Quantcast
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 2:24:11 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 23:40

Θεόδωρος Βαφειάδης: “Ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι προτάσσουν το καλό του δήμου”

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Κιλκίς στις εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Θεόδωρος Βαφειάδης, με συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο κ. Βαφειάδης ηγείται της νεοσύστατης δημοτικής παράταξης, της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας για το Δήμο Κιλκίς», με τον τίτλο «Νέο Κιλκίς». Όπως τόνισε ο ίδιος, η παράταξή του στελεχώνεται με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που εντάσσονται στην Πρωτοβουλία από αγάπη για τον τόπο και όχι από ιδιοτέλεια, όπως συμβαίνει με την παράταξη του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, όπως ανέφερε.


Ο κ. Βαφειάδης κατηγόρησε τον κ. Κυριακίδη και την παράταξή του, πως δεν έχουν κάνει τίποτα στα τέσσερα σχεδόν χρόνια που διοικούν, η πόλη του Κιλκίς βιώνει την εγκατάλειψή της, όπως και τα χωριά που ερημώνουν. «Θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους δημότες, μαζί με τους δημότες, στηριζόμενοι και στους άξιους », σημείωσε.
Ο επικεφαλής του «Νέου Κιλκίς» σημείωσε πως η Πρωτοβουλία του είναι πέρα από κόμματα, αγκαλιάζει όλους τους δημότες και δεν θα ζητήσει ο ίδιος τη στήριξη κανενός κόμματος. «Αν κινήσεις ή κόμματα δουν το πρόγραμμά μας και θελήσουν να συμπαραταχθούν, θα είναι ευπρόσδεκτοι», ανέφερε.
Όσον αφορά την ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του, ο κ. Βαφειάδης σημείωσε πως αυτό θα γίνει στα μέσα Ιουλίου και αφού κλείσει ο κύκλος των βουλευτικών εκλογών.
Ο κ. Βαφειάδης είπε, μεταξύ άλλων:
Η διοίκηση Κυριακίδη απογοήτευσε την κοινωνία. Δεν έγινε κανένα βήμα προόδου. Δεν έγινε κανένα έργο στο Κιλκίς.
Το Κιλκίς είναι μια σκοτεινή πόλη. Μια πόλη με άναρχο σκάψιμο. Πέφτει ο κόσμος στα πεζοδρόμια.
Τρανταχτό παράδειγμα κακοδιοίκησης η κάποτε ζηλευτή στη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ. Χρωστά σήμερα 8 εκατ. ευρώ. Και στα λεγόμενα εμβληματικά έργα πήρε έκπτωση 9% όταν κατά μέσο όρο παρόμοια έργα πανελλαδικά παίρνουν έκπτωση 35%.
Το πρόγραμμά μας στην εξειδίκευσή του θα συνδιαμορφωθεί από τους δημότες και τους καλούμε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Το προσωπικό του δήμου έχει δυνατότητες, αλλά πρέπει να εμπεδωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Εμείς αυτήν τη σχέση θα την εξασφαλίσουμε ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες του προσωπικού του δήμου.
Είναι απογοητευτικό ότι στελέχη του χώρου της αυτοδιοίκησης ακολουθούν την αποτυχημένη διοίκηση Κυριακίδη. Το πράττουν από ιδιοτέλεια.
Να ξέρουν οι δημότες ότι όσοι ψηφίζουν αποτυχημένους, έχουν και οι ίδιοι ευθύνη.
Είναι θλιβερό ότι το Κιλκίς παραμένει στάσιμο. Με τόσες ομορφιές αναξιοποίητες. Έρχεται κάποιος επισκέπτης και στην επιστροφή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του δεν έχει τίποτα να θυμάται από την πόλη μας.
Οι οικισμοί μας ερημώνουν. Θα βοηθήσουμε τα χωριά μας ώστε να λύνουν επιτοπίως τα προβλήματά τους.
Είναι απαράδεκτο να ισχυρίζεσαι πως ζωτικά προβλήματα της πόλης όπως οι σκοτεινές είσοδοι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου. Κι αν δεν είναι πιέζεις εκείνους που είναι για να επιλύσουν το πρόβλημα των δημοτών σου.
Καμιά προσπάθεια του δήμου να ιδρυθεί και δεύτερο τμήμα στο πρώην ΤΕΙ και τώρα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα παρά τη άνετη κτηριακή υποδομή του.
Η διοίκηση Κυριακίδη υπόσχονταν προεκλογικά υπόγειο πάρκιγκ στην Πλατεία Ειρήνης. Κι απλά τοποθέτησαν ένα περίπτερο εντός της πλατείας.
Εννιά χρόνια ήταν κλειστές οι κερκίδες του σταδίου Κιλκίς. Και τώρα υπόσχονται πως τον Σεπτέμβρη θα τις ανοίξουν.

 

Απαντήσεις σε ερωτήσεις
Απαντώντας σε ερώτησή μας, ότι ο δήμος και η ΔΕΥΑ Κιλκίς ξεκίνησαν τα εμβληματικά έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ, κάτι πολύ μεγάλο για την πόλη και τα χωριά, τόνισε πως αυτά είναι χρήματα που δόθηκαν από την κυβέρνηση σε όλους τους δήμους, πως η προετοιμασία του έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και η σημερινή διοίκηση καθυστέρησε να τα αξιοποιήσει, όπως και το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, που κινδυνεύει να χαθεί αν δεν ολοκληρωθεί στους χρόνους που ορίζονται.
Σε σχέση με το μεγάλο έργο που έγινε στην πόλη, το Πάρκο Κήπος, ανέφερε πως η δημοτική αρχή το έχει εγκαταλείψει και πως ο ίδιος θα ξεκινήσει αμέσως μόλις αναλάβει τη διοίκηση του δήμου, το ξήλωμά του και τη διάνοιξη εκ νέου της οδού Βενιζέλου.

Όλη τη συνέντευξη του κ. Βαφειάδη μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε λίγο στη webTV των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, eidisis.gr

Πολυμέσα