Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, 9:35:03 μμ
etpa
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 21:59

Θα τους κρατήσει

Συντάκτης:

Βρήκε ίδια έσοδα 400.000 ευρώ ο Δήμος Κιλκίς  και ανανεώνει για ένα χρόνο τις συμβάσεις 28 εργατών καθαριότητας. Την ύστατη ώρα νέα υπουργική απόφαση δίνει τη δυνατότητα  της ανανέωσης ή μη των συμβάσεων!

 

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες για την απόφαση της κυβέρνησης που με «ξένα κόλλυβα έκανε μνημόσυνο» καθώς ανανέωσε τις συμβάσεις 28 εργατών καθαριότητας του δήμου Κιλκίς (διμηνίτες και οχταμηνίτες) επιβαρύνοντας όμως τα οικονομικά του δήμου, αφού δεν καλύπτει το κόστος μισθοδοσίας τους.
Στο δημοτικό συμβούλιο, στα μέσα Δεκεμβρίου,  καταγράφηκε από το δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη η δυσαρέσκεια της διοίκησης για την εξέλιξη αυτή. Ωστόσο ο δήμος Κιλκίς ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει στην πρόσληψη των συμβασιούχων αυτών, αφού προβλέπονταν και κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Έτσι και πριν από τη νέα χρονιά ανανεωθούν οι συμβάσεις η διοίκηση ανέσκαψε τα οικονομικά της και κατόρθωσε να εξοικονομήσει περί τα 400.000 ευρώ που θα απαιτηθούν για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων, των οποίων έληξε η σύμβαση.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μάλιστα συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς για να εγκρίνει ενόψει της νέας χρονιάς τη δαπάνη αυτή ώστε να είναι σύννομη η ανανέωση των συμβάσεων από τη νέα χρονιά.
Η απόφαση λήφθηκε σχεδόν ομόφωνα από το σώμα, καθώς μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπαδάκης ψήφισε «παρών».
Κι ενώ όλοι οι δήμοι αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με την υπουργική απόφαση, το βράδυ της ίδιας ημέρας, λίγες ώρες πριν την εκπνοή του 2015, κατέφθασε νέα υπουργική απόφαση. Η οποία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να ανανεώσουν ή όχι τις συμβάσεις!
Μια απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της καθώς και με τον χρόνο που εκδόθηκε. Στο «παρά ένα» κι αφού όλα τα συμβούλια της χώρας ενέκριναν τις ανανεώσεις των συμβάσεων!  Συνολικά 4.000 εργατών καθαριότητας που οι οχτάμηνες και δίμηνες συμβάσεις τους εντός του 2015 είχαν λήξει.
Πάντως και επί της ουσίας στο Δήμο Κιλκίς και μετά τη νέα υπουργική απόφαση δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι συμβάσεις θα ανανεωθούν.