Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:25:31 μμ
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 12:59

Σιωνίδης: Κύριε Γκουντενούδη για τη διάλυση του συνδυασμού σας ευθύνεστε εσείς

Κώστας Σιωνίδης:  Κύριε Γκουντενούδη για την εικόνα διάλυσης  που παρουσιάζει ο συνδυασμός σας δεν ευθύνεται η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Είναι  υποχρέωση και όχι επιλογή της Προέδρου να ανακοινώνει στο σώμα τις ανεξαρτητοποιήσεις των συμβούλων. 

Ο κ. Γκουντενούδης με πρόσφατο δημοσίευμα του, επιχείρησε ακόμα μία ανοίκεια επίθεση προς την διοίκηση του δήμου και ειδικότερα προς τον δήμαρχο και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Ορμώμενος προφανώς από την πικρία  που του έχουν προκαλέσει οι διαδοχικές απώλειες στενών συνεργατών του, εκτοξεύει ψεύδη και μυθεύματα εναντίον της διοίκησης επιδεικνύοντας αμετροέπεια που δεν συνάδει με έμπειρο αυτοδιοικητικό.

Μας προκαλεί απορία η πορεία πολιτικής  αποσύνθεσης  που παρουσιάζει, διότι δεν είναι σύνηθες  κατά την   περίοδο   που ένας συνδυασμός βρίσκεται στην αντιπολίτευση και   δεν  υφίσταται θέμα αξιοποίησης ή μη των συνεργατών, αυτοί να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο από τον συνδυασμό.

Επί της ουσίας των καταγγελιών του δημοσιεύματος  θεωρούμε, ότι είναι μια σύνθεση από αίολα επιχειρήματα, τα οποία στοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν τους δημότες και να συσπειρώσουν όσους εκ των συνεργατών του δεν έχουν ήδη εξέλθει από τον συνδυασμό.

Σχετικά με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Μετά την αλλαγή του νόμου και την αφαίρεση και ταυτόχρονη εκχώρηση αρμοδιοτήτων από την οικονομική επιτροπή προς το δημοτικό συμβούλιο, η σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου καθίσταται επιτακτική και σε συντομότερα χρονικά διαστήματα. Θυμίζουμε στον κ. Γκουντενούδη ότι  επί θητείας του  κάλεσε δημοτικό συμβούλιο   στις 23 Μαΐου του 2018 στις 06:30μμ, με 23 θέματα και  εν μέσω των Πολυκαστρινών, όταν ο  εορτασμός του Αγίου Πνεύματος  ήταν στις 28 Μαΐου.  Το  ίδιο βράδυ του συμβουλίου της 23ης Μαΐου 2018  είχαν προγραμματιστεί δύο εκδηλώσεις.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις παραίτησης και  ανεξαρτητοποίησης συμβούλων του συνδυασμού του κ. Γκουντενούδη.

Η πρόσκληση για το δημοτικό συμβούλιο εστάλη στους συμβούλους την Δευτέρα 29 Μαΐου. Η επιστολή παραίτησης του κ. Βασίλη Τάσιου  δόθηκε  στη  γραμματεία από τον ίδιο την Τετάρτη 31 Μαΐου. Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Ευάγγελου Καπετάνη δόθηκε στην γραμματεία από τον ίδιο την Πέμπτη 1 Ιουνίου. Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Ευθύμιου Τσιτενίδη   εστάλη στην γραμματεία από τον ίδιο την  Παρασκευή 2 Ιουνίου. Ο κ. Ελευθέριος Γαρόπουλος και ο κ. Γεώργιος Φράγκος δημοσιοποίησαν τις αποφάσεις τους κατά την διάρκεια του συμβουλίου.

Από τις ημερομηνίες και μόνο είναι φανερό ότι οι ισχυρισμοί του κ. Γκουντενούδη είναι αποκύημα της φαντασίας του και η αναγκαιότητα της συνεδρίασης δεν είχε καμία σχέση με αυτές.

Σχετικά με την μικροπρέπεια απέναντι στο έργο που διεκδίκησε και ενέταξε η ΔΕΥΑΠ.

Δύο  ΔΕΥΑ στην Ελλάδα ενέταξαν έργο ύψους άνω των 4.000.000 € στην πρόσκληση που αναφέρετε και η μία είναι του δήμου Παιονίας . Αφορά ένα έργο που θα εξασφαλίσει για τις επόμενες δεκαετίες την απρόσκοπτη υδροδότηση των δημοτικών ενοτήτων Γουμένισσας και Πολυκάστρου. Ένα έργο που μελετήθηκε και σχεδιάστηκε από το επιστημονικό προσωπικό του δήμου μας, διεκδίκησε και ενέταξε η σημερινή διοίκηση.  Είναι λυπηρό να το απαξιώνει ένας πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ στην προσπάθεια του να εξέλθει από την πολιτική έρημο που έχει οδηγηθεί.

Με βαθιά προσήλωση στην αποστολή που μας ανέθεσαν οι δημότες συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρόοδο του τόπου μας.

Μας στεναχωρεί το τοξικό κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν όσοι έχουν ένδεια λόγου και επιχειρημάτων και επικεντρώνονται στην παραπολιτική. 

Καλό θα ήταν να επιδείξουν ψυχραιμία και  να δοκιμάσουν την αυτοκριτική.

Κώστας Σιωνίδης

Δήμαρχος Παιονίας