Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:43:31 πμ
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 20:57

“Περικλής Κολότσιος” η αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κιλκίς

Με μια λιτή αλλά φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας συσκέψεων της Π.Ε.Κιλκίς σε αίθουσα «Περικλής Κολότσιος».
Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου -παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα.
Παραβρέθηκαν η χήρα του Περικλή Κολότσιου Σοφία και η κόρη του Χρύσα.


Η τελετή ξεκίνησε με ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στην πολυχλιδή παρουσία του εκλιπόντος στο Κιλκίς, όπου πέρασε το σύνολο του εργασιακού του βίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγνώριση που έτυχε ο Περικλής Κολότσιος από τους Κιλκισιώτες, οι οποίοι τον εκτίμησαν απλόχερα με την ψήφο τους κάθε φορά που εκείνος έθετε εαυτόν υπό την κρίση του εκλογικού σώματος. Ο κ. Βεργίδης χαρακτήρισε την τελετή ως την τυπική αναγνώριση του Περικλή Κολότσιου, αφού την ουσιαστική αναγνώριση την είχε κερδίσει με την 40χρονη παρουσία του στην κοινωνία του Κιλκίς. «Ο Περικλής δεν πρόλαβε να χαρεί την εκλογή του στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, αφού ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων του διαγνώσθηκε και η μοιραία ασθένειά του. Ευχόμαστε σήμερα, που μας κοιτάει από ψηλά, να είναι χαρούμενος», κατέληξε ο κ.Βεργίδης συγκινημένος και καταχειροκρο-τούμενος.
Στο αυτό φορτισμένο κλίμα, κινήθηκαν οι σύντομοι χαιρετισμοί των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Παύλου Θωμαΐδη, Μιχαλίας Καραμισάκη και Κώστα Γιαννόπουλου που ακολούθησαν. Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως έναν πραγματικό άνθρωπο και πολύτιμο φίλο. Επίσης, τόνισε ότι η απώλεια του Περικλή Κολότσιου ήταν μεγάλο πλήγμα για την παράταξη «Αλληλεγγύη» και ιδιαίτερα για την Π.Ε. Κιλκίς. Ο κ.Τζιτζικώστας αναφέρθηκε με συγκίνηση στην αξιοθαύμαστη στάση του Περικλή Κολότσιου μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, όπου έμεινε όρθιος και παρών στο καθήκον.
Ακολούθησε η αποκάλυψη της λιτής πινακίδας η οποία αναγράφει «Αίθουσα Περικλής Κολότσιος».

Η πίτα
της Περιφερειακής
Ενότητας
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας των υπαλλήλων της Π.Ε.Κιλκίς στο αίθριο του κτιρίου.
Τη βασιλόπιτα έκοψε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος προηγουμένως βράβευσε την Κιλκισιώτισσα αθλήτρια του Taekwondo Μαρία Φουλεδάκη, η οποία κατέλαβε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015. Βραβεύθηκε επίσης ο προπονητής της κ. Γιώργος Λεμονίδης.
Στη συνέχεια ο κ.Τζιτζικώστας έκανε μία σύντομη αναφορά στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνοντας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο όλοι είναι αναγκαίο να κινηθούμε. Προς τον σκοπό αυτό, ζήτησε τη συστράτευση και την αρωγή όλων των εργαζομένων, ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι της ανάκαμψης των δυνάμεων της Περιφέρειας καθώς και η διόρθωση λαθών και αστοχιών, προκειμένου να δρομολογηθούν και να ολοκληρωθούν οι φιλόδοξες δράσεις.
Τα βασικά αιτήματα και προβλήματα των εργαζομένων εξέθεσε με σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων κ.Θόδωρος Κοκκίνης.