Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, 10:26:47 πμ
etpa
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 20:37

Παζαρτζικλής: Καλύτερος συντονισμός και ενημέρωση για τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης

Συντάκτης:

Μαζί με την απογοήτευσή του για την παραπομπή στις ελληνικές καλένδες δυο σημαντικών θεμάτων του δήμου (αναβάθμιση 21ης Ιουνίου, περιφερειακός δρόμος Αγ. Γεωργίου) ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής ζήτησε αρτιότερη συνεργασία της διοίκησης του δήμου με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ώστε να αποφευχθεί περιττή ταλαιπωρία των δημοτών.


Ο κ. Παζαρτζικλής στην εκτός ημερήσιας διάταξης τοποθέτηση του είπε τα εξής:
Κύριε πρόεδρε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι καλησπέρα σας.  Θέλω πριν υποβάλω την ερώτηση μου και την τοποθέτησή μου να εκφράσω την απογοήτευση μου διότι μετά από σχετικές δηλώσεις του δημάρχου δύο πολύ σημαντικά έργα της πόλης μας, έργα πνοής όπως θα λέγαμε και τα λέμε, αναβάλλονται επ'αόριστον.
  Αναφέρομαι στον περιφερειακό δρόμο του Αγίου Γεωργίου όπου ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια εμπαιγμού από διάφορους συναδέλφους της διοίκησης , ερχόμαστε σήμερα και μαθαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα προβλήματα από ότι μόνο  το “περιβόητο”πρόβλημα της νατοϊκής περίφραξης , που περιμέναμε από το στρατό να κάνει.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το συγκεκριμένο έργο μπαίνει  στην άκρη και θα κάνει πολύ καιρό για να ξανά βγει από κει πέρα.
  Το δεύτερο έργο είναι η αναβάθμιση της 21ης Ιουνίου , όπου ένα καθαρά τυπικό θέμα κυριότητας του δρόμου, που θα αρκούσε ένα δίμηνο για την επίλυση του , χρησιμοποιείται για να παραπεμφθεί ένα τόσο σημαντικό έργο αναβάθμισης στο απώτερο μέλλον .
  Έτσι εξηγείται το ότι η δημοτική αρχή αποδεικνύεται ανίκανη να διεκπαιρεωσει τυπικά θέματα γραφειοκρατικά και φυσικά έτσι εξηγείται το ότι δεν παίρνουμε μερίδιο από το ΕΣΠΑ για να εντάξουμε σε αυτό σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν για τον δήμο  μας, ενώ όλες υπόλοιπες πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας το καταφέρνουν.
 Τώρα όσον αφορά την τοποθέτηση μου θέλω να πω ότι εδώ και δύο μήνες εκτελείται ένα σημαντικό έργο υποδομής στην πόλη μας αυτό της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης .
 Το έργο αυτό θα κρατήσει τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο μέχρι να τελειώσει.  Αυτό που ζητάω εγώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της διοίκησης και κύριε πρόεδρε είναι να υπάρξει καλύτερη συνεργασία  μεταξύ της δημοτικής αρχής με τον ανάδοχο εργολάβου του έργου.
 Τι σημαίνει καλύτερη συνεργασία :  Σημαίνει ότι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο βδομάδες πριν πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στις οδούς που διαμένουν ώστε να είναι προετοιμασμένοι και να μη δημιουργούνται προβλήματα όταν ξυπνούν  και βλέπουν ξαφνικά να έχουν ξεκινήσει τα έργα κάτω απ' το σπίτι τους .
 Δεύτερο θα χρειάζεται να υπάρξει αρτιότερή προσωρινή σήμανση   για τους οδηγούς. Από τη μία στιγμή στην άλλη στους δρόμους της πόλης μας έχουμε βρεθεί εγκλωβισμένοι στα καλά καθούμενα σε ένα στενό δρόμο και κάνουμε ώρα ώστε να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε. Με αρτιότερή σήμανση θα αποφευχθούν τα φαινόμενα αυτά .
 Και τρίτον θα χρειαστεί να υπάρξει πιο έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών για τις διακοπές υδροδότησης ώστε να δημιουργούνται όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.
  Κύριε δήμαρχε δε φοβόμαστε να αναγνωρίζουμε όταν δημιουργούνται σημαντικά έργα υποδομής στην πόλη μας
 Γι'αυτό σας λεω ότι: καλύτερη συνεργασία , αυτόματα σημαίνει και λιγότερα προβλήματα και μικρότερη ταλαιπωρία και λιγότερα παράπονα από τους δημότες γιατί είναι κρίμα για ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής, να υπάρχει τόση μεγάλη γκρίνια και να διαβάλλεται άνευ λόγου και αιτίας, μόνο και μόνο από μη καλη συνεργασία των δύο πλευρών