Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 1:44:20 πμ
etpa
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 18:38

"Συμμετέχω": Μην μας πει κανείς ότι δεν γνώριζε για τη μονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στο Σταυροχώρι

Συντάκτης:

Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. Μην μας πει κανείς ότι δεν γνώριζε... 

Προ των πυλών είναι η αδειοδότηση της εταιρείας Μυτιληναίος για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στα όρια της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΡΩΙΝΗ". 

 

Η εν λόγω επένδυση απασχόλησε πριν από ένα εξάμηνο περίπου, το Δ.Σ του Δήμου Κιλκίς, το οποίο κατά πλειοψηφία  ενέκρινε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας "Μυτιληναίος".

Εμείς ως δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» είχαμε καταψηφίσει την δημιουργία και την εγκατάσταση αυτής της εταιρείας εκτιμώντας ότι περιβαλλοντικά η περιοχή θα επιβαρυνθεί υπερβολικά από τις δραστηριότητες της εταιρείας η οποία θα επεξεργάζεται επικίνδυνα στερεά απόβλητα βιομηχανιών από όλη την Ελλάδα.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην περιβαλλοντική μελέτη ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την εκμετάλλευση του παρακείμενου χειμάρου.

Η πλειοψηφία των συμβούλων αγνόησε επίσης το γεγονός ότι για την αδειοδότηση της εταιρείας δεν ενημερώθηκε και δεν ρωτήθηκε η διοίκηση της ΒΙΠΕ, η οποία με την σειρά της δεν αντέδρασε για την εγκατάσταση της εν λόγω εταιρείας στο σύνορο του βιομηχανικού πάρκου. Όπως επίσης αγνόησαν και την αρνητική εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Σταυροχωρίου.

Είχαμε ενημερώσει και τότε για τον κίνδυνο που διατρέχει η περιοχή. Μέχρι τώρα οι βιομηχανικές μονάδες της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου ήταν χαμηλής όχλησης, βάση του καταστατικού της,  χωρίς ιδιαίτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τώρα με την συγκεκριμένη επένδυση, που εφάπτεται του βιομηχανικού πάρκου,  τα πράγματα αλλάζουν ριζικά.

Ενημερώνουμε και τώρα, τις τοπικές κοινότητες της περιοχής, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τους πολιτιστικούς φορείς και κάθε έναν που έχει έννομο συμφέρον να εναντιωθούν στην εγκατάσταση μιας τόσο επιβλαβούς επένδυσης εν μέσω οικισμών και στα σύνορα μιας βιομηχανικής ζώνης που απασχολεί καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ"

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΛΕΝΑ

ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ