Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 3:08:59 μμ
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 20:49

Σημαιοφορίδης: Σε διαρκή επιφυλακή ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς για την αντιπυρική περίοδο

Το επίπεδο ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και τις προληπτικές ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο προετοιμασίας για την φετινή αντιπυρική περίοδο επιβεβαίωσαν σήμερα οι συμμετέχοντες στην τρίτη κατά σειρά ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

 

Τα καινούρια στοιχεία που προέκυψαν από τη συζήτηση ήταν η ολοκλήρωση της τοποθέτησης – αντικατάστασης πενήντα τεσσάρων πυροσβεστικών κρουνών και η καταγραφή εθελοντών αγροτών σε χωριά οι οποίοι θα συνδράμουν με τα τρακτέρ τους στο έργο της κατάσβεσης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και πάλι στον καθαρισμό – αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων στην πόλη και στα χωριά από τους ιδιοκτήτες τους ως απόλυτα αναγκαίο μέτρο προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και υγείας.

 Ο Δήμος Κιλκίς όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης,ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης, θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με το προσωπικό και τα διαθέσιμα μηχανήματα έργου στα οποία θα προστεθεί μελλοντικά ένα ερπυστριοφόρο και ένα βυτίο μεταφοράς νερού, η προμήθεια των οποίων προκηρύχθηκε με ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό. Ως προς τις αντιπυρικές ζώνες έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Δασαρχείου Κιλκίς για τη διάνοιξή τους ενώ το τελευταίο προγραμματίζει την κατασκευή τεσσάρων υδατοδεξαμενών στην περιοχή του Μπέλλες.     

Με τη σημερινή σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς ολοκληρώθηκε ο κύκλος  των ειδικών συνεδριάσεών του για τις προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας και το συντονισμό των συναρμοδίων φορέων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.