Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 11:57:18 πμ
etpa
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 21:55

Περιοδεία του τομεάρχη αγροτικού της Ν.Δ.

Συντάκτης:

Επίσκεψη στο νομό Κιλκίς πραγματοποίησε την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 ο Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ κ. Γ. Κασαπίδης – Βουλευτής Ν. Κοζάνης.


Ο κ. Κασαπίδης ξεκίνησε βάσει προγράμματος την περιοδεία του στο Κιλκίς από την Περιφερειακή Ενότητα όπου τον καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς ενώ τον υποδέχθηκαν από πλευράς ΝΟΔΕ ο Γραμματέας κ. Μηνάς Παπαδόπουλος, ο Τομεάρχης Αγροτικού κ. Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης και ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού @ Επικοινωνίας κ. Λάζαρος Κοζάρης.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Π. Θωμαϊδης και Κ. Γιαννόπουλος, ο κ. Γ. Γαβριηλίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κιλκίς Δ. Σισμανίδη, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης (αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης) κ. Π. Πεντζερετζής, ο πρώην Βουλευτής κ. Θ.Πασσαλίδης, κομματικά στελέχη και αγρότες παραγωγοί. Τον Βουλευτή Κιλκίς Γ.Γεωργαντά εκπροσώπησε ο συνεργάτης του γραφείου του κ. Μ. Λοκοβίτης.
Ο κ. Κασαπίδης ευχαρίστησε για την παρουσία του τους παρευρισκόμενους και έκανε μια σύντομη τοποθέτηση εξηγώντας τους λόγους της επισκέψεως του για ακόμη μια φορά στο Κιλκίς.
Ακολούθησε κύκλος τοποθετήσεων και καταθέσεων προτάσεων από τους παρευρισκομένους και γόνιμος διάλογος για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής.
Σταχυολογώντας μεταξύ άλλων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό – δυσβάστακτο κόστος παραγωγής που καθιστά ακριβή υπόθεση την ενασχόληση με τον αγροτικό χώρο, ζητήματα φορολογίας, προβλήματα στους βοσκοτόπους, την κτηνοτροφία, στα βιολογικά και αρωματικά φυτά, οι πενιχρές τιμές στην αγορά σιτηρών, προγράμματα Νέων Αγροτών, η αναθεώρηση της νέας Κ.Α.Π., η αργοπορία στην εκτίμηση των πρόσφατων ζημιών από χαλαζόπτωση από τον ΕΛΓΑ κ.α.
Στη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια εκτός του κ. Βεργίδη και των Περιφερειακών Συμβούλων έλαβαν τον λόγο οι Αλ. Σημαιοφορίδης, Γ. Γαβριηλίδης, Θεοδ. Πασσαλίδης, Πρ. Πεντζερετζής, Γ. Τερζής, Φ. Οσιπίδης, Ευστ. Καριπίδης, Δ. Φωτιάδης, Ιων. Μιχαηλίδης.
Το πρόγραμμα στη συνέχεια περιελάμβανε επίσκεψη του Τομεάρχη Αγροτικού της ΝΔ στην μονάδα παραγωγής και συσκευασίας μανιταριών στον οικισμό Πεδινού (Κεχαγιάς). Εκεί τον κ. Κασαπίδη υποδέχθηκε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις ο ιδιοκτήτης της μονάδας παρουσιάζοντας με κάθε λεπτομέρεια την λειτουργία της επιχείρησης του.
Επόμενος σταθμός των επισκέψεων του Βουλευτή Κοζάνης ο Δήμος Παιονίας. Στο Δημαρχείο τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χ. Γκουντενούδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Φράγκος, Απουσίδης, Συμεωνίδης (παλιός Πρόεδρος της Ενωσης Αξιούπολης), ο Γραμματέας του Δήμου κ. Ανθρακίδης ενώ τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας άκουσε από αγρότες σε κεντρικό κατάστημα του Πολυκάστρου.
Η περιοδεία έκλεισε με επίσκεψη στο Οινοποιείο Τάτση στη Γουμένισσα όπου ο κ. Κασαπίδης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τον ευαίσθητο χώρο της οινοποιείας και για τα ιδιαιτέρως ποιοτικά και φημισμένα κρασιά της περιοχής.

Έκθεση εικόνων