Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 1:42:37 πμ
etpa
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 21:42

Σύσκεψη της δημοτικής παράταξης Π. Τονικίδη

Συντάκτης:

Με τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων που εξελέγησαν με το συνδυασμό «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» είχε συνάντηση ο επικεφαλής της παράταξης Παύλος Τονικίδης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Η συνάντηση ήταν πολύωρη και εξελίχθηκε σε κλίμα συναδελφικότητας, σύμπνοιας αλλά και έντονου προβληματισμού για τα δημοτικά πράγματα. Ο επικεφαλής της παράταξης προέβη στην αρχή σε έναν σύντομο απολογισμό της παρουσίας του συνδυασμού και των στελεχών του, έναν χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές και εννέα μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή.
Ο κύριος Τονικίδης περιέγραψε το πλαίσιο και τη φιλοσοφία που διέπει τη γενικότερη στάση στο δημοτικό συμβούλιο και απέναντι στη δημοτική αρχή. Τόνισε ότι η απόφαση της παράταξης είναι η συστηματική αντιπολίτευση με διαρκή παρουσία, αλλά με επιχειρήματα και δόκιμες προτάσεις που αφορούν σοβαρά ζητήματα της τοπικής κοινωνίας και προοπτικές του δήμου Κιλκίς. Επεσήμανε, στόχος της παράταξης «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ», δεν είναι ο εντυπωσιασμός μέσω άσκοπων τριβών και αχρείαστου θορύβου, αλλά η ουσιαστική ενασχόληση των στελεχών της με τα μείζονα ζητήματα και την καθημερινότητα των δημοτών. Προς το σκοπό αυτό κάλεσε τους προέδρους και τους τοπικούς συμβούλους να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία τόσο με τον ίδιο όσο και τους 13 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Προέτρεψε τους τοπικούς αιρετούς από κάθε κοινότητα να θέτουν τα μικρά και μεγάλα ζητήματα στην παράταξη και στους δημοτικούς συμβούλους που μετέχουν σε όλες τις επιμέρους Επιτροπές του δήμου.
Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στους προέδρους και τους τοπικούς συμβούλους. Τα ζητήματα  που τέθηκαν ήταν κοινά σχεδόν από όλους. Η παντελής έλλειψη κονδυλίων για την εκτέλεση όχι μόνο έργων, αλλά και γι’αυτήν την στοιχειώδη εξυπηρέτηση της καθημερινότητας, είναι το κυριότερο εμπόδιο για τη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων. Κοντά σε όλα αυτά οι τοπικοί πρόεδροι και σύμβουλοι, επεσήμαναν και την υποβάθμιση μέχρις απαξιώσεως των τοπικών συμβουλίων από τη Διοίκηση του δήμου.
”Η αντικατάσταση των οικονομικών πόρων ,από τη διάθεση συνεργασίας απουσιάζει και δημιουργεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες “ ανέφεραν οι τοπικοί πρόεδροι. Κατά τη συνάντηση έλαβαν το λόγο οι πρόεδροι Καμπάνης Παπαντόπουλος Ιωάννης,Μανδρών Πεολίδης Δημήτριος,Δροσάτου Τερζενίδης Νικόλαος,Μεγάλης Βρύσης Παυλίδης Παναγιώτης,Σταυροχωρίου Αρβανιτίδης Ιωάννης ,Χωρυγίου Μιχαηλίδης Παναγιώτης,Θεοδοσίων Κωστελίδης Δημήτριος,Κεντρικού Ηλιάδης Νικόλαος,Ποντοκερασέας Αμανατίδης Κωνσταντίνος,Φύσκας Γραμματικόπουλος  Παναγιώτης,Σταθμού Μουριών Σελαλμαζίδης Αναστάσιος,Χέρσου Κοτανίδης Φίλιππος,τοπική κοινότητα Κιλκίς Καραγκιόζης Αθανάσιος και Δημοτική Κοινότητα Νέας Σάντας Ψωμιάδης Πολυχρόνιος καθώς και τα εκλεγμένα μέλη των τοπικών κοινοτήτων.
Όπως ανέφερε ο κ.Τονικίδης ,οι συναντήσεις θα συνεχισθούν και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η οργάνωση συναντήσεων κατά Δημοτική Ενότητα. Η πρώτη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Μουριών.