Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 4:38:20 πμ
etpa
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 21:39

Παρέλαση μαθητών μετά από χρόνια στην Ειδομένη

Συντάκτης:

Στην εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στην Ειδομένη, παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα, την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ξεκίνησε με Λειτουργία και Επιμνημόσυνη δέηση ιερουργούντος του πατρός  Αγαθαγγέλου στον Ιερό Ναό του χωριού.


Στις εκδηλώσεις στο ακριτικό χωριό ήταν παρόντες ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο βουλευτής Γεώργιος Γεωργαντάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Σιωνίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Θανάσης Τζούρτζος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και του Τελωνείου και όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης κ. Ξανθούλα Σουπλή.
Το πλέον ιδιαίτερο στοιχείο της Επετειακής Εορτής ήταν η συμμετοχή του Γυμνασίου Πολυκάστρου με επικεφαλής τον γυμνασιάρχη κ. Ανδρέα Λέφα.
Η μαθήτρια του Γυμνασίου Λαμπρινή Δεπούδη εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ ο μαθητής του Γυμνασίου Μιχάλης Απαραμάνης έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία της Ειδομένης.
Μετά την κατάθεση στεφανιών, η ορχήστρα και η χορωδία του Γυμνασίου απέδωσαν τραγούδια προς τιμήν της ημέρας, ενώ το χορευτικό του σχολείου παρουσίασε δημοτικούς χορούς.
Η γιορτή έκλεισε με την παρέλαση των μαθητών του Γυμνασίου και την προσφορά αναψυκτικών και τοπικών εδεσμάτων που ετοίμασαν οι γυναίκες της Ειδομένης.­