Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 3:49:19 μμ
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 15:08

Πλένονται και καθαρίζονται οι πράσινοι κάδοι στο δήμο Κιλκίς

Μια πιο φρέσκια όψη στους πράσινους κάδους απορριμμάτων έδωσε ιδιωτικό συνεργείο, εξουσιοδοτημένο από το Δήμο Κιλκίς, στο οποίο ανατέθηκε η πλύση και απολύμανσή τους σε όλα τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου πλην της πόλης του Κιλκίς.  

 

 Η εξόρμηση καθαριότητας ξεκίνησε τον Ιούνιο με τακτικές επισκέψεις του συνεργείου σε κάθε χωριό που περιλάμβαναν σχολαστική καθαριότητα - απολύμανση των κάδων με καθαριστικά υγρά και πιεστικά μηχανήματα νερού που εξουδετέρωσαν βρωμιές και ανεπιθύμητες οσμές απορριμμάτων.

Η πλύση των κάδων πραγματοποιήθηκε σε οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Δοϊράνης, Μουριών, Κρουσσών, ,Χέρσου, συνεχίζεται σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης και θα ακολουθήσουν οι οικισμοί της Δημοτικών Ενοτήτων Γαλλικού και  Κιλκίς. Στην πόλη για τον καθαρισμό και την απολύμανση των κάδων θα χρησιμοποιηθούν ίδια μέσα. Υπολογίζεται ότι θα καθαριστούν – απολυμανθούν περισσότεροι από πεντέμισυ χιλιάδες συμβατικοί κάδοι. Ανάλογες εργασίες είχαν πραγματοποιηθεί με ενέργειες του Δήμου και στο πρόσφατο παρελθόν. 

Την καθαριότητα – πλύση των κάδων, ως παροχή υπηρεσίας στον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας, θα διευκολύνει η πρόσληψη οδηγών οκτάμηνης απασχόλησης

μέσα στο επόμενο διάστημα προκειμένου να βγουν νέα δρομολόγια με το πλυντήριο κάδων που διαθέτει ο Δήμος Κιλκίς.