Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, 3:28:18 πμ
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 22:28

Συνάντηση συντονιστών του προγράμματος Erasmus+ με το Δήμαρχο Κιλκίς

Επίσκεψη γνωριμίας στο Δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησαν ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς  Δημήτριος Ιωακειμίδης και τέσσερις εκπαιδευτικοί από Κύπρο, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, οι οποίοι συμμετέχουν ως συντονιστές στο πρόγραμμα  Erasmus +.


Οι εκπαιδευτικοί διακρατικοί εταίροι αναφέρθηκαν στην εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος  το οποίο εστιάζει  στις ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και στην επιλογή συμμετοχής του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς ως ενός εκ των έξι εγκεκριμένων πανελλαδικά  στο   Erasmus +. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχολεία των χωρών συμμετοχής, διδασκαλίες και εκπαιδευτικές ανταλλαγές. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 102.190ευρώ και η διάρκειά του είναι διετής.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς υποδέχθηκε θερμά τους φιλοξενουμένους και τους περιέγραψε αδρομερώς τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού συστήματος αυτοδιοίκησης καθώς και τη σύνδεση του Δήμου με την εκπαίδευση. Ο κ. Δημήτρης Σισμανίδης τόνισε ότι οι Ο.Τ.Α  είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων σε κτηριολογικό επίπεδο και μεριμνούν γενικότερα για τη σχολική στέγη και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολικά συγκροτήματα.  
Ο κ. Σισμανίδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος  Erasmus + καθώς φιλοδοξεί να δώσει σωστές εκπαιδευτικές κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών και ευχήθηκε στα συμμετέχοντα σχολεία και στους συντονιστές εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και επιτυχία στις εκπαιδευτικές επιδιώξεις τους στο πλαίσιο του προγράμματος.  
Στη συνάντηση συμμετείχε για θέματα της αρμοδιότητάς του και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Αιμίλιος Νικολαϊδης.