Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 12:59:13 μμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς την Παρασκευή και τις αργίες του Σαββατοκύριακου τους επόμενους τρεισήμισυ μήνες.

Ειδικότερα τα κυκλοφοριακά μέτρα ξεκινούν από σήμερα και αφορούν την διακοπή της κυκλοφορίας αλλά και την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης οχημάτων σε:

Η εκτυφλωτική λάμψη της ελευθερίας διαπέρασε ορμητικά τα χαρακώματα του Κιλκίς.

Στις 21 Ιουνίου 1913 ο ελληνικός στρατός, με σπάνιο θάρρος και ακατάβλητο ηθικό φρόνημα, άνοιξε την βαριά πύλη της απελευθέρωσης της πόλης μας, καταγάγοντας μια μεγαλειώδη νίκη κατά των Βουλγάρων στο σύντομο Β’  Βαλκανικό Πόλεμο.

Στον οικισμό του Αγίου Πέτρου παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και απαιτείται η θωράκιση του οικισμού αλλά και των παρακείμενων καλλιεργειών. Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δια της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων  Π.Ε. Κιλκίς, προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάθεση του υποέργου 18: «Αποκατάσταση καταστροφών Τ.Δ. Αγ. Πέτρου» με προϋπολογισμό 600.000,00 ευρώ.

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός (με Α/Α συστήματος 180317) διεξήχθη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ στις 13/05/2021.

Ακολούθησε η σύνταξη από την Επιτροπή Διαγωνισμού και η έγκριση από την Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  του Πρακτικού 1 με το οποίο ορίζεται ο προσωρινός μειοδότης. Ως εκ τούτου, η διαγωνιστική διαδικασία του εν λόγω υποέργου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Άγιος Πέτρος, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Κιλκίς, πλημμύρισε και πάλι, με τους κατοίκους του να βιώνουν ξανά και ξανά το μαρτύριο των καταστροφών, της αγωνίας και της ταλαιπωρίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Παιονίας όφειλαν όλα αυτά τα χρόνια να έχουν δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει, όπως απέδειξαν και οι τελευταίες βροχές.

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 54.005.992,10€ από το ΥΠ.ΕΣ. προς 132 δήμους της χώρας ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι 511.460 ευρώ αντιστοιχούν στους δυο δήμους του ν. Κιλκίς. Η έκτακτη επιχορήγηση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους (φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης).

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο εμβολιαστικό κέντρο, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής της Χρήστος Παπαστεργίου, και οι Χρόνης Μακρίδης και Τάκης Τερζίδης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ με μία πρωτοφανή διαδικαστική λαθροχειρία εμπόδισε να τεθούν σε ψηφοφορία ψηφίσματα τα οποίο κατατέθηκαν από τις Δημοτικές Παρατάξεις «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και αφορούσαν τις νέες ρυθμίσεις, που συζητιόταν αυτές τις ημέρες στη Βουλή, για τα εργασιακά.

Συνεργασία με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα  και με τον Κιλκισιώτη Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά είχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σε έκτακτη υπηρεσιακή κάθοδο που πραγματοποίησε στην Αθήνα τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ προς το τέλος του μήνα.

Η σχολική στέγη και η αξιοποίηση του παλαιού Διοικητηρίου Κιλκίς, ως χώρου προβολής της σύγχρονης ιστορίας της πόλης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής προγραμματισμένης επίσκεψης του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη  στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο πρώτος φορέας, που για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια διασφάλισε και παραδίδει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας, για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι την κρίσιμη ώρα είναι στην πρώτη γραμμή».