Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 3:42:03 μμ
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 15:48

Συνάντηση εργασίας για την ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου του δήμου Παιονίας

Θέματα ανάδειξης του πολιτιστικού κεφαλαίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για την επίτευξη του στόχου της αποτελεσματικότερης υλοποίησης πρωτοβουλιών και δράσεων των φορέων της Αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση αυτή, συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης με Αντιδημάρχους του Δήμου Παιονίας και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας, σήμερα, στο Διοικητήριο.

 

          Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η τρέχουσα περίοδος- ιδίως έπειτα από τα τελευταία δύο έτη υπό τη “σκιά” της πανδημίας του κορονοϊού- είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τον σχεδιασμό, την επεξεργασία, την προετοιμασία και την υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην ανάδειξη, προώθηση και προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

          Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης τόνισε πως η προστασία της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και οι δράσεις για την προβολή της αποτελούν  μία εκ των προτεραιοτήτων της Π.Ε. Κιλκίς, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

          Στη συνάντηση εργασίας έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Παιονίας Αθανάσιος Τζούρτζος, Ευάγγελος Νίτσης, Μαρία Παλάνη, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης και η υπεύθυνη του γραφείου Τουρισμού της Π.Ε. Κιλκίς Μαριάννα Σκουλαρικά.