Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 7:26:26 μμ
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 10:14

Πέτρος Κ. Σαλαβασίδης: Λιγοστές σκέψεις για αυτό που ζούμε σήμερα!

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Πολλές οι σκέψεις, πολλά τα συναισθήματα! Γράφονται πολλά, λέγονται ακόμα περισσότερα, αλλά ο ανθρώπινος πόνος μένει!

Ας κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχει ο καθένας μας, πρωτίστως όμως να συμπροσευχηθούμε για να στηρίξει η Παναγία Μητέρα όπως μια Μάνα πραγματικά γνωρίζει!

Τι να πει κανείς για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Πατρίδα μας;

Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι έχουμε μερίδιο ευθύνης!

Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να μπω στην ανάλυση του πόσο ευθύνη έχουμε εμείς οι ψηφοφόροι και πόσο οι πολιτικοί ή η πολιτική! Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Δυστυχώς είμαι ακόμα πιο σίγουρος ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε χαμηλά ιστάμενους "αποδιοπομπαίους τράγους" για να κοπάσει η λαϊκή κατακραυγή και να θολωθεί η κρίση μας για μία ακόμα φορά. Τα "μεγάλα ψάρια", οι καρχαρίες, θα σφυρίζουν αμέριμνα και θα κομπάζουν για την καπατσοσύνη τους να αποφεύγουν τις όποιες ευθύνες.

Από την άλλη μεριά βέβαια, ο πολίτης που χρωστά σε μια τράπεζα, και παραβλέποντας το γεγονός ότι την έχει ο ίδιος πολλές φορές αναχρηματοδοτήσει τα τελευταία χρόνια χωρίς ουδέποτε να ερωτηθεί, θα χάσει το σπίτι του από τα απρόσωπα "funds" και η "τυφλή" δικαιοσύνη θα περιοριστεί στην στυγνή ανάγνωση νομοθετικών ρυθμίσεων που έχουν εντέχνως στήσει ένα τρελό γλέντι στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Του φτωχού πολίτη, θα του πιστωθεί από την ΑΑΔΕ το όποιο πρόστιμο, συνταγματικό ή μη, που θα του έχει επιβληθεί και με περισσή μέριμνα το "κράτος δικαίου" θα το συμψηφίσει ή θα το εισπράξει με περισσή δεινότητα και φαμφάρες τύπου "εκτελέστηκε το καθήκον προς τη νομιμότητα".

Ο πολίτης που έχει δική του άποψη, θα χλευαστεί, θα διαπομπευθεί και θα τιμωρηθεί με την πρώτη ευκαιρία από το "κράτος δικαίου" και από τα διάφορα "παπαγαλάκια" του "κατεστημένου συστήματος" όταν δεν σιγοτραγουδά στον τόνο της ομολογουμένως ανώμαλης "πολιτικής ορθότητας" αλλά και των δήθεν "νομιμοφανών", αλλά βαθύτατα αντισυνταγματικών και καταχρηστικών επιταγές αυτών ξεχνώντας συνταγματικές αναλογικότητες, συνταγματικά δικαιώματα, ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα τέτοια "φαιδρά" παλαιολιθικά καθώς πλέον "το κράτος θα μπορεί να περιστείλει κατά το πως το βολεύει τα δικαιώματα των πολιτών" όπως μας έχουν πει μερικά χρόνια πριν κάποιοι "σοφοί παπαγαλίσκοι" του "βαθιού συστήματος".

Σταματάω εδώ!

Ναι, οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν τη δύναμη να βελτιωθούν πολλά και να τα πάμε μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ!

Η 8 Οκτωβρίου 2023 είναι κοντά, ας σκεφτούμε με σοβαρότητα και ας πράξουμε το καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας, στον εαυτό μας αλλά και στην Πατρίδα.

Πέτρος Κ. Σαλαβασίδης

Πληροφορικός, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, MSc, MA, UDJM

Αθλητής JUDO, 1o DAN Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο