Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 2:10:14 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΟΛΩΝΟΣ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ότι θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες καθημερινές διακοπές υδροδότησης από τη Δευτέρα 05 Ιουλίου 2021 έως και την Παρασκευή 09 Ιουλίου 2021, λόγω εργασιών σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης και ακύρωσης του παλαιού.

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων και καναλιών, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους, πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουνίου 2021 από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία.

Ασφαλέστερες συνθήκες οδικής ασφάλειας και βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης του οδικού δικτύου προβλέπει – μεταξύ άλλων – η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση-αποκατάσταση επικίνδυνων-κατεστραμμένων τμημάτων επί του Δημοτικού Οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Υποδ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Κιλκίς έτους 2020», η οποία υπεγράφη σήμερα, στο Διοικητήριο, από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον ανάδοχο Σολομώντα-Γεώργιο Αμανατίδη, παρουσία του προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, Νικόλαου Γρηγοριάδη.

Δοθέντος ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού συνιστά ύψιστη προτεραιότητα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα, ο Δήμος Κιλκίς ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που του κοινοποίησε σήμερα η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης για την αποστολή εμβολιαστικών ομάδων σε Κοινότητες του Δήμου προκειμένου να εμβολιάσουν κατοίκους που το επιθυμούν και για διάφορους λόγους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί σε τοπικές δομές υγείας, όπου λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

Στοχευμένες δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο του σχετικού τριετούς προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες που στοχεύουν στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται εργασίες για τη βελτίωση της ορατότητας των οδηγών των διερχόμενων οχημάτων μέσω της κοπής και απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης βλάστησης  (κοπή χόρτων, θάμνων, κλαδιών κτλ.).

Ο Δήμος Κιλκίς προσκαλεί τους παραγωγούς που έχουν άδεια παραγωγού – πωλητή υπαίθριου εμπορίου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παραχώρηση θέσεων μέσα στην πόλη του Κιλκίς, ώστε να έχουν τη δυνατότητα άσκησης του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

Οι χώροι και ο αριθμός τους προς διάθεση είναι:

Επαναστατικά λάβαρα, όπλα εποχής, τσολιάδες, ηρωικές μορφές του Αγώνα όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ζωγραφιές τοποθετημένες σε ξύλινους ορθοστάτες στην πλατεία Λατσιών συγκέντρωσαν την προσοχή του κόσμου στη χθεσινή τελετή απονομής βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής ‘’Στα Χρώματα της Επανάστασης’’.

Στην κρίσιμη τουριστική περίοδο που διανύουμε, και με τις ελπίδες που είχαν στηρίξει οι Βορειοελλαδίτες επαγγελματίες του τουρισμού στο άνοιγμα  των συνόρων, παρατηρείται ότι, η κύρια οδική πύλη της χώρας ο Μεθοριακός σταθμός των Ευζώνων, είναι κλειστή από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Το νέο, υπερσύγχρονο όχημα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς -με το μικρότερο περιβαλλοντικό_αποτύπωμα από όλους τους τύπους των κινητήρων- στις εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων του οδικού δικτύου και απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης βλάστησης (κοπή χόρτων, θάμνων, κλαδιών κτλ.), στο τμήμα Μικρόκαμπος-Νέο Αγιονέρι, από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητα Κιλκίς.