Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 2:30:57 μμ
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 10:24

Το ΚΚΕ είναι κατά του θεσμού ο Βαφειάδης αποχώρησε καταγγέλλων κι ο Συμπαραστάτης μπορεί να περιμένει

Δεν το έχει η μοίρα του να στεριώνει στο Κιλκίς, είναι και κακορίζικο γενικώς, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς η συναίνεση δεν έχει αξιοσημείωτες επιδόσεις και όπερ έδει δείξε: Συμπαραστάτη του Δημότη δεν έχουμε ή μάλλον δεν εκλέξαμε.

Δεν είναι και κάτι πρωτόγνωρο. Ανεπιτυχείς προσπάθειες για εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη έγιναν τόσο το 2011 όσο και το 2015.

Δυο ήταν οι υποψήφιοι μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου.

Η πλειοψηφία είχε δημοσιοποιήσει ήδη με σχετικές δηλώσεις του Δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη ότι θα  προτείνει και θα στηρίξει την υποψηφιότητα του δικηγόρου Αδάμ Χριστοδουλίδη. Πρόκειται  για τον πρώτο εκλεγέντα Συμπαραστάτη του Δημότη στις 16 Νοεμβρίου 2022 από το προηγηθέν δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα με τη συντριπτική πλειοψηφία των 28 ψήφων έναντι δυο στον Γεώργιο Κοτσεμανίδη.   Υποψήφια είχε δηλώσει και η κ. Ελισάβετ Μαχαιρίδου η οποία όμως δεν παρέστη στη συνεδρίαση και στη σχετική ψηφοφορία δεν έλαβε καμιά ψήφο.

Υπενθυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο τότε ήταν 31μελές και απαιτούνταν πλειοψηφία των 3/5.

Πέραν του κ. Αδάμ Χριστοδουλίδη υποψηφιότητα έθεσε (αυτοπρόταση)  και ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς Χρήστος Ανδρεανίδης.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας και στο τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της μειοψηφίας Θεόδωρος Βαφειάδης δήλωσε ότι ο συνδυασμός του θα απέχει της ψηφοφορίας ως εκδήλωση διαμαρτυρίας στην δήλωση του Δημάρχου Δ. Κυριακίδη σε εκδήλωση των Εφέδρων Αξιωματικών στη ΛΑΦ προ τριών εβδομάδων όταν είχε αναγγείλει – προτείνει την υποψηφιότητα του κ. (και έφεδρου αξιωματικού) κ. Χριστοδουλίδη. Μάλιστα η δήλωση αποχής συνοδεύτηκε από την αποχώρηση των συμβούλων του συνδυασμού πλην του κ. Μαυρουδή.

Στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχαν 21 σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δυο της Λαϊκής Συσπείρωσης  και ο κ. Μαυρουδής του συνδυασμού Βαφειάδη. Η Λαϊκή Συσπείρωση δια του κ. Τσαουσίδη είχε κάνει σαφές ότι δεν πιστεύει στο θεσμό του Συμπαραστάτη και το αποτέλεσμα της εκλογές ήταν: 21 ψήφοι υπέρ του κ. Χριστοδουλίδη και τρία άκυρα.

Ο κ. Ανδρεανίδης δεν έλαβε καμιά ψήφο.

Κατόπιν  και της θέσης της Λαϊκής Συσπείρωσης  καθόσον απαιτείτο πλειοψηφία 23 συμβούλων για την εκλογή Συμπαραστάτη ο πρόεδρος του σώματος Γιάννης Χατζηβασιλείου δεν προχώρησε σε δεύτερη ψηφοφορία αφού το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

Κάπως έτσι δεν εκλέχτηκε πάλι Συμπαραστάτης του Δημότη στο Κιλκίς. Ίσως μπορεί να περιμένει μέχρι την αναθεώρηση του σχετικού νόμου.

Διότι αν περιμένει την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας και συναίνεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς…