Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 11:35:16 πμ
etpa

Αυτοδιοίκηση

Αλλάζει ο χώρος όπου κάθε Σάββατο γίνονταν εδώ και πολλά χρόνια η λαϊκή αγορά της Γουμένισσας. Μέχρι σήμερα η λαϊκή της Γουμένισσας αναπτύσσονταν στην οδό Βενιζέλου, από την κεντρική πλατεία προς την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, είναι ο δρόμος που οδηγεί προς το Κιλκίς.

Ξεκίνησε  και προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό η κατασκευή του έργου «Αναπλάσεις διαμορφώσεις δημοτικών χώρων δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου 2020», προϋπολογισμού 221.260 ευρώ, το οποίο αφορά δέκα σημεία της δημοτικής ενότητας.

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί τις επιχειρήσεις που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων και τελούν υπό καθεστώς πλήρους αναστολής των δραστηριοτήτων τους, εξαιτίας της πανδημίας της Covid – 19, να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής των δημοτικών τελών.

Το 2009 ξεκίνησε από την διοίκηση του Καποδιστριακού δήμου Ευρωπού και τον τότε δήμαρχο Ευθύμη Κουρτζανίδη η κατασκευή δημοτικής γεφυροπλάστιγγας στην ανατολική πλευρά του Ευρωπού προς τον Αξιό ποταμό και πλησίον του επαρχιακού δρόμου Κουφαλίων –  Κιλκίς. Μέχρι το 2010 ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα του έργου, κόστους περίπου 20.000 ευρώ, που περιελάμβανε την κατασκευή των υποδομών της γεφυροπλάστιγγας.

Tο έργο υπογειοποίησης των ρευματοφόρων αγωγών, συνολικού μήκους 1500 μέτρων, που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ στη Γουμένισσα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σύντομα ολοκληρώνεται.

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ  την 30η ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα έναρξης 14.00, για συζήτηση και  λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τα προβλήματα στην πολύπαθη Γουμένισσα διαδέχονται το ένα το άλλο. Πολλά από αυτά επιλύονται μετά από προσπάθεια και την συνδρομή των κατά καιρούς θεσμικών παραγόντων.

Πρόσφατα μας προβλημάτισε  και μας ανησύχησε η απόφαση κατάργησης του εδώ Ταχυδρομικού Γραφείου.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Πανελληνίου Δικτύου Πόλεων SDG -17, επετειακού περιεχομένου, για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Με ξεχωριστό τρόπο τιμήθηκε η 200η επέτειος της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης στο Δήμο Κιλκίς. Παραμονές της εθνικής μας γιορτής το Δημαρχείο φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ελληνικής σημαίας με τη γαλανόλευκη να αποτυπώνεται κυματίζοντας στην πρόσοψη του δημοτικού καταστήματος στους ιστούς του οποίου υψώθηκε, επίσης, επαναστατικό λάβαρο.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ο πίνακας των συμμετεχόντων παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 27 Μαρτίου.