Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 3:59:08 μμ
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 20:46

Συνάντηση Γ. Αμανατίδη με Δ. Σισμανίδη

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, συνοδευόμενος από το βουλευτή ν. Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν η μεταφορά των φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κιλκίς και η στέγαση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.


Για το πρώτο συμφωνήθηκε, ύστερα από πρόταση του κ. Αμανατίδη, να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση του γεν. γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Ιωάννη Παντή με τους Προέδρους των Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (έδρα Σέρρες) και τη Διοίκηση του ΤΕΙ Κιλκίς προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της  μετεγκατάστασης των φοιτητών στο νέο κτήριο. Όπως τονίστηκε μέχρι στιγμής το κτήριο έχει παραληφθεί διοικητικά, εκκρεμεί ωστόσο η οριστική  παραλαβή του έργου καθώς δεν έχει εξοφληθεί ο εργολάβος για εκτελεσθείσες εργασίες.
Αναφορικά με το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης κατέστησε σαφή την πρόθεση του Δήμου να χρηματοδοτήσει μελέτη για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος, ώστε οι μαθητές του λυκείου να στεγάζονται σε λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους. Παράλληλα τόνισε ότι η κατασκευή του έργου θα ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α.
Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη η μεταφορά των δικαστικών υπηρεσιών στο οίκημα του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου και η αποπεράτωση των κτηριακών εγκαταστάσεων του γηροκομείου Κιλκίς, θέματα για τα οποία ο Υφυπουργός Εξωτερικών δεσμεύθηκε προσωπικά να φροντίσει για την προώθηση και επίλυσή τους.

Έκθεση εικόνων