Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023, 12:09:40 πμ

Αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 21:33

Η γνώμη σου μετράει

Συντάκτης:

Οι δημότες του Δήμου Κιλκίς σχεδιάζουν το παρόν και το μέλλον τους διατυπώνουν υπεύθυνα τις προτάσεις και τις ιδέες τους για έργα και παρεμβάσεις που οι ίδιοι θεωρούν ότι θα ομορφύνουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στην πόλη του Κιλκίς και στους 116 οικισμούς του Δήμου. Συγχρόνως εντοπίζουν τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υφίστανται στην περιοχή τους και αξιολογούν ιεραρχικά τις προτεραιότητες για τη συνολική διαχείρισή τους.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 21:32

Επανέρχεται η Γουμένισσα

Συντάκτης:

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση και του γενικού γραμματέα του ίδιου υπουργείου για επανεξέταση του «Καλλικράτη» αναγνώστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή της Γουμένισσας καθώς, όπως εκτιμούν οι εκεί τοπικοί παράγοντες, δικαιώνουν τον πολύχρονο αγώνα τους να συσταθεί τρίτος δήμος στο νομό Κιλκίς με έδρα τη Γουμένισσα.

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κιλκίς  Άννας Δημάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

''Η Παγκόσμια ημέρα Ισότητας των Φύλων είναι ημέρα περίσκεψης και προβληματισμού. Για το βαθμό ισοτιμίας που παραμένει ελλειμματικός σε βάρος των γυναικών, για τη χειραφέτηση του γυναικείου κινήματος, για τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που συνεχίζουν να στοιχειώνουν και την ελληνική κοινωνία σε σχέση με το ρόλο των δύο φύλων στην οικογένεια, στην εργασία, στην πολιτική και σε διάφορες εκφάνσεις του βίου.

Ουσιαστική παρέμβαση για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων από την τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης με ομιλία του στο προσυνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που έλαβε χώρα στην Ξάνθη.

Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητεί με ειστολή του ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης προκειμένου να αρθεί η ισχύς νόμου που ουσιαστικά εμποδίζει την τοπική ανάπτυξη και την επαναφορά του προγενέστερου επιτυχημένου καθεστώτος.
Το θέμα σχετίζεται με την αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων και τη δυνατότητα απευθείας παραχώρησης, υπό όρους, σε κτηνοτρόφους και βιοτέχνες.

Με πρώτο και βασικό θέμα την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι συνολικά 13 με τα περισσότερα να αφορούν την παραλαβή διαφόρων έργων και τις άδεις λαϊκών αγορών.

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Παιονίας και των εκπροσώπων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.
Με αφορμή την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Πενταετίας 2014 – 2019 συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναγκαιότητα της βιωσιμότητας των συλλόγων και την οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο.

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 21:01

Η Δοϊράνη γέμισε (και) με σκουπίδια

Συντάκτης:

Η λίμνη Δοϊράνης, όπως είχαμε γράψει, έχει ξαναγεννηθεί, με τη βοήθεια της φύσης και όχι των ανθρώπων. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να την …πληγώνουν. Τώρα που τα νερά έχουν φθάσει μέχρι την παλιά παραλία, ξεπέρασαν την τσιμεντένια προβλήτα και το κύμα σκάει μπροστά στο (κλειστό κι εγκαταλελειμμένο) Μουσείο Λίμνης, εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια έχουν κατακλείσει την παραλία της Δοϊράνης και μαζί με τα καλάμια παρουσιάζουν μια άθλια εικόνα.

Σημαντική συνάντηση είχε στο Δημαρχείο Παιονίας ο κ. Γκουντενούδης την Τρίτη 3 Μαρτίου με ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση και συγκατάθεση του Δήμου για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ευρυζωνικότητας «Rural Broadband”.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά τη σύνδεση με σύγχρονες και γρήγορες υπηρεσίες διαδικτύου για αγροτικούς και απομακρυσμένους οικισμούς και πραγματοποιείται μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) μεταξύ της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» και του Ο.Τ.Ε.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς έφεραν την άνοιξη στο Δήμο Κιλκίς, εν χορδαίς και οργάνοις, με χαρούμενα χελιδονίσματα και με τα παραδοσιακά ασπροκόκκινα νήματα του Μάρτη.
Από νωρίς το πρωί ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης  επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο και μετά από συνεννόηση με το Διευθυντή  μοίρασε  διακόσιους Μάρτηδες στους μαθητές και  λευκά και κόκκινα κουβαράκια. Με ενθουσιασμό οι μαθητές έπιασαν δουλειά στα θρανία  φτιάχνοντας βραχιολάκια από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή και στη συνέχεια πήραν κιθάρες, νταούλι και τρομπέτα για να τραγουδήσουν τον ερχομό της άνοιξης και των χελιδονιών και να διώξουν με τον τρόπο αυτό το χειμώνα.