espa pkm

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026, 7:36:39 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επίθεση στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποίησε ο Ντερβίς Έρογλου, κατηγορώντας τον ότι με την πρότασή του να αποτελέσει «στρατηγική συμφωνία» το πλαίσιο του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, «θέτει σε κίνδυνο την ισότητα, την ελευθερία, την κοινωνικοοικονομική δομή και τα εδάφη των Τουρκοκυπρίων».
Διακομματική συνεργασία θα επιζητήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική σχέση εργασίας των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι, αν και εργάζονται τα τελευταία 16 χρόνια με συμβάσεις που ανανεώνονται, συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.
Να χαλαρώσουν οι προϋποθέσεις ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και να εισαχθούν πιο ευέλικτα, ρεαλιστικά και ημιαυτοματοποιημένα κριτήρια ένταξης ζητούν οι έμποροι και οι επαγγελματίες.

Την Τετάρτη η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) συνδιοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών - 120 δόσεις».
Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 143 τραυματίστηκαν από αμμοθύελλες στο βόρειο τμήμα της Ινδίας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα κρατίδια Ουτάρ Πραντές και Ρατζαστάν είναι αυτά που επλήγησαν περισσότερο με αντίστοιχα 46 και 31 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών διαχείρισης καταστροφών των δύο κρατιδίων, με τους οποίους επικοινώνησαν δημοσιογράφοι του AFP.
Στην παραδοχή ότι σκότωσε «κατά λάθος» έναν άμαχο τον Μάρτιο στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, προχώρησε την Τετάρτη η Βρετανία.

Είναι η πρώτη φορά που το Λονδίνο παραδέχεται την απώλεια ενός πολίτη στο πλαίσιο των πληγμάτων που διεξάγει εναντίον του ΙΚ ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ.
Η ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, με την έμφαση πλέον να δίνεται «στην αποκατάσταση» των κατεστραμμένων περιοχών προκειμένου οι Σύροι να μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Σουχόι-30 κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Λατάκειας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας νεκροί οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους

Πηγή: Το Βήμα

Ξεκινά σήμερα στη Μαρίνα Ζέας το 17ο East Med Yacht Show της έκθεσης τουριστικών σκαφών που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στον Πειραιά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ.
Στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 3 Μαϊου η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία κατά της περικοπής του επιδόματος για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία και τον περιορισμό των εργαζομένων που το δικαιούνται.
Διακομματική συνεργασία θα επιζητήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματική σχέση εργασίας των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι, αν και εργάζονται τα τελευταία 16 χρόνια με συμβάσεις που ανανεώνονται, συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.