Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 3:43:32 μμ
etpa
Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 21:16

Χαλασμένα φανάρια

Συντάκτης:

Συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Τετάρτη καθώς δυο δημοτικοί σύμβουλοι το έθεσαν μετ' επιτάσεως. Τα φανάρια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο έχουν χαλάσει με συνέπεια το πορτοκαλί να κυριαρχεί και να περιμένουν - ταλαιπωρούνται άσκοπα οι οδηγοί.
Όποιος εντέλλεται ας φροντίσει να επιδιορθωθούν. Kανένας ...αρμόδιος δεν περνά από αυτό το σημείο για να εντοπίσει το πρόβλημα;!

 

Όλα οι ιδιώτες
Τι απόμεινε από το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΥΑ; αναρωτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από ενημέρωση του σώματος από τους κ. Ηλία Αβραμίδη και Γιάννη Παραγιό.
Οι μετρήσεις, η επιδιορθώσεις βλαβών και αποφράξεων, οι επισκευές, ο έλεγχος της ποιότητας του νερού όλα παραδόθηκαν στους ιδιώτες και εκτελούνται με εργολαβίες, ανέφερε ο κ. Φαχουρίδης που υπενθύμισε ότι ήταν εξαρχής αντίθετος με τη σύσταση της ΔΕΥΑ και τώρα δικαιώνεται καθώς πάγια πολιτική θέση του αποτελεί ότι για δημόσια αγαθά όπως το νερό δεν πρέπει να ισχύουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
***
Ο κ. Φαχουρίδης υπενθύμισε επίσης ότι επί μια τριετία οι κάτοικοι της άνω πόλης έζησαν το μαρτύριο με τις διακοπές υδροδότησης  και επισήμανε ότι το δίκτυο μυρίζει διερωτώμενος αν οφείλεται σε πρόβλημα των σωληνώσεων ή σε υπερχλωρίωση του νερού.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος
Παραπλήσια υπήρξε και η κριτική του εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Ζώτου - ο κ. Τονικίδης απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Ποιος είναι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΥΑ Κιλκίς; αναρωτήθηκε όταν παντού και σε όλα τις εργασίες, τις επισκευές κ.ο.κ, τις διενεργούν ιδιώτες εργολάβοι;  Και κατέληξε με το ερώτημα: Τι γίνεται με τον βιολογικό του Πεδινού;
Κομμάτι δύσκολο να απαντηθεί το τελευταίο ερώτημα.

 

Να αποφεύγει τις προφητείες
Μακάρι να μην έχουμε καμιά πλημμύρα όσο το έργο δεν ολοκληρώνεται, ευχήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημητρίου αναφερόμενος στο έργο της γέφυρας στο Σ.Σ. Μουριών. Και "πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις"  η καταρρακτώδης βροχή την επόμενη της συνεδρίασης ημέρα (Πέμπτη προς Παρασκευή)  προκάλεσε πλημμύρα στο ρέμα που κατεβάζει τα νερά από το Μπέλες. Φερτά υλικά φράκαραν τη ροή του νερού στο ύψος της γέφυρας και  τα νερά πλημμύρισαν τμήματα  του χωριού.  
Να αποφεύγει τις προφητείες εφεξής ο κ. Δημητρίου. Μπορεί να του φορτώσουν την ευθύνη της πλημμύρας.