Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:19:43 μμ
Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 21:02

"Ψήνεται" τρίτος δήμος στο ν. Κιλκίς

Σύσκεψη κορυφαίων αυτοδιοικητικών στελεχών της Γουμένισσας, της Αξιούπολης και  του Ευρωπού  στο ...ουδέτερο Κιλκίς  με τις ευλογίες Παραστατίδη και Γεωργαντά και προσπάθεια γεφύρωσης όποιων διαφορετικών προσεγγίσεων με ένα κοινό στόχο ενόψει της αναθεώρησης του "Καλλικράτη".

 

Μια ντουζίνα πρώην δήμαρχοι, αυτοδιοικητικά στελέχη πρώτης γραμμής και επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας  της Παιονίας συναντήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο ...ουδέτερο Κιλκίς για να προετοιμάσουν το έδαφος της διεκδίκησης τρίτου δήμου στο νομό, ενόψει της αναθεώρησης του "Καλλικράτη"
Ενδιαφέρον στοιχείο της συνάντησης αποτέλεσε η παρουσία και η "ευλογία" του κοινού στόχου από τους βουλευτές Θόδωρο Παραστατίδη και Γιώργο Γεωργαντά. Και οι δυο θεωρούν ως αυτοδιοικητικό "έκτρωμα"  του Καλλικράτη το γεγονός ότι ο νομός Κιλκίς διαθέτει μόνο δυο δήμους και τάχθηκαν αναφανδόν με την δημιουργία τρίτου.
Το πόσο ισχυρό είναι το αίτημα καταδεικνύεται από το βάρος των παρόντων στη σύναξη του Κιλκίς.
Από τη Γουμένισσα: οι πρώην δήμαρχοι Δημήτρης Πέτσος, Βασίλης Πάτσης, Στ. Παπαπαναγιώτου, ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης τρίτου δήμου Χρήστος Σαμαράς, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Αλίρης και οι κ. Αστέριος Τάτσης, Γιώργος Τουλούπης και Απόστολος Τσερκετζίδης.
Από τον Ευρωπό: Οι πρώην δήμαρχοι Γιώργος Γίτσος και Μάκης Κουρτζανίδης - ο μοναδικός που εξέφρασε επιφυλάξεις για το εγχείρημα και ο κ. Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης.
Από την Αξιούπολη: ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Ιωαννίδης, ο  πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου Νίκος Βογιατζής και τέλος ο "γερόλυκος" Αλέκος Νικολαΐδης από την Φιλυριά, πρώην πρόεδρος της εκεί κοινότητας και της πρώην Ένωσης Συνεταιρισμών Αξιούπολης.
Μίλησαν σχεδόν όλοι και τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας τρίτου δήμου. Με τα επιχειρήματά του ο καθένας. Ιδιαίτερα τα μέλη της Συντονιστικής της Γουμένισσας προχώρησαν και παρουσίασαν περαιτέρω την πρότασή τους που περιέχει και την έδρα του αιτούμενου δήμου, τη Γουμένισσα.
Σαφώς και υφίστανται διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα αυτό, αλλά στη συνάντηση του Κιλκίς η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε στην έδρα.
Κι επειδή όλα το "πακέτο" είναι βαρύ και κανείς δεν θέλει να δεσμευτεί οριστικά, συμφώνησαν να θέσουν το αίτημα του τρίτου δήμου υπόψιν των πολιτών τους με τους οποίους θα επιχειρήσουν διάλογο.
Και σε προσεχή συνάντησή τους ίσως με επισπεύδουσα τη Γουμένισσα, να ξεκαθαριστεί το πλήρες περιεχόμενο του αιτήματος.
Πάντα ταύτα, επαναλαμβάνουμε, με τις ευλογίες των δυο βουλευτών Παραστατίδη και Γεωργαντά.