Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 2:12:29 μμ
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 21:43

Παρεμβάσεις Γκουντενούδη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Παιονίας συμμετείχε στις εργασίες του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής μεταξύ 7 και 9 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκε μια πλειάδα θεμάτων που αφορούσε κυρίως τη βιωσιμότητα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο για το μέλλον της χώρας.


Μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι της χώρας ανέλυσαν οικονομικά και θεσμικά ζητήματα των Δήμων, την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, την πολιτική προστασία, τη χωροταξία και τη διαχείριση στερεών απορριμμάτων.
Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική των δήμων συμφωνήθηκε να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις για αύξηση χρηματοδότηση και καλύτερη οργάνωση προγραμμάτων που αφορούν τη φροντίδα των δημοτών, όπως το πρόγραμμα «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το επισιτιστικό πρόγραμμα, το ταμείο κοινωνικής συνοχής και η διασφάλιση λειτουργίας της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.
Μετά από εκτενή συζήτηση και πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, κου Πατούλη, οι Δήμαρχοι ψήφισαν αναφορικά με το θέμα των ταμειακών διαθέσιμων κατά πλειοψηφία, να μη μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, έως ότου υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις στα αιτήματα της ΚΕΔΕ. Μάλιστα, το ψήφισμα αναφέρει χαρακτηριστικά «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η Χώρα, η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της Χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Χώρας»
Το παραπάνω ψήφισμα υπερψηφίστηκε από το Δήμαρχο Παιονίας, κο Γκουντενούδη.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής της Παιονίας, κατέθεσε εγγράφως τις προτάσεις του, κατόπιν συνεννόησης με τον προεδρεύοντα του συνεδρίου.
Πιο συγκεκριμένα, η παρέμβαση αφορούσε την επίλυση του θέματος των προστίμων από παραβάσεις του ΚΟΚ στα όρια του Δήμου, καθότι χάνεται μεγάλο μέρος δημοτικών εσόδων ενώ ταυτόχρονα παραμένουν ατιμώρητοι αρκετοί παραβάτες, κυρίως υπήκοοι ξένων κρατών. Σε δεύτερο επίπεδο, θίχτηκε από τον κο Γκουντενούδη το θέμα της αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, κυρίως η διευθέτηση θεμάτων που αφορά σε σταβλικές εγκαταστάσεις και φυσικά το μεγάλο πρόβλημα των μεταναστών που συρρέουν καθημερινά κατά εκατοντάδες στο μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης.

 

Ευχές Χρ. Γκουντενούδη
σε μαθητές Πανελληνίων εξετάσεων

Μία ακόμη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι μαθητές όλης της χώρα καλούνται τώρα μέσω των εξετάσεων να καταθέσουν τα διαπιστευτήρια των γνώσεων που αποκόμισαν. Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε
Ειδικά στους μαθητές και μαθήτριες, των οποίων το μέλλον διακυβεύεται μέσω σήμερα των Πανελληνίων Εξετάσεων, εύχομαι καλή επιτυχία, με δύναμη, υπομονή και αισιοδοξία ώστε να φέρουν σε πέρας την προσπάθεια τους και να πραγματοποιήσουν τις επιδιώξεις και τα επαγγελματικά τους όνειρα.
Ξεχωριστές ευχές αξίζουν στους δασκάλους των παιδιών, που είναι επιβαρημένοι με το δύσκολο έργο της μεταλαμπάδευσης της γνώσης. Και όχι μόνο της γνώσης αλλά και της παιδείας ως σύνολο, και αυτό είναι που καθιστά την εργασία τους λειτούργημα και κοινωνική προσφορά.
Καλή δύναμη και κουράγιο και στους γονείς, τα στηρίγματα των παιδιών, τους ηθικούς αυτουργούς της παιδείας και γνώσης εκτός σχολείου, που με τη φροντίδα τους και την κατάλληλη υποστήριξη, καθοδηγούν τους μαθητές προς το δρόμο της επιτυχίας.
Καλή δύναμη με πίστη και θέληση.
Ο Δήμαρχος Παιονίας
Χρήστος Γκουντενούδης