Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:23:18 μμ
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 13:01

Συναντήσεις εργασίας Δημάρχου Κιλκίς με τους Κοινοτάρχες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων

Κύκλο ενημερωτικών επαφών με τους Κοινοτάρχες των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλκίς άνοιξε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με σκοπό να επικοινωνήσει διά ζώσης με τους επανεκλεγέντες και τους νέους αιρετούς, να εκθέσουν τις απόψεις τους και να συνομιλήσουν για βασικά ζητήματα της τοπικής καθημερινότητας που τους απασχολούν και για το πως μπορούν να τα διαχειριστούν αποτελεσματικότερα με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου.

 

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε σε όλους μια δημιουργική και παραγωγική θητεία και τους απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας επισημαίνοντας ότι οι Δημοτικές Κοινότητες αποτελούν ζωτικά κύτταρα του Δήμου και κοινός προσανατολισμός των αιρετών οφείλει να είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους ως αντανάκλαση προόδου σε κάθε οικισμό. Ξεκαθάρισε δε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των Κοινοταρχών και της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τις όποιες επιλογές τους κατά την προεκλογική περίοδο. Κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα με ειλικρινή διάθεση και με όρεξη για δουλειά με στόχο να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας και σας καλώ να συνεργαστούμε με κανόνες σεβασμού στους θεσμικούς μας ρόλους και εντιμότητας χωρίς διαμεσολαβήσεις και αφήνοντας στην άκρη πιθανούς ενδοιασμούς και προκαταλήψεις. Η συνεργασία μας, η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ μας είναι εγγυητές θετικών αποτελεσμάτων που θα προκύψουν για κάθε περιοχή τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης.

Στις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης για τους Κοινοτάρχες των Δημοτικών Ενοτήτων Δοϊράνης, Μουριών και Χέρσου, στο Δημαρχείο Κιλκίς για τους Κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς, στην Τέρπυλλο, στον Καμπάνη και στον Μικρόκαμπο για τους Κοινοτάρχες των Δημοτικών Ενοτήτων Κρουσσών, Γαλλικού και Πικρολίμνης αντίστοιχα, αποσαφηνίσθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Κιλκίς και τα όργανα Διοίκησής του για την δημοτική περίοδο 2024 – 2028.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς έδωσε χρήσιμες κατευθύνσεις ως προς την συνεννόηση και συνεργασία των αιρετών με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους Αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους που έχουν οριστεί σε Δημοτικές Ενότητες και αναφέρθηκε σε άμεσα θέματα του τομέα ευθύνης των Προέδρων όπως η καθαριότητα,

η ύδρευση, η συντήρηση του πρασίνου, η αγροτική οδοποιία, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα κοιμητήρια και στις σχετικές ενέργειες που έχει οργανώσει η Δημοτική Αρχή για τη διευκόλυνση του έργου τους.

Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση επικοινωνίας - - και της πρώτης γνωριμίας οι νεοεκλεγέντες - με τον Δήμαρχο και συμφώνησαν από κοινού να καθιερώσουν τις συναντήσεις ανά εξάμηνο ώστε να εξετάζεται η πορεία του προγραμματισμού των έργων σε κάθε περιοχή.          

Στις συναντήσεις ανά Δημοτική Ενότητας και ανά τομέα ευθύνης συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Κώστας Παπακώστας, Νίκος Γιαρήμαγας και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Ευστάθιος Καρυπίδης (Δ.Ε. Μουριών), Κωνσταντίνος Καμενίδης  (Δ.Ε.Χέρσου) Κωνσταντίνος Μπλούκος (Δ.Ε. Γαλλικού) και Ελένη Πατλάκη (θέματα Παιδείας, Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης).