Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:12:35 μμ
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 22:35

Σιωνίδης προς Γκουντενούδη: Επιτακτική ανάγκη η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την Ειδομένη

Την επιτακτική ανάγκη προσφυγής στη Δικαιοσυνη για όσα άνομα συμβαίνουν στην Ειδομένη και βλάπτουν συνολικά τους δημότες της Παιονίας τονίζει  ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κώστας Σιωνίδης σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.


Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Κύριε Δήμαρχε,
Την περασμένη Δευτέρα 28 Μαρτίου σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας στο  Πολύκαστρο, παρούσης και της κ. Σοφίας Συμεωνίδου , πρότεινα και αποδεχθήκατε την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου από τον Δήμο Παιονίας σχετικά με τα άνομα και επικίνδυνα που διαδραματίζονται στην Ειδομένη και στην ευρύτερη περιοχή Πολυκάστρου.
Αιτιολόγησα δε την πρόταση παραθέτοντας  επιχειρήματα που δείχνουν σαφώς ότι πλήττεται η  περιοχή και οι κάτοικοι μας από την άναρχη κατάσταση που επικρατεί. Η Παιονία έδειξε αλληλεγγύη και κατανόηση , ανέδειξε περίτρανα την ανθρωπιά που χαρακτηρίζει τους Δημότες της, αλλά υπάρχουν και όρια. Η περιοχή μας μαστίζεται από την οικονομική κρίση, από την ανεργία και από όλα τα σύγχρονα δεινά που ταλαιπωρούν όλους τους Έλληνες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η αλληλεγγύη που έδειξαν οι δημότες μας πρόεκυψε από το υστέρημα  τους και δεν ήταν περίσσευμα της οικονομικής τους   ευμάρειας.
Στην Ειδομένη οι αγρότες μας δεν μπορούν να καλλιεργήσουν.  
Τα χωράφια που καταλαμβάνουν οι πρόσφυγες δεν είναι ουδέτερη ζώνη, όπως κακώς λέγεται, είναι απαγορευμένη ζώνη. Δράσεις πέραν της καλλιέργειας μπορεί να δημιουργήσουν διασυνοριακά προβλήματα.
Η Ειδομένη κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια τεράστια χαβούζα. Τα υγειονομικά προβλήματα , ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες με την άνοδο της θερμοκρασίας θα είναι τεράστια. Θα χρειαστούν χρήματα για απολυμάνσεις , αποκαταστάσεις , επιχωματώσεις κλπ.
Οι εντάσεις μεταξύ των προσφύγων είναι συνεχείς πλέον, προχωρούν συχνά σε απεγνωσμένες ή και κατευθυνόμενες ενέργειες καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις εστίασης ή και σπίτια που δεν κατοικούνται. Έχουν διαμάχες μεταξύ τους και με τους δίκαια αγανακτισμένους κατοίκους μας.
Προκαλούν τις αντοχές των οδηγών με τους αποκλεισμούς δρόμων. Καθημερινά πλέον έχουμε συγκοινωνιακά προβλήματα. Ο κίνδυνος για ατυχήματα είναι μεγάλος , λόγω των συνεχών εκτροπών της κυκλοφορίας, των διελεύσεων μεγάλων οχημάτων από κατοικημένες περιοχές.
Θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την συμπεριφορά άλλων κρατών πλήττουν εμάς.
Δεν δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στο κράτος και στους κατοίκους που τους φιλοξενούν.
Τον άλλο μήνα ξεκινά η τουριστική περίοδος. Πρόσφατα στην τηλεόραση είπατε ότι πέρυσι πέρασαν από το τελωνείο των Ευζώνων 8.000.000 τουρίστες. Τι θα γίνει φέτος; Θα έχουμε μπλόκα προσφύγων;
Πριν από λίγους μήνες οι αγρότες μας αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να συλληφθούν αν απέκλειαν κάποιο δρόμο. Οι κύριοι αυτοί είναι υπεράνω των νόμων μας;
 Αυτά όλα τα αναφέρω διότι δυστυχώς η κυβέρνηση και το κράτος είναι απόντες από αυτή την κατάσταση. Στην  Ειδομένη  κάνουν ότι θέλουν οι ΜΚΟ ,η Αστυνομία περιορίζεται στο να παρατηρεί  και το κράτος απουσιάζει.
 Η παρακώλυση   και η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών είναι  αδικήματα  μόνο όταν τα διαπράττουν οι Έλληνες στην χώρα τους; Όταν τα διαπράττουν αυτοί που παράνομα  μπαίνουν στη χώρα για να ζητήσουν άσυλο, τότε είναι δικαιολογημένες πράξεις απελπισίας;
Κύριε Δήμαρχε , τη στιγμή που το κράτος μας έχει αφήσει στη μοίρα μας , όπως πολλές φορές και ο ίδιος έχετε επισημάνει, η τελευταία ίσως ελπίδα είναι η Δικαιοσύνη. Καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί , και τους κινδύνους που αυτή  εγκυμονεί για τους κατοίκους απευθυνόμαστε πλέον στα αντανακλαστικά της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε μια ύστατη προσπάθεια  να προλάβουμε τα χειρότερα.
Με τιμή
Σιωνίδης Κωνσταντίνος
Δημοτικός Σύμβουλος