Αυτοδιοίκηση
Στην ίδρυση Σ.Μ.Α.Υ. προσανατολίζεται ο Δήμος Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΤην ίδρυση και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (Σ.Μ.Α.Υ.) ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης μιλώντας σε ημερίδα για τη συμβολή της ανακύκλωσης στην επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Μαϊου το ΕΒΕ Κιλκίς σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).
Γκουντενούδης στη Γευγελή: Συνεργασία γειτόνων με αμοιβαίο όφελος
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης επισκέφθηκε το Δήμο Γευγελή της FYROM όπου είχε συνάντηση εργασίας με το νέο Δήμαρχο του όμορου δήμου της γείτονος χώρας κ. Sasho Pockov, έπειτα από πρόσκληση του τελευταίου.
Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας κ. Θεμιστοκλής Ανθρακίδης και ο Διευθυντής του Δήμου Γευγελή κ. Kire Janisliev, καθώς και στελέχη των δύο δήμων.
Σύσκεψη στην Π.Ε. Κιλκίς για το συντονισμό και οργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον α’ παγκόσμιο πόλεμο
Συντάκτης: Eidisis.grΕυρεία σύσκεψη με μόνο θέμα τον συντονισμό των φορέων του νομού στην διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Η σύσκεψη και οι βασικές προτάσεις επικεντρώθηκαν στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα δηλαδή μετά τις ανάλογες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.
Αιχμηρή δήλωση κατά Σισμανίδη από Θεόδωρο Βαφειάδη-Γιάννη Τσογγίδη
Συντάκτης: Eidisis.grΤο φαινόμενο του Δημάρχου Κιλκίς Σισμανίδη θα εξακολουθήσει να απασχολεί την τοπική κοινωνία ακόμη και μετά την απoχώρησή του από το συγκεκριμένο αξίωμα και από την πόλη μας σε 12 με 18 μήνες.
Πέρα από την σωρεία ασυνεπειών και ανεπαρκειών επιδεικνύει και πρωτοφανή αυταρχισμό όταν κρίνεται για τις αυθαιρεσίες του.
Ερήμην του δήμου Παιονίας αυξάνονται και πληθύνονται οι πρόσφυγες στη Νέα Καβάλα
Συντάκτης: Eidisis.grΤη διαρκή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του κατά τα άλλα προσωρινού προσφυγικού καταυλισμού στη Νέα Καβάλα, ερήμην της δημοτικής αρχής καθώς και την αρξάμενη και συηνεχή αύξηση του πληθυσμού των προσφύγων επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας
Συντάκτης: Eidisis.grΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 23η ΜΑΪΟΥ 2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα:
Χρήσιμα συμπεράσματα στην πρώτη θεματική διαβούλευση στο δήμο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Σ.Β.Α.Κ. 2017-2026) αποτέλεσε τη βάση της πρώτης θεματικής διαβούλευσης που άνοιξε με πρωτοβουλία του ο Δήμος Κιλκίς και είχε μεγάλη συμμετοχική ανταπόκριση. Η πρώτη θεματική διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Τετάρτη 9 Μαϊου παρουσία φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την αστική κινητικότητα.
Επιστολή διαμαρτυρίας Γονέων Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών δήμου Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΓονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς παρουσιαστήκαμε διά του εκπροσώπου μας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 8/5/2018.
Η παρουσία μας είχε ως σκοπό την διαμαρτυρία μας για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών μας στο νηπιαγωγείο με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χωρίς την εκ των προτέρων απαραίτητη διαβούλευση.
Βεργίδης: Αντιπυρική ετοιμότητα το θέρος και ολόκληρη την χρονιά
Συντάκτης: Eidisis.grΗ προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με κύριο θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.
Παιχνίδια ανακύκλωσης στο αναπλασμένο Πάρκο -Κήπο
Συντάκτης: Eidisis.grΑν και ο καιρός έδειξε την περασμένη Πέμπτη το άστατο πρόσωπό του, οι μαθητές της δ' και ε' τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Κιλκίς, αγνόησαν τη συννεφιά και έδωσαν όλη τους την ενέργεια στα παιχνίδια ανακύκλωσης. Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, που λειτούργησε με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) στον αναπλασμένο χώρο του Πάρκου – Κήπου, πλημμύρισε από ζωντάνια και χαρούμενες μουσικές ενώ οι εμψυχωτές του και τα διαδραστικά παιχνίδια μαγνήτισαν την προσοχή των μικρών δημοτών της πόλης που καταχάρηκαν τη συμμετοχή τους στις προσφερθείσες δραστηριότητές του.