Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 5:41:55 πμ

Αυτοδιοίκηση


Η “Λαική Συσπείρωση”, το ΚΚΕ, από το 2015 που εκδηλώθηκε το προσφυγικό ζήτημα, ανέδειξε τον ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ , ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων στην εξέλιξη του φαινομένου  και έγκαιρα προειδοποίησε ότι αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα το πρόβλημα θα διογκωθεί.

Σύμβαση για την εκπόνηση της συμφωνίας πλαίσιο με τίτλο «Συμφωνία πλαίσιο για την εκπόνηση τοπογραφικών, περιβαλλοντικών, υδρολογικών και υδραυλικών μελετών και την εκπόνησης φακέλων οριοθέτησης ρεμάτων εντός της περιοχής αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (ΥΤΕΠΕΚ) ΕΤΩΝ 2018-2019», υπεγράφη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς, κ. Ανδρέα Βεργίδη και του κ.Γεώργιου Τσακούμη, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας Γεώργιος Μ. Τσακούμης & ΣΙΑ ΕΕ με διακριτικό τίτλο CONSORTIS.

Δήλωση  Δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη:

Πληροφορηθήκαμε  από τον ηλεκτρονικό τύπο  την  απόφαση του διευθυντού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  κ. Θ. Χριστοφορίδη, με την οποία κατανέμει  τους εγγεγραμμένους μαθητές (μετανάστες – πρόσφυγες) της  Α’ γυμνασίου Αξιούπολης και σε άλλα δύο γυμνάσια του δήμου.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης του οδοστρώματος, επί της Επ.Ο.9 Κιλκίς-Πολύκαστρο και συγκεκριμένα στο ύψος των οικισμών Βαφειοχώρι και Μεγάλη Βρύση, εκτελέστηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Έργα βελτίωσης – επισκευές υφιστάμενων οδοστρωμάτων Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ», Υποέργο: «Βελτίωση- επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Π.Ε. Κιλκίς σε τμήματα των οδικών αξόνων α)Νέα Εθνική Οδός Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Ν. Σάντα – Μεταλλικό - Δροσάτο (με την πρόσβαση προς Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια Ν. Σερρών) και β) Επαρχιακή οδός 9 Κιλκίς -Μ. Βρύση –Πολύκαστρο – Αξιούπολη».

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισκέφθηκε τους δημοτικούς παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς του Κιλκίς της Νέας Σάντας και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΚ).

Την Τετάρτη 23  Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Παιονίας  παρουσίασαν στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου το τεχνικό πρόγραμμα   που θέτουν προς διαβούλευση για το 2021 στην αντίστοιχη επιτροπή  η οποία πρόκειται να  συνεδριάσει στις 24 Σεπτεμβρίου, καθώς  και στο δημοτικό συμβούλιο που θα ακολουθήσει.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τη λίμνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων που γίνονται για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την ανάδειξη της Δοϊράνης, που αποτελεί από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και της Περιφερειακής Συμβούλου Νατάσας Σωτηριάδου, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τα στελέχη των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, που έχουν την εποπτεία των εργασιών, συνολικά για τις παρεμβάσεις, που χωρίζονται σε δυο επίπεδα, στον εκτεταμένο καθαρισμό της λίμνης και στην ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 09:41

Ομορφαίνουν οι παιδικές χαρές της Αξιούπολης

Συντάκτης:

Ομορφες, ασφαλείς και σύγχρονες γίνονται οι παιδικές χαρές της Αξιούπολης, με τη φροντίδα του δήμου Παιονίας και της Τοπικής Κοινότητας.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της Παιδικής Χαράς στην οδό Τραπεζούντος και ξεκίνησε η ανακατασκευή της Παιδικής Χαράς της οδού Κιλελέρ.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 09:15

Διακοπές υδροδότησης στο Κιλκίς (22-9-2020)

Συντάκτης:

Για τις διακοπές υδροδότησης που παρατηρούνται στο Κιλκίς -περιοχή, Αγ. Τρύφωνα μεταξύ των οδών Φιλιππουπόλεως και Αμπέλων καθώς και σε τμήματα των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας και Ροδόπης εκατέρωθεν της οδού Αγ. Τρύφωνα- η ΔΕΥΑΚ τονίζει σε ανακοίνωσή της:

Ενημερώνονται οι καταναλωτές του Κιλκίς που κατοικούν στις προαναφερθείσες οδούς ότι παρατηρήθηκαν συχνές διακοπές υδροδότησης.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (22-9-2020)