την πολύμηνη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας. Ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας και αναμένεται λίαν συντόμως η εκταμίευση του κονδυλίου.

Εγκρίθηκε από τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 με φορέα τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και υποτομέα τις Αθλητικές Υποδομές, των έργων: «Κατασκευή γηπέδου Αντισφαίρισης (tennis) στην Αξιούπολη» συνολικού προϋπολογισμού 95.000 ευρώ και «Αποπεράτωση τμήματος Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίου Πέτρου» συνολικού προϋπολογισμού 51.000 ευρώ.

Με δυο παρεμβάσεις – επιστολές του ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας θέτει προβλήματα που αφορούν τα μέλη του.
Η πρώτη επιστολή αφορά την επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών και σε επιστολή του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο Σύλλογος αναφέρει:

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης εκθέτει την αδικία που υφίσταται ο Δήμος Παιονίας από την κατανομή των ΚΑΠ και ζητεί την αύξηση της χρηματοδότησης. Στη σχετική επιστολή ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Οι Δήμοι της χώρας χρηματοδοτούν τις ανάγκες τους σε τακτική βάση μέσω των ίδιων πόρων που εξασφαλίζονται από τις εισπράξεις σύμφωνα με την συνταγματικά κατοχυρωμένη από το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος οικονομική αυτοτέλεια αλλά και από την κρατική επιχορήγηση μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικού, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣ» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας, που εδρεύει στον Ευρωπό- Ν. Κιλκίς και συγκεκριμένα του εξής, ανά ειδικότητα, αριθμό ατόμων:

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 20:26

Πότε θα έρθει το φυσικό αέριο στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου, σε περισσότερες από 50 περιοχές και δήμους της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε μεγάλα νησιά, αρχής γενομένης από εφέτος και με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023, περιλαμβάνουν τα επενδυτικά σχέδια των εταιριών διανομής.
Τα σχέδια για την ανάπτυξη της διανομής φυσικού αερίου, ανά την Ελλάδα, ανέπτυξαν σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας
Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) Θόδωρος Τερζόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Εταιρίας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπάκουρας.

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 20:16

Αχταρμάς με τους δρόμους

Συντάκτης:

Υπερβαίνει κάθε λογική επεξεργασία και εξήγηση. Ένα έργο που δημοπρατήθηκε επί δημαρχίας Μπαλάσκα και απεντάχθηκε από την κεντρική διοίκηση επειδή δεν πρόλαβε να συμβασιοποιηθεί, η αναμόρφωση της 21ης Ιουνίου, βρίσκεται ενώπιον του παραλυτικού για την επαναπροκήρυξή του διλήμματος: Ο δρόμος είναι δημοτικός ή επαρχιακός;