Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 9:56:16 πμ
etpa
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 11:14

Παραίτηση Σπύρου Θεοφανίδη από το ΝΠΔΔ του δήμου Παιονίας

Συντάκτης:

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Σπύρος Θεοφανίδης από το ΝΠΔΔ του δήμου Παιονίας, όπου είχε τοποθετηθεί με πρόταση του δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, στη θέση του αντιπροέδρου.

 

Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: ΔΣ Ν.Π.Δ.Δ

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Ένα χρόνο μετά την πρόταση του Δημάρχου και ψήφιση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη θέση του αντιπροέδρου Ν.Π.Δ.Δ, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος για εμένα προσωπικά.

Αξιοποιώντας με όσες δυνάμεις είχα και χωρίς καμία συνεργασία με τον Δήμαρχο, ως πολιτικός προϊστάμενος της νευραλγικής επιχείρησης Ν.Π.Δ.Δ. Από την πρώτη στιγμή επεδίωξα συνεργασία και με τον πρόεδρο και τους υπαλλήλους ζητώντας αρμοδιότητα, έτσι ώστε να είμαι περισσότερο χρήσιμος, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό, αντιθέτως εισέπραξα αδιαφορία.

Βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την απαράδεκτη εικόνα των εγκαταστάσεων του ΚΕΦΟ, με ελλείψεις που χρήζουν υγειονομικών διατάξεων και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο, μού διαβεβαίωνε ότι θα πάμε σε λύση χώρου με προδιαγραφές, χωρίς ποτέ να γίνει. Αντιθέτως, σε προηγούμενο ΔΣ μου είπε για λόγους γραφειοκρατίας και χρόνου θα πάμε σε ενδιάμεση λύση, κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο και πιστεύω ότι όλους αυτούς τους μήνες υπήρχε εμπαιγμός προς το πρόσωπό μου. Μετά την παραδοχή του προέδρου ότι οι προϋπολογισμοί δεν είναι βιώσιμοι, προχώρησα στη μη ψήφιση των σχεδίων του προϋπολογισμού, επικαλούμενος τους παραπάνω λόγους.

Κλείνοντας, κάνω γνωστή και την τελευταία επίσκεψη στο χώρο του ΚΕΦΟ (με το μέλος του ΔΣ Πλούταρχο Ελευθεριάδη), όπου εκεί η υπάλληλος δεν επέτρεψε την είσοδό μας, λέγοντας ότι θα πάρει άδεια από την προϊσταμένη της. Εκεί το ποτήρι ξεχείλισε. Ποιος διοικεί εντέλει το Ν.Π.Δ.Δ; Προς το δημοτικό συμβούλιο όπως έχω υποχρέωση επισημαίνω την ανάγκη να περάσουν από αυτό το χώρο (του ΚΕΦΟ) και να δώσουν λύση. Μία απεχθής κατάσταση επί χρόνια, για ανθρώπους που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης. ΕΛΕΟΣ!

Έτσι και με την παραίτηση αυτή βοηθώ και τον προϋπολογισμό που επιβάρυνα κατά 186,70 ευρώ το μήνα. Κατά τον δήμαρχο 240 ευρώ το μήνα, όταν ρωτήθηκε από δημότες η απάντηση ήταν ότι η τοποθέτηση μου στην θέση του αντιπροέδρου έγινε για να με βοηθήσει οικονομικά όντας άνεργος. Η κρίση δική σας!

Αξιοκρατία χωρίς καμία συμφωνία.

Εύχομαι καλή δύναμη!

Ευχαριστώ το ΔΣ Ν.Π.Δ.Δ και ΔΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ