Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 4:48:35 πμ
etpa
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 20:34

Παιονία: Έργων Διάκρισις 2018

Συντάκτης:

Το «Έργων Διάκρισις 2018», η εκδήλωση του Δήμου με ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τους δημότες του, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο που μας πέρασε για τρίτη συνεχή χρονιά στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.
Μέσα από αυτήν, επιβραβεύτηκαν προσωπικότητες για την δράση τους στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του εθελοντισμού, του αθλητισμού, του πνεύματος και της τέχνης, και  δόθηκε ώθηση στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας να συνεχίσουν να προσφέρουν και η κάθε δραστηριότητά τους να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.


Η εκδήλωση σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε από την πολιτισμική διαχειρίστρια κ. Αλεξία Ιωαννίδου και έμφαση δώθηκε στη μαθητιώσα νεολαία το μέλλον αυτού του τόπου και στην επικαιρότητα του μηνύματος της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Πλαισιώθηκε από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου τους (κατά σειρά εμφάνισης): Λία Σαραντοπούλου (μαέστρο της Δημοτικής χορωδίας και καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών), Μανώλη Γιαννακίδη (καθηγητή αρμονίου), Αντώνη Ζώρα (καθηγητή παραδοσιακού κλαρίνου), Κλεόδημο Δελήπαλτα και Μυροφόρα Αντωνιάδου (καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών) αλλά και τους χορωδούς της Δημοτικής Χορωδίας.
Τα πρόσωπα και οι φορείς οι οποίοι βραβεύθηκαν ήταν (κατά σειρά εμφάνισης): Παναγιώτης Αποστόλου εκπαιδευτικός, Χρυσούλα Γκουντενούδη ολυμπιονίκης, Χρήστος Αϊδαρίνης οινοποιός, Αθανάσιος Τσιλικούδης υποστράτηγος ε.α., Γιώργος Ναλμπάντης επιχειρηματίας, Μαρία Σένου φοιτήτρια νομικής, Κυριάκος Τσορλίνης εκπρόσωπος Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, Πέτρος Σιδηρόπουλος ιδρυτής Μουσείου Μεταμόρφωσης και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Πολυκάστρου & περιχώρων. Το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε ήταν παραγωγή του φωτογράφου-βιντεογράφου Σωκράτη Μουρατίδη.
Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν εκτός από το Δήμαρχο Παιονίας κ. Γκουντενούδη, οι Βουλευτές Κιλκίς κ.κ. Παραστατίδης και Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κ. Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Παιονίας κ.κ. Ευθυμιάδης, Παμποράκης και Φράγκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σιωνίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Συμεωνίδης, Μπερμπερίδου, Αδαμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ανθρακίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Κιλκίς κ. Καραμισάκη, ο διευθυντής του Δήμου κ. Καπνόπουλος ο Ταξίαρχος κ. Ναλμπάντης, ο υποδιοικητής Ταξιαρχίας κ. Βαρελάς, ο διευθυντής Επιμελητηρίου κ. Ηλιάδης και ο Πρόεδρος εφέδρων αξιωματικών κ. Παπανικολάου.

Έκθεση εικόνων