Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 5:44:36 πμ
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 18:54

Σε εξέλιξη έργα οδοποιίας σε οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς

Χωματόδρομοι, δρόμοι παλιοί και ασυντήρητοι, φθαρμένες πλάκες πεζοδρομίων στη Δημοτική Ενότητα Κιλκίς βρίσκονται σε πρόγραμμα τεχνικής αποκατάστασης, με το οποίο θα ενισχυθεί η λειτουργικότητα αλλά και η αισθητική τους.

 

Ο Δήμος Κιλκίς ‘’τρέχει’’ εργολαβία για την ανάπλαση – αναβάθμιση των πεζοδρομίων και την κατασκευή έργων οδοποιίας ξεκινώντας περιφερειακά από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας και ήδη η εικόνα του οδικού δικτύου εμφανίζεται βελτιωμένη.

Σε Ζαχαράτο, Μεγάλη Βρύση, Κρηστώνη και Καστανιές κατασκευάζονται καινούριοι δρόμοι και εκκρεμεί η επίστρωσή τους με άσφαλτο. Νέες στρώσεις κυκλοφορίας έχουν κατασκευαστεί σε τμήματα των δρόμων εισόδου Ζαχαράτου, Μεταλλικού, Κολχίδας και στον δρόμο που οδηγεί στον Λόφο Ηρώων της Μάχης του Κιλκίς.

Οι παρεμβάσεις οδοποιίας θα συνεχιστούν σε Κρηστώνη και Βαπτιστή, με εργασίες κατασκευής νέων δρόμων.

Ανάλογες εργασίες προβλέπονται και για το εσωτερικό δίκτυο του Κιλκίς ύστερα από την ολοκλήρωση των εμβληματικών έργων.  

Στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνονται πλακοστρώσεις, παρεμβάσεις ανακατασκευής τμημάτων πεζοδρομίων και αντικαταστάσεις φθαρμένων πλακιδίων σε πεζοδρόμια.

Μέσα στην πόλη του Κιλκίς  εργασίες πλακοστρώσεων θα εκτελεστούν στις οδούς Σεφέρη, Πολυτεχνείου, Διογένους με Περικλέους, Παύλου Μελά, Φλέμινγκ, Πλάτωνος, Χ. Μαρτιάδη, Αυγητίδη, Ευρώπης και Βάρναλη. Προβλέπεται μάλιστα να γίνουν εργασίες διάνοιξης – ασφαλτόστρωσης στην οδό Βάρναλη και στην Στέρνας και να κατασκευαστεί πεζόδρομος επί της οδού Σκρα (σκάλες). Επιβλέπουσα αρχή είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ η δαπάνη για τα έργα οδοποιίας, ύψους 1.239.000ευρώ, καλύπτεται από τους ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών.