Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 10:20:17 μμ

Αυτοδιοίκηση

Εργασίες διαγράμμισης έχουν προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις οδούς χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς Κιλκίς μετά το πέρας της λειτουργίας της.

Για την ομαλή, ακώλυτη και ασφαλή υλοποίηση των εργασιών θα διακοπεί η διέλευση όλων των οχημάτων από τις 15:30 έως τις 19:30 στις οδούς:

Μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς  και τον Δήμο Κιλκίς τέθηκαν επί τάπητος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κιλκίς “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” Δημήτρη Αγαθόπουλο και την δημοτική σύμβουλο Λένα Αναστασιάδου, παρουσία της περιφερειακής συμβούλου με την παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά”, Έφης Ναβροζίδου, έπειτα από σχετικό αίτημα για ενημέρωση γύρω από αναπτυξιακά ζητήματα.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη σημασία της συνεργασίας των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης σε θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, όπως θέματα του πρωτογενούς τομέα, του οδικού δικτύου,  των σχολικών κτηρίων, αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης.

Ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ κατανέμεται σε 119 δήμους της χώρας, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου. Πρόκειται για τη δεύτερη δόση της έκτακτης βοήθειας προς την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19, καθώς και για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 09:01

Στο πρόγραμμα Οικογένεια Covid-19 ο δήμος Παιονίας

Συντάκτης:

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας  του Δήμου Παιονίας  (Πλατεία Παύλου Μελά 1 - Αξιούπολη), υλοποιώντας την με αριθμ. 101/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παιονίας (ΑΔΑ: ΩΙΞΘΩΞΡ-9ΕΛ), υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας με  την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε Saving Food-Saving Lives» για την συμμετοχή του στο κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια – Covid 19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δωρητή του προγράμματος, για τον Covid-19.

Με τη σκέψη τους στραμμένη στους κατοίκους της Καρδίτσας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές επιπτώσεις του μεσογειακού κυκλώνα ‘’Ιανός’’, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κιλκίς και συνεισέφεραν στην προσπάθεια ηθικής και υλικής υποστήριξής τους.

Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε φορτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε φορτηγά του Δήμου που πραγματοποίησαν δρομολόγιο στην Καρδίτσα.

Αποκαλυπτικό για το πως οι κυβερνήσεις διαχρονικά “κόβουν” και πως οι Τοπικές Διοικήσεις “ράβουν” για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, ήταν οι εισηγήσεις της Διοίκησης Σιωνίδη στην πρόσφατη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το “menu” περιελάμβανε πολλά. Για ορεκτικό η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση μας σέρβιρε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε 518.000 € κρατική χρηματοδότηση (τη λεγόμενη ΣΑΤΑ) όσο και η περυσινή, με “γαρνιτούρα” ότι περίσσεψε τα τελευταία χρόνια από το “φαγοπότι” των εργολάβων και τις περίφημες εκπτώσεις, οι οποίες μετά από χρόνια έπεσαν στο ταμείο.

Με 115 παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές υπαιθρίου εμπορίου, ήτοι με το 50% των εκθετών και με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid – 19, θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

Με καθυστέρηση δέκα ημερών ήρθε αρνητική απάντηση από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, στο αίτημα δύο Δημ. Παρατάξεων, του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»  και της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», για συνεδρίαση του Δ.Σ με θέμα την ετοιμότητα των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 29/9/2020, που για μία ακόμη φορά εξαιτίας των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, διεξήχθη διά περιφοράς, βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη το θέμα της αποπομπής και αντικατάστασης του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας κ. Αναστάσιου Μπαβέλη.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 12:59

Κ. Σιωνίδης: Ζήτησα συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας

Συντάκτης:

Λίγη ώρα αφ’ όταν αναρτήσαμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα eidisis.gr τη δυσάρεστη είδηση περί κατάργησης ως αχρείαστης της εδρεύουσας στο Πολύκαστρο 33ης Ταξιαρχίας, ο Δήμος Παιονίας  προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: